3 column

Request dari Zie & untuk my collection..org dah banak ni kan selalu pelupa…

1. Masuk ruangan Layout

2. Klik pada Edit HTML

3. Cari kod seperti di bawah ini.

#sidebar-wrapper {
width: 220px;
float: right;
word-wrap: break-word; /* fix for long text breaking sidebar float in IE */ overflow: hidden; /* fix for long non-text content breaking IE sidebar float */
}

4. Tambah kod ini di bawah kod tadi

#left-sidebar-wrapper {
width: 220px;
float: left;
word-wrap: break-word; /* fix for long text breaking sidebar float in IE */ overflow: hidden; /* fix for long non-text content breaking IE sidebar float */
}

5. Kemudian cari plak kod ini

<div id=’main-wrapper’>

6. Tambahkan kan kod ini kat atas kod tadi

<div id=’left-sidebar-wrapper’> <b:section class=’sidebar’ id=’left-sidebar’ preferred=’yes’/> </div>

7. Untuk seimbangkan column, korang perlu tambahkan kelebaran (width) pada wrapper korang. Contohnya:

#outer-wrapper {
width: 660px; <---- syor tukar 880px
margin:0 auto;
padding:10px;
text-align:$startSide;
font: $bodyfont;
}

8. Cari kod seperti di bawah dan tambahkan kod yang di berwarna biru pada kod korang untuk elak dari melekat ke main-wrapper.

#main-wrapper {
width: 410px;
float: $startSide;
margin-left: 20px;
word-wrap: break-word; /* fix for long text breaking sidebar float in IE */
overflow: hidden; /* fix for long non-text content breaking IE sidebar float */
}

Kemudian Save Template.
Try preview. Menjadi tak klu tak jadi try tengok kat Along Arman coz me pun yg stick tu dia yang ajar…

SEKIAN…GOOD LUCK YA..

pic10-1

11 Replies to “3 column”

  1. eemmm… masa nak buat 3 column tu.. kita pun blurr22.. sib baik ktyfir tlg tunjuk ajar.. alhamdulilah menjadi

  2. JUVEDERM由透明質酸Hyaluronic Acid(一種天然多醣體)製造而成,並具有幼滑及高凝聚力的配方。透明質酸(HA)是皮膚組織的主要成份之一,能自然存在於人體肌膚內 JUVEDERM所用的透明質酸非由動物身體提取,可鎖住水份保濕皮膚,從而增加皮膚密度並改善質感 Juvederm 玻尿酸 加強優化面部輪廓,可被身體完全吸引,能自然地修飾面部輪廓 功效可長達24個月以上 JUVEDERM的特點: 效果立即可見 非永久性 非手術性 安全有效 效果自然 JUVEDERM獲歐盟(CE)及美國及藥物管理局(FDA)認證 首先及唯一獲得FDA認證在首次療程後能維持長達一年2-4功效 新世代專員Hylacross科技為產品帶來獨特的物理特質,包括凝聚力、支撐力及柔順度 這是一套由全球著名醫學美容醫生Dr. Maurício de Maio,以JUVÉDERM®系列透明質酸產品為基礎而研發的面部優化療程,藉著簡單程序便達致面部優化效果,不需進行手術,減低風險。

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *