pregnant

12 minggu

Dah masuk 12minggu pregnant
normal ke bagi ibu mengandung kerna perubahan hormon mungkin
setiap malam mesti badan rasa seram sejuk
me rasa cam something wrong jek………
nak gi klinik esok pagi badan dah okey macam biasa
nak gi malam² xde maknanya coz Mr.hBy xkan tinggal anak² ngah tido
tapi tulah bile lepas Maghrib jek
mulalah menggigil² badan cam dok dalam peti sejuk.
Bila kul 10pm ke atas makin ah menggeletar badan w/pon dah pakai comforter.
Malam ni plak makin menjadi²,
walaupun duduk kat ruang tamu x berkipas masih lagi sejuk menggigil.
Loya & muntah dah kurang, Alhamdulillah….
tapi perut x boleh lapar, confirm muntah balik
kenyang sangat pun x boleh.
Kadang² rasa stress sangat² tak tau napa
marah, kecik ati, cemburu, sensitif, x puas ati
semua ada kira complete set ah senang citer.
Cemburu ibu mengandung ni lain macam ckit, so peringatan para suami ikutkan aje ah sebelum menyesal di hari kemudian…chewahhhhh
yelah kira orang pregnant ni cam tak betul okey
nak tau sebab ape, sebabnya time ni macam2 kerenah keluar.
Kalau dulu suke makan ayam, skang x boleh
pastu mengidam yang bukan2 yang luar dari kawalan hehehe tp me x lagi setakat ni.
Peringatan :: stress terlampau leh menyebabkan keguguran, uish selisih amit2..
Serius dulu masa pregnant Danish & Daneen x macam ni
kiranya relax jek.
Kadang² malas nak kusutkan kepala tapi x boleh sebab bila kat ofis jek kepala dah kusut confirm ah bawak sampai ke rumah wakaka.
aish malas nak fikir pasal lain dah, fikir diri sendiri udah ler
tapi tak boleh gak….. mmg dasar bzbodykan
Harap² masuk minggu ke 13++ semua ok
xde lagi sakit² badan, demam etc.
Kata orang mengandung kali pertama banyak ragam, rupanye tidak
pregnant kali pertama adalah senang kecuali bab morning sickness ah mmg teruk setiap kali mengandung, cuma kali ni x masuk hospital sebab Mr.hBy tak kasi takut beraya kat hospital katanya
ntah² sebab nnt anak² kena tinggal xde masa dia nak berFB *cheh*
Kalau drive gi keje plak bile time sakit perut
aduhai cam nak nangis rasa, nak² bila cekmek buat hal kite xnak layan kerenah dia.
Skang ni gak kerap sakit perut memulas² cam nak buang air
sebelum ni x pnah rasa camni, nak letak minyak panas² takut plak
so biarkan jek ah sampai hilang rasa tapi azab ah rasa…
dah panjang cerita psal minggu 12 ni… sambung lain kali plak ye
MGTT kena wat semula, menyampah dah ah manis air gula tu…x suke, x suke, x suke…

Jot’s :: Nak marathon citer basi raya klu ada masa *ngee*


footer
2 comments

ala siannya ati..sabar la ek..ayu dulu time pregnantkan Ian pun senang sgt…tapi bila pregnant Iris…mcm mcm ragam…tiap kali pregnant..lain ragam dia kan…

Plugin for Social Media by Acurax Wordpress Design Studio
Visit Us On FacebookVisit Us On InstagramVisit Us On PinterestVisit Us On TwitterVisit Us On Youtube