Babble DaSy

It's All About DaSy… #DaSyfamily

GLA Shaklee Untuk Lelaki

Ramai yang salam anggapan bahawa GLA Shaklee ada seperti EPO yang sinonim untuk wanita. Itu tidak benar! GLA Shalee pun sesuai untuk lelaki! GLA Asid linoleik sama penting kepada semua orang. Seperti asid amino, ia tidak boleh dihasilkan oleh tubuh manusia. Kita mendapatnya dari sumber makanan.

Kenapa GLA Shalee sesuai untuk lelaki?

  1. Mampu merawat ulser, mengelluarkan virus, melegakan kelesuan, membersihan kahak, meringankan kebas urat saraf dan meningkatkan stamina.
  2. Mengawalselia estrogen dan testosteron – GLA membentuk prostaglandin untuk mengawal hormon lelaki dan perempuan.
  3. Membantu masalah kencing tidak lawas.
  4. Mengandungi Asid Lemak Omega-6 yang merupakan nutrisi penting bagi pesakit autoimmune.
Jadi, percaya tak yang GLA Shaklee juga untuk lelaki?
Berminat? Perlukan maklumat lanjut?  Mahukan tawaran harga yang istimewa? Dapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, dan dapatkan tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian  dari saya sebagai Shaklee independent distributor anda.
Shaklee Independent Distributor 852458
✐ msg/whatsapp: +60197562055
⌨ wechat ID: suryati_zainal
✉ email: dasymaju@gmail.com
✍ pm fb: PM KAMI
*Produk-produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

DIABETIC

Jom lihat apakah vitamin shaklee yang sesuai untuk pesakit diabetes atau kencing manis…

BULAN NI KAN PROMOSI GLA

Jadinya antara kelebihan GLA adalah sesuai untuk pesakit diabetics, diabetis @ kencing manis…

Set bajet diabetics, boleh cuba ambil GLA COMPLEX, B COMPLEX dan ZINC sahaja.

GLA COMPLEX – menghalang komplikasi diabetes. Merendahkan gula dalam darah, berkesan untuk diabetes semasa hamil dan usia tua. Meringankan kebas dan kesakitan disebabkan oleh gula darah yang tinggi.

B COMPLEX – menukar makanan kepada tenaga iaitu dengan menukar lemak, karbohidrat dan protin kepada tenaga sekaligus mengurangkan masalah keletihan.

ZINC – membantu pengeluaran insulin, mengekalkan fungsi insulin, seterusnya memperbaiki diabetes.

Maka apa tunggu lagi, belikanlah untuk ayah bonda yang selama ni menghidap kencing manis dan perlu mengambil insulin setiap masa. Lihatlah perubahannya, inshaAllah.

Jika punya budget lebih bolehlah tambah VITALEA & VITAMIN C…

set diabetics ini yang saya suggestkan ye Smile

INGIN MENDAPATKAN SET DIABETICS INI…

CLICK SINI & SINI

✐ msg/whatsapp: +60197562055
⌨ wechat ID: suryati_zainal
✉ email: dasymaju@gmail.com
✍ pm fb: PM KAMI
© fb page: http://www.facebook.com/DasyMaju

 

 

AL-FATIHAH

Tiap-tiap diri akan merasai mati, dan Kami menguji kamu dengan kesusahan dan kesenangan sebagai cubaan; dan kepada Kamilah kamu semua akan dikembalikan. (Surah al-Anbiyaa’: ayat 35)

Surat Al Fatihah

Semalam genap sebulan arwah pergi
Al-fatihah untuk arwah Alif Haiqal
perginya pada hari Jumaat, 05/07/14 bersamaan 8 ramadhan 1435

image

Mati itu pasti… cepat atau lambat je.. kita sendiri pun tak tahu..
Dari semalam teringat2 kata2 dari wechat arwah

10485662_267653650107608_600137528925417402_n

Dan bagi umat ada tempoh ajalnya (yang telah ditetapkan), maka apabila datang ajalnya, tidak dapat mereka melambatkan walaupun sesaat, dan tidak dapat pula mereka mempercepatkannya
SURAH AL-ARAF ayat 34

Sedikit Kisah Buat Renungan
MALAIKAT MAUT DENGAN PEMUDA BERIMAN

Malaikat Maut telah memberi salam kepada seorang mukmin dan orang mukmin tersebut pun menjawab salamnya.

Malaikat Maut berkata : “Sebenarnya aku ada hajat hendak disampaikan, tetapi aku akan beritahumu dekat telingamu”

Orang mukmin tersebut berkata : “Silakan, sebutkan hajatmu itu”

Malaikat Maut berkata : “Sebenarnya aku adalah malaikat maut”

Orang mukmin tersebut berkata : “Selamat datang, sudah sekelian lama baru kamu datang kepadaku. Demi Allah ! tidak ada di bumi ini tempat jauh yang hendak aku pergi, melainkan aku hendak berjumpa kamu”

Malaikat Maut berkata : “Kalau kamu ada hajat, sila tunaikan dulu”

Orang mukmin tersebut berkata : “Wahai malaikat maut ! Aku tidak mempunyai apa-apa hajat yang lebih besar selain cintaku kepada Allah dan aku hendak bertemu denganNya”.

Malaikat Maut berkata : “Pilihlah cara bagaimana engkau kehendaki aku mengambil nyawamu”

Orang mukmin tersebut berkata : “Sanggupkah engkau melaksanakan kehendakku ?”

Malaikat Maut berkata : “Ya, aku sanggup, katakan saja sebab memang aku diperintahkan begitu”

Orang mukmin tersebut berkata : “Wahai malaikat maut ! Tinggallah aku sebentar kerana aku hendak berwuduk dan solat, ambillah nyawaku ketika aku sujud”

Akhirnya malaikat maut mengambil nyawa orang mukmin tadi ketika beliau sedang sujud mengadap Allah SWT.

PERBEZAAN EPO DAN GLA COMPLEX SHAKLEE

10347487_10203475754793165_1960512313693257154_n

EPO

EPO adalah singkatan daripada Evening Primrose Oil . EPO diperolehi dari ekstrak biji bunga Evening Primrose. Ia kaya dengan gamma-linolenic acid ( gamolenic acid atau singkatannya GLA) iaitu sejenis lemak perlu ( essentiap fatty acid). GLA diperlukan oleh tubuh kite untuk proses pertumbuhan dan pengembangan serta perlu diperolehi daripada pemakanan seharian. Selain itu GLA boleh menyembuhkan dan amat berkesan dalam mengatasi masalah wanita. seperti PMS, Kesuburan, Kestabilan Hormon.

GLA yang ada didalam EPO adalah dalam sekitar 7% – 10%.

GLA Complex Shaklee

GLA Complex Shaklee mengandungi minyak borage, minyak bunga matahari, vitamin E dan Omega 6.

GLA diperolehi daripada minyak yang diekstrak dari biji bunga borage adalah 2 kali lebih tinggi dan pekat jika dibandingkan GLA yang terdapat didalam EPO.

Kandungan GLA yang tinggi terbukti lebih baik untuk menghadapi pelbagai masalah berkaitan PMS, Arthritis, Ekzema, kesuburan, kestabilan hormon.

Kandungan Vitamin E pula membantu untuk melindungi dinding arteri dan menyokong sistem imunisasi dengan memelihara intergriti sel

Omega 6 pula digunakan untuk membentukkan prostaglanding. Prostaglanding merupakan hormon yang mengawalatur proses badan secara normal .

Borage Seed mengandungi 17%-25% kandungan GLA.

BAHAN UTAMA GLA COMPLEX
GLA Complex Shaklee merupakan kombinasi minyak borage yang mengandung asid gamma linolenik (GLA), asid linolenik (LA), minyak bunga matahari dan vitamin E.

EPO atau English Primrose Oil, dibuat dari sejenis bunga bernama English Primrose, telah lama digunakan untuk menyelesaikan masalah kewanitaan dan sakit sendi. Ada setengah menganggap EPO ini
sebagai nutrisi seperti DHA, EPA, lain-lain. EPO sebenarnya adalah minyak dari bunga english primrose.

Dalam minyak english primrose ini mengandung GLA (gamma-linolenic acid) dan GLA ini juga terkandung dalam bunga borage yang digunakan sebagai bahan utama dalam GLA Complex Shaklee.

Perbezaan English Primrose Oil dengan Borage Oil?

* Borage oil mengandungi GLA yang lebih tinggi dari EPO iaitu sebesar 25% dibandingkan 10% GLA dalam EPO.
GLA yang lebih tinggi adalah lebih baik untuk membantu dalam beberapa masalah kesihatan seperti PMS, arthritis, ekzema.
GLA Complex Shaklee mengandungi Vitamin E dan minyak biji bunga matahari yang kaya dengan asid lemak Omega-6. Daun borage juga dikatakan galactogogue yang bagus (dalam GLA Complex Shaklee bukan daun,tapi biji bunga borage).
Borage oil juga digunakan pada akhir kehamilan untuk mematangkan serviks.

ALERT YE :-

tidak semua orang boleh ambil GLA..

- GLA tidak boleh digunakan semasa hamil kerana mereka boleh merosakkan janin dan mencetuskan kelahiran awal.

- Omega-6 tambahan tidak perlu diambil jika anda mempunyai sawan. GLA yang tinggi boleh meningkatkan risiko sawan.

Gla ni ada 2 cara nak makan. Bergantung kepada kitaran haid kita.

1. Kalau kitaran haid tak teratur & kita ambil gla utk betulkan kitaran haid, kena ambil gla 2 biji setiap malam

2. Kalau kitaran haid dah cantik & kita ambil gla utk kesuburan, ambil 1 biji gla setiap malam dari hari 1 hingga sehari sebelum ovulasi. Tak kira darah haid kering hari ke berapa pun. Sesetengah org salah faham, ingatkan ambil waktu period sahaja

Mcm mana nak tau bila waktu subur? Kita boleh anggarkan dgn cara membuat kiraan ikut jumlah hari dlm kitaran haid masing2..

Promosi berbaloi bulan ini… nak tahu lanjut hubungi saya ye…

 

Shaklee ID 852458
FOR MORE DETAILS or ENQUIRE
PM OR EMAIL dasymaju@gmail.com
OR FOR FAST RESPONSE SMS/WHATSAPP +60197562055

#MH17

Innalillah… Al-fatihah….
Dugaan untuk kita di bulan Ramadhan yang mulia ini…
#MH370 belum di temui, berita #MH17 ini pula memang mengejutkan.. macam2 andaian yang belum pasti huhuhu… kami di #wechatmakbudak pun macam2 andaian da macam bilik berita bergerak hehehe

image

image

image

image

*Gambo2 hasil google 😆

 

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.