Babble DaSy

It's All About DaSy… #DaSyfamily

ALFALFA DAN KEGUNAANNYA

Alfalfa

Alfalfa Shaklee merupakan produk pertama sekali yang dicipta oleh Dr. Forrest C Shaklee pada tahun 1950an. Maka Alfalfa Shaklee merupakan produk signature Shaklee Corporation. Alfalfa atau dalam bahasa saintifiknya Medicago Sativa adalah sejenis tanaman yang dimanfaatkan sebagai makanan untuk ternakan. Dikenali sebagai Alfalfa dibenua Amerika, ia juga dikenali sebagai lucerne di UK, Australia, Afrika Selatan dan New Zealand

Kenapa Dr. Shaklee memilih Alfalfa Shaklee sebagai supplement pertama? Alfalfa merupakan herba tradisional masyarakat orang putih dan mereka menggunakan Alfalfa untuk pelbagai jenis keadaan kesihatan terutamanya bagi wanita selepas bersalin. Oleh sebab Alfalfa mempunyai banyak kebaikkan kepada wanita, lelaki dan kanak-kanak maka Dr. Shaklee merumuskan formula Alfalfa menjadi supplement Alfalfa Shaklee yang sangat-sangat memberi manfaat kepada jutaan manusia.Alfalfa adalah sejenis tanaman herba tahunan yang memiliki beberapa ciri, iaitu berakar tunjang, batang menyelusur tegak dari dasar kayu dan tingginya antara 30-120 cm, serta daun tersusun tiga. Tangkai daun berbulu dan berukuran 5-30 mm. Kedalaman akar alfalfa dapat mencapai 2-4 meter. Tumbuhan ini mampu hidup hingga 30 tahun, bergantung kepada persekitaran. Alfalfa juga memiliki bintil (nodul) akar yang mengandung bakteriaRhizobium meliloti yang dapat menambat atau mengikat nitrogen dari atmosfera untuk keperluan tumbuhan. Mengandungi protin dan fiber yang tinggi menyebabkan ia sesuai digunakan bagi lembu tenusu.

Kebaikan Memakan Alfalfa
1. Kaya dengan vitamin dan mineral
Alfalfa Shaklee Mengandungi vitamin B, C, E dan K dalam jumlah yang seimbang. Mengandungi mineral Kalsium, Magnesium, Kalium, Fosforus dan Zat Besi. Alfalfa Shaklee turut mengandungi, Flourida, Protein, Mineral Surih, Serat, Asid Lemak dan Antioksidan.
2. Alfalfa bermanfaat dalam penyerapan protien, dan karbohidrat.
3. Alfalfa juga bertindak sebagai pembersih darah

20 Manfaat Alfalfa Kepada Kesihatan

1. Merawat gangguan pencernaan
2. Mengawal kolestrol dalam darah
3. Menghapuskan kolestrol buruk ‘LDL’ dari tubuh
4. Mengurangkan risiko penyakit jantung dan strok
5. Bagus untuk pesakit diabetes kerana mengurangkan paras gula dalam darah
6. Mencegah edema – Pengumpulan air dalam badan
7. Mengurangkan simptom menopous
8. Merawat asthma dan lain-lain masalah pernafasan
9. Merawat masalah sembelit
10. Menyahkan toksik dalam tubuh
11. Mengurangkan kesakitan otot dan sendi
12. Meningkatkan sistem pertahanan tubuh
13. Membantu masalah penghadaman
14. Membantu memperbanyakkan susu ibu
15. Mengurangkan masalah pundi kencing
16. Mengurangkan masalah gastrik dan gangguan hati
17. Meningkatkan kesihatan prostat
18. Bertindak seperti kacip fatimah kepada wanita
19. Menghangatkan hubungan suami isteri
20. Membantu tingkatkan kesihatan lelaki

Berminat? Perlukan maklumat lanjut? Mahukan tawaran harga yang istimewa? Dapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, dan dapatkan tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian dari saya sebagai Shaklee independent distributor anda.
Shaklee Independent Distributor 852458
✐ msg/whatsapp: +60197562055
⌨ wechat ID: suryati_zainal
✉ email: dasymaju@gmail.com
✍ pm fb: PM KAMI
© fb page: http://www.facebook.com/DasyMaju
*Produk-produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

Drama Queen

image

image

Muka monyok…
Pagi tadi gi klinik inject dTap… jangan demam ye dik petang kang… huhuhu baru baik demam…
Sepatutnya 2 mgg lpas kna inject tapi tak jadi sebab demam, mgg lepas pub.holiday cuti Hari Malaysia jadinya arini tak boleh excuse lagi kna jugak inject…
2 minggu lepas timbang 11kg, pagi tadi timbang naik sekilo 12kg hehehe bcuti 3 ari naik timbang awak ye…
Arini selsema, jangan demam sudahlah huruhara kang jadinya…
Masuk jek klinik nmpk misi2 (nurse) trus menangis huhuhu… pastu bile kna inject nangis beriya2 meleleh airmata, masuk jek dlm keta trus diam… hebat betul ko dik drama queen yang amat…
So next app. 21122014…

**Jot’s :: berabuk2 da blog… ammi busy ngalahkan perdana menteri**

GLA Shaklee Untuk Lelaki

Ramai yang salam anggapan bahawa GLA Shaklee ada seperti EPO yang sinonim untuk wanita. Itu tidak benar! GLA Shalee pun sesuai untuk lelaki! GLA Asid linoleik sama penting kepada semua orang. Seperti asid amino, ia tidak boleh dihasilkan oleh tubuh manusia. Kita mendapatnya dari sumber makanan.

