18bulan sudah…

image

alhamdulillah berat tadi timbang 10.5kg..
Syahmina progress, sekarang da pandai sebut…

– mama (mummy)
– ayah (berirama klu manggil ayah dia, menyampah)
– jap (klu kite ajak mandi, dia siap angkat tangan jap katanya)
– air
– jom

bila tanya mana mata? kelip2kan mata dia

bila tanya mana hidung? ni paling selekeh terus korek idung ceh!!!

bila tanya mana mulut? terus muncung jejak S’pore

bila tanya mana gigi? tunjuk gigi menyengih
tapi bila suruh berus gigi macam kna dera melalak, terpekik, terlolong grrrrrr

sekarang dalam progress wean off… so malam tido ngan ayah tapi tengahmalam confirm bangun cari Mummy, klu lupa tutup pagar ke dapur, jejak ke dapur mencari…

Kenapa nak wean off? sebabnya setiap kali Syahmina df perut mesti sakit, macam labour pain w/pon x pnah merasa sakit nak bsalin tu camne :) … bukanlah nak terus ceraikan susu pun cuma xnak dia ngempeng lama2 sangat… setiap kali dalam kereta pun dia mesti df… lagipun memang dah niat bila bersalin nanti nak sambung semula dia df masa tu Syahmina baru 1y10m insya’allah klu ikut due date..

Jot’s :: Nampak gaya tiap2 bulan kena BSP sampai bersalin aish….

31 Replies to “18bulan sudah…”

  1. Appreciating the hard work you put into your site and detailed information you
    present. It’s good to come across a blog every once in a while that
    isn’t the same old rehashed material. Great read!
    I’ve bookmarked your site and I’m adding your RSS feeds to my Google account.

    Ajax fotballdrakter 2018

  2. 「 生蛇 」( 醫學名稱是 『帶狀疱疹』Shingles ) 是由水痘病毒引起的疾病。水痘癒合後,病毒在神經細胞潛伏多年,日後隨時重新激活後導致的帶狀皮疹,就是「 生蛇 」。因此,凡感染過水痘的人,都有機會「 生蛇 」。病發時,身體某一部位會感到內疼或劇痛,通常是臉或背部及腰部的一側;這時由於病毒從脊髓處沿其中華一條神經擴散到身體以及去到連接的皮膚表面,形成紅疹及小水疱。帶狀疱疹疫苗Zostavax康栢苗 (蛇針)能助減低「 生蛇 」的機會,有效預防: 「 生蛇 」( 帶狀疱疹 ) 成效高達 70% 「 生蛇 」的後遺神經痛:即使紅疹痊癒,神經痛還可以持續數月或數年。年紀越大,持續有後遺 神經痛風險越高 「 生蛇 」引起的急性及長期痛症 不適用人士: 曾對疫苗成分包括明膠( Gelatin ) 及紐奧黴 ( Neomycin ) 有過敏性休克反應的人士 有原發及繼發性免疫系統問題的病患者,或正服用抑鬱免疫系統藥物(如高劑量膽固醇)的病人 患有肺結核,正發病及未經治療人士 孕婦

  3. CLINIQUE 倩碧線上購物官網。瀏覽Clinique倩碧官方網站,了解更多線上購物、護膚、彩粧、香氛及禮品詳情。通過過敏性測試,百分百不含香料。

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *