Ari yang busy & berita mengejutkan

Arini merupakan ari yang teramat busy
dari pagi smpi bawak balik umah
baru berkesempatan nak update blog
lepas balik keje tadi
makan² pastu maghrib bawa Daneen gi klinik demam
badan tak panas tapi bertahi mata
sampai klinik ujan lebat
ayah tak turun keta coz Danish dah tido on d way gi klinik
sampai² klinik Mummy ngah cbuk mendaftar
minah ni wat keje lain
Mummy panggil² x nyahut
ghupenye dia kat kaki Mummy ngah membongkar
bungkusan orang balik dari pasar malam
masa Mummy tgk dia ngah terkial²
nak korek anggur dlm plastik
pastu Mummy marah
bile dah kena marah merintah nak berdukung
tak nak turun adoi penat dibuatnya
dia kalau demam merintah semacam
berlainan ngan Danish klu demam diam jek
macam Mummy kata nenek
Daneen sah ikut ayah coz ayah klu skit ckit merintah mcam budak²
pastu ngah Daneen merintah kat klinik
terima SMS dr Pn. Hernee berbunyi
“Kwn2 aku gugur lg.skrg kt wad 3 brt hsa”
Mummy hanya sempat menjawab
“…….Aku tumpang bduka” lebih krg camtu ah dah lupe
tak sempat nak tanya banyak²
coz Daneen merintah sesangat
pastu amik ubat then anta dia ke keta
Mummy gi belikan dia anggur
tak sampai 5minit tinggal
masuk keta semula ayah ngah marahkan Daneen
bile tanya ngan ayah napa kata ayah minah ni masuk² keta
“Adik ada ubat”
ofcos ah Danish diam coz dia ngah tido
tak semena² di ketuk pala abangnye ngan plastik ubat tu
mamat tu melalak sampai termuntah²
nasib baik dalam bonet keta mmg sentiasa ada beg berisi baju diorang
pastu gi Kempas amik kuih nenek tempah
on d way balik budak 2 ni tido
sampai umah Mummy angkat adik
ayah angkat abang hahaha mencungap ayah ngangkat abang
pastu lebih kurang dalam kul 10.20PM Pn. Hernee SMS
minta no. phone 1 of our best frenz yang keje kat HSA
mana gi ntah minah tu dr awal² Mummy dah SMS tak berjawab
Pn. Hernee x leh tido perut dia rengap and pagi ini kena puasa
coz nak kena cuci…. dia takut nak preggy lagi katanya
and for her….C.Long aku harap ko bersabar k mungkin ada hikmahnye
mana tau lepas ni rezeki ko ada lagi dan yg lebih baik mungkin

P/S : kepada kawan² blogger yang mengenalinye Pn. Hernee kem salam…. ak ah ngah sakit² ingat lagi kat blog tu

Till next episode…

5 comments
  1. mummy>>>hernee gugur ker?…harap2 dia bersabar….semoga Daneen juga cepat smbuh hendaknya…

  2. Alahai siannya hernee..mungkin belum ada rezeki lagi untuk dia..patutlah senyap je blog nya..

  3. Mimi & Siti –> ak ah sedey lak dgr dia siap ckp "belum layak jadi ibu gaknye"

  4. semoga kak hernee cepat semboh cian dia,mgkin dia tak cukup rehat,n lasak sgt..mumy dasy g tgk kat hosptal tak? sampaikan salam sy ye…

  5. kawan2..thanks ye..doakn saya..

Comments are closed.