Hello Kitty Malaysia Is Finally Here Today!

24 Dec

A Super Good News to all Hello Kitty Fans!!

I believe a lot of you girls and guys searching around

where to grab for Hello Kitty products in Malaysia for a really

long time…

And today…

Finally… Hello Kitty Malaysia is here..!

They are selling for Hello Kitty products through online!

They’ve launched right now and as a special launch offer,

you can have free Cute 3D Hello Kitty Model at zero cost.

If you don’t believe me check it out for yourself here, while

it’s still available:

==> http://www.hellokittymalaysia.com

This special 3D Hello Kitty Model is valid for a limited time

only, which it may be taken off completely. Stop reading this now,

and go to the Hello Kitty Malaysia website and claim all the

bonuses now:

==> http://www.hellokittymalaysia.com

If you’re reading this blog post too late, then you may have missed it.

Don’t leave a comment to complain because there’s nothing I can do.

I DID tell you it’s a limited offer :)

Hello Kitty Malaysia
Claim This Bonus

 

Tutorial Whatsapp

20 Nov

image

Arini nak bagi tutorial tentang whatsapp ye kawan2.. nampak tak yang saya bulatkan ada anak panah tu..
Tu memberi maksud org tu last bukak whatsapp pada pukul 6pm.. so kalau dia x jawab tu xperlu ah di marah2 ye..

image

Yang ini plak memberi maksud orang tu sedang online whatsapp ataupun sedang menggunakan aplikasi whatsapp.. kalau kite bagi msg x dijawab walaupun tengah online maknanya memang dia xnak melayan kite ah tu.. jadinya x harus dibuat kawan ye..

Itu pendapat saya yang buta IT… kalau salah pemahaman saya tolong betulkan ye…

Sekian..

Jot’s :: Resdung makin menjadi2… banyak betul ulatnya…

Ape fungsi “SUPPLEMENT”

25 Sep

Sebelum saya ada kesedaran tentang supplement, saye pelik, kenapa orang ambil supplement? Macam ibu saya beli macam2 untuk kesihatan katanya..
Ape tak cukup ke pemakanan seharian? Makan je lah makanan seimbang, dapat macam-macam khasiat segar. Tapi start pantang anak ke 3 saya Nur Dahiyah Syahmina, saya memang jenis yang cepat letih,bila dalam pantang ada 3 anak makin bertambah-tambahlah letih. Saya tahu, kalau letih kena minum air kosong banyak. Tapi cuba bayangkan minum air kosong banyak memang keraplah pi toilet. Nak pi toilet plak satu hal lah kalau kat umah sebab baby masa tu asyik nak berkepit je.
Tu belum lagi masalah SI saya, bila orang sekeliling asyik condemn jek anak x cukup susu, susu yg dipam x meriah mana..masa tu tahun 2011..
saya tanya Siti Noriza and dia suggest untuk guna SET B iaitu set untuk penyusuan… tapi masih lagi letih then saya topup plak ESP..
Itu lah detik permulaan saya mencuba ESP. Relieve sangat sebab memang dok cari energy booster. Biasanya saya minum coffee atau kacip fatimah. Tapi discussion dalam group Kumpulan Ibu Menyusukan dan dari sumber2 internet kata tak elok untuk ibu menyusu, saya terpaksa cari alternatif. Dan syukur sangat Allah temukan saya dengan ESP.

Semua sedia maklum ibu2 yang bekerja & menyusukan banyak cabaran dan cepat letih..
Bila tiba bulan Ramadhan seawal 4am kna bangun utk siapkan sahur hahaha w/pon hanya memanaskan lauk, macam Mina dia kuat menyusu setiap sejam mesti bangun menyusu, menyusu jenis mengempeng lama2 kdg2 pkul 2am bgn jejak kul 4am bila anak da tidur saya xkanlah nak tido jugak ada telajak Mr.hBy, Danish & Daneen x bersahur.. masa tu mmg mencabar dengan tido x cukup pastu keje ofis, time mengepam di ofis mmg xde rehat langsung.. saya mencuba plak Performance Drink untk mencegah dehydration rasa pun sedap mcm 100plus hehehe.. tapi sejak bersalin Damia saya tak ambik semua tu saya cuma amalkan makanan sunnah Qaseh Gold sebab Damia masa lahir prolong jaundice saya jadi takut nak ambik segala jenis supplement ataupun ubat2 yang diberi..

Menurut kajian kesihatan, pengambilan makanan seimbang adalah sangat penting. Pemakanan yang mengandungi zat dan mineral yang mencukupi menjamin kualiti dan tahap kesihatan yang optimum. Persoalannya.. pemakanan harian kita macam mana ye? kita ikut tak piramid makanan yang disyorkan ? Smile tepuk dada tanya selera…

Bukan mudah untuk kita pastikan pemakanan kita menepati piramid tersebut, tambah lagi sekarang ini ada pelbagai restoran menarik dan makanan segera. Bukan setakat makan tak ikut piramid, pengambilan zat dan mineral juga tidak seimbang. Bagaimana nak tau? Mudah saja. Apabila pemakanan harian kita tidak sihat, kandungan zat dan mineral dalam badan juga terganggu, tidak mencukupi dan tahap kesihatan merosot.

