BF, Solid Food, Syahmina

6 bulan sudah

dah 6 bulan fully bf..Alhamdulillah
kalau dulu masa Danish start solid food jek x topup ngan fm sebab bf milk dah kurang production :D
Daneen lak 10mth sahaja dapat breastaurant, tu silap mummy coz amil pil perancang

Dah pandai meniarap kalau dibiarkan confirm dah sampai ceruk2 mana kat dalam umah,
tapi oleh kerana Mummy letak bantak keliling play mat tu yang x dapat bergerak kemana2 wakaka
kalau nak harapkan abang ngan kakak tolong jaga hurmmm
diorang memang jaga tapi duduk atas sofa mata tangok tv, yang si adik kat bawah sofa ni dah jadi pelakon hindustan berguling2 ke sana ke sini x dipedulikannya, kesian

sekarang dah start solid food, mula2 Mummy bekalkan bubur+carrot dalam bekas tupperware kecik ni
sekali kata maklong x cukup hehehe sesungguhnya Mummy ikut ape yg dibaca jek mula2 kena bagi ckit2 dulu wakaka
akan tetapi dia x kenyang daaaaa

see habis licin di makannya

sebelum tu Mummy amalkan 4 days wait  rule hehehe
mulakan ngan avocado puree, pastu baru anta bubur tu
akan tetapi ini dah 3 ari bg nestum jek sesungguhnya sejak 2 menjak ni kurang sihat ah plak
asik pening kepala jek semadang.

Jot’s :: terbayang2 bumbo seat jek #motip

One comment

wahhh bdk bam2 dh 6 bln..
pas ni 3 bln lg blh ajo i wat puree aeh..hehehe

long..sile ajo cmne nk ltk BF milestone award tu..nk jugakkkkkkkkkkk..nyebok jek.ahahaha :laugh:

Social Network Widget by Acurax Small Business Website Designers
Visit Us On FacebookVisit Us On InstagramVisit Us On PinterestVisit Us On TwitterVisit Us On Youtube