Kenapa GLA Shalee sesuai untuk lelaki?

  1. Mampu merawat ulser, mengelluarkan virus, melegakan kelesuan, membersihan kahak, meringankan kebas urat saraf dan meningkatkan stamina.
  2. Mengawalselia estrogen dan testosteron – GLA membentuk prostaglandin untuk mengawal hormon lelaki dan perempuan.
  3. Membantu masalah kencing tidak lawas.
  4. Mengandungi Asid Lemak Omega-6 yang merupakan nutrisi penting bagi pesakit autoimmune.
Jadi, percaya tak yang GLA Shaklee juga untuk lelaki?
Berminat? Perlukan maklumat lanjut?  Mahukan tawaran harga yang istimewa? Dapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, dan dapatkan tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian  dari saya sebagai Shaklee independent distributor anda.
Shaklee Independent Distributor 852458
✐ msg/whatsapp: +60197562055
⌨ wechat ID: suryati_zainal
✉ email: dasymaju@gmail.com
✍ pm fb: PM KAMI
*Produk-produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

DIABETIC

Jom lihat apakah vitamin shaklee yang sesuai untuk pesakit diabetes atau kencing manis…

BULAN NI KAN PROMOSI GLA

Jadinya antara kelebihan GLA adalah sesuai untuk pesakit diabetics, diabetis @ kencing manis…

Set bajet diabetics, boleh cuba ambil GLA COMPLEX, B COMPLEX dan ZINC sahaja.

GLA COMPLEX – menghalang komplikasi diabetes. Merendahkan gula dalam darah, berkesan untuk diabetes semasa hamil dan usia tua. Meringankan kebas dan kesakitan disebabkan oleh gula darah yang tinggi.

B COMPLEX – menukar makanan kepada tenaga iaitu dengan menukar lemak, karbohidrat dan protin kepada tenaga sekaligus mengurangkan masalah keletihan.

ZINC – membantu pengeluaran insulin, mengekalkan fungsi insulin, seterusnya memperbaiki diabetes.

Maka apa tunggu lagi, belikanlah untuk ayah bonda yang selama ni menghidap kencing manis dan perlu mengambil insulin setiap masa. Lihatlah perubahannya, inshaAllah.

Jika punya budget lebih bolehlah tambah VITALEA & VITAMIN C…

set diabetics ini yang saya suggestkan ye Smile

INGIN MENDAPATKAN SET DIABETICS INI…

CLICK SINI & SINI

✐ msg/whatsapp: +60197562055
⌨ wechat ID: suryati_zainal
✉ email: dasymaju@gmail.com
✍ pm fb: PM KAMI
© fb page: http://www.facebook.com/DasyMaju

 

 

AL-FATIHAH

Tiap-tiap diri akan merasai mati, dan Kami menguji kamu dengan kesusahan dan kesenangan sebagai cubaan; dan kepada Kamilah kamu semua akan dikembalikan. (Surah al-Anbiyaa': ayat 35)

Surat Al Fatihah

Semalam genap sebulan arwah pergi
Al-fatihah untuk arwah Alif Haiqal
perginya pada hari Jumaat, 05/07/14 bersamaan 8 ramadhan 1435

image

Mati itu pasti… cepat atau lambat je.. kita sendiri pun tak tahu..
Dari semalam teringat2 kata2 dari wechat arwah

10485662_267653650107608_600137528925417402_n

Dan bagi umat ada tempoh ajalnya (yang telah ditetapkan), maka apabila datang ajalnya, tidak dapat mereka melambatkan walaupun sesaat, dan tidak dapat pula mereka mempercepatkannya
SURAH AL-ARAF ayat 34

Sedikit Kisah Buat Renungan
MALAIKAT MAUT DENGAN PEMUDA BERIMAN

Malaikat Maut telah memberi salam kepada seorang mukmin dan orang mukmin tersebut pun menjawab salamnya.

Malaikat Maut berkata : “Sebenarnya aku ada hajat hendak disampaikan, tetapi aku akan beritahumu dekat telingamu”

Orang mukmin tersebut berkata : “Silakan, sebutkan hajatmu itu”

Malaikat Maut berkata : “Sebenarnya aku adalah malaikat maut”

Orang mukmin tersebut berkata : “Selamat datang, sudah sekelian lama baru kamu datang kepadaku. Demi Allah ! tidak ada di bumi ini tempat jauh yang hendak aku pergi, melainkan aku hendak berjumpa kamu”

Malaikat Maut berkata : “Kalau kamu ada hajat, sila tunaikan dulu”

Orang mukmin tersebut berkata : “Wahai malaikat maut ! Aku tidak mempunyai apa-apa hajat yang lebih besar selain cintaku kepada Allah dan aku hendak bertemu denganNya”.

Malaikat Maut berkata : “Pilihlah cara bagaimana engkau kehendaki aku mengambil nyawamu”

Orang mukmin tersebut berkata : “Sanggupkah engkau melaksanakan kehendakku ?”

Malaikat Maut berkata : “Ya, aku sanggup, katakan saja sebab memang aku diperintahkan begitu”

Orang mukmin tersebut berkata : “Wahai malaikat maut ! Tinggallah aku sebentar kerana aku hendak berwuduk dan solat, ambillah nyawaku ketika aku sujud”

Akhirnya malaikat maut mengambil nyawa orang mukmin tadi ketika beliau sedang sujud mengadap Allah SWT.

 

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.