Maksud VITAMIN : bahan organik yang sangat diperlukan oleh badan dengan jumlah kecil. Ia berperanan dalam pertumbuhan normal, pengawalan kesihatan, dan pencegahan penyakit. Vitamin adalah bahan-bahan organik yang boleh didapati dalam makanan, dan ia membantu mengawal reaksi biokimia dalam badan kita. Setakat ini, ahli sains telah menjumpai 13 jenis bahan organik ini, di mana setiap satunya mempunyai fungsi tersendiri dan dinamakan mengikut abjad.

Maksud SUPPLEMENT : tambahan, bahagian tambahan, pelengkap. sesuatu yang kita tambah ke atas sesuatu untuk menjadikan sesuatu itu lebih sempurna

Meskipun kandungan vitamin tidak selengkap pengambilan makanan biasa, tapi bukan bererti suplement vitamin tidak perlu diambil. Cuma, anda perlu faham bahawa vitamin bukan pengganti kepada makanan harian anda.

Semua orang digalakkan mengambil vitamin. Setiap hari tubuh akan kehilangan nutrient penting dek kerana tugasan harian yang anda lakukan. Untuk mendapatkan nutrien yang hilang itu, anda perlu makan vitamin. Pengambilan vitamin akan membantu tubuh berfungsi secara normal. Berbeza pula sekiranya anda yang tidak mengambil vitamin. Kekurangan vitamin tertentu dalam tubuh akan mengakibatkan beberapa gejala penyakit.

Secara umumnya:
daripada terlalu kurus (anorexia) hingga ke obesiti
kegagalan organ untuk berfungsi dengan sempurna
keraguan/gangguan fungsi otak
kemurungan
keletihan
kanser
masalah kewanitaan
masalah jantung dan sendi

PANDUAN MENGAMBIL VITAMIN SEBAGAI SUPPLEMENT

Pastikan vitamin yang diambil telah mendapat kelulusan dari Kementerian Kesihatan Malaysia dan mempunyai nombor pendaftaran. Jangan mengambil sebarangan vitamin kerana bimbang ia tidak menjalani proses pengawalan yang sepatutnya sekaligus tidak layak mendapat kelulusan yang ditetapkan. Adalah penting untuk anda mengetahui perbezaan antara vitamin semulajadi/organik dengan vitamin sintetik. Ramai yang masih tidak sedar dan mengetahui bahawa vitamin yang mereka ambil daripada jenis yang mana.. kebanyakannya adalah sintetik dan sememangnya dijual dengan harga yang rendah (tak bagus ni).

SEMULAJADI
Di hasilkan dengan pemprosesan yang seminima mungkin dan kepekatan nutrient adalah dalam keseimbangan yang menghampiri kepada keadaan ia ditemui dalam alam semulajadi
kos menghasilkannya lebih tinggi berbanding sintentik
perlukan pelaburan yang tinggi dalam sumber semulajadi yang berkualiti
kebanyakkan syarikat tidak menjual vitamin atau mineral semulajadi. Shaklee satu-satunya yang berbuat demikian (Rujuk : A consumer Report by Editors of Research Institute for Preventive Health Care)

SINTETIK
nutrien yang di hasilkan dalam persekitaran makmal
bersumberkan tar arang batu
paling murah. Komponennya bahan kimia
kebanyakkan makanan tambahan adalah dalam jenis ini
syarikat yang pentingkan keuntungan gunakan cara ini
walaupun secara kimianya ia semulajadi tetapi dari segi strukturnya ia jauh berbeza
dari label – di labelkan dengan huruf “l” berbanding huruf “d” bagi semulajadi (Rujuk : How to Understand Food Supplement Labels by Dr Bruce B. Miller).

BAGAIMANA MENGENAL SEMULAJADI ATAU SINTETIK?
melalui pembacaan label – huruf “l” bagi tiruan dan ” d” bagi semulajadi
melalui kehadiran pad “gel silika” dalam bekas sintetik..selalu ada dalam handbag, kasut…gel silika fungsinya utk menyerap kelembapan….so vitamin yang semulajadi memang tak perlukan gel silika ni ^^
dan sudah semestinya anda boleh beli Shaklee dangan yakin ^^ (Rujuk : Shaklee Food Supplement – A Consumer Report by Editors of Research Institute for Preventive Health Care)

Vitamin daripada produk Shaklee merupakan vitamin semulajadi yang sentiasa berkesan, selamat dan mesra alam Smile tak percaya? beli vitamin semulajadi Shaklee and tengok kat dalamnya ada tak gel silika tu. Comfirm tak ada.

Mana nak beli? Meh pm saya di Dasy Vita E-Shop
sms/whatsapp 0197562055
 

Belum sedia :)

12 Sep

food

Tanda2 yang menunjukkan baby anda belum bersedia untuk makanan pertama, w/pon umur dah 6bulan tapi belum sedia tak boleh jugak ye, harap maklum…

Damia dari 4bulan da bersedia tapi Mummy belum nak bagi lagi Smile belum masanya hehehe..

P/S :: kurma x lulus, epal da lulus, pisang plak lepasni..

Epi Bday PakNgah

12 Sep

image

Semoga tercapai ape 6g dhajati, murah rezeki..

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.