18bulan sudah…

image

alhamdulillah berat tadi timbang 10.5kg..
Syahmina progress, sekarang da pandai sebut…

– mama (mummy)
– ayah (berirama klu manggil ayah dia, menyampah)
– jap (klu kite ajak mandi, dia siap angkat tangan jap katanya)
– air
– jom

bila tanya mana mata? kelip2kan mata dia

bila tanya mana hidung? ni paling selekeh terus korek idung ceh!!!

bila tanya mana mulut? terus muncung jejak S’pore

bila tanya mana gigi? tunjuk gigi menyengih
tapi bila suruh berus gigi macam kna dera melalak, terpekik, terlolong grrrrrr

sekarang dalam progress wean off… so malam tido ngan ayah tapi tengahmalam confirm bangun cari Mummy, klu lupa tutup pagar ke dapur, jejak ke dapur mencari…

Kenapa nak wean off? sebabnya setiap kali Syahmina df perut mesti sakit, macam labour pain w/pon x pnah merasa sakit nak bsalin tu camne :) … bukanlah nak terus ceraikan susu pun cuma xnak dia ngempeng lama2 sangat… setiap kali dalam kereta pun dia mesti df… lagipun memang dah niat bila bersalin nanti nak sambung semula dia df masa tu Syahmina baru 1y10m insya’allah klu ikut due date..

Jot’s :: Nampak gaya tiap2 bulan kena BSP sampai bersalin aish….