Ari yang busy & berita mengejutkan

Arini merupakan ari yang teramat busy
dari pagi smpi bawak balik umah
baru berkesempatan nak update blog
lepas balik keje tadi
makan² pastu maghrib bawa Daneen gi klinik demam
badan tak panas tapi bertahi mata
sampai klinik ujan lebat
ayah tak turun keta coz Danish dah tido on d way gi klinik
sampai² klinik Mummy ngah cbuk mendaftar
minah ni wat keje lain
Mummy panggil² x nyahut
ghupenye dia kat kaki Mummy ngah membongkar
bungkusan orang balik dari pasar malam
masa Mummy tgk dia ngah terkial²
nak korek anggur dlm plastik
pastu Mummy marah
bile dah kena marah merintah nak berdukung
tak nak turun adoi penat dibuatnya
dia kalau demam merintah semacam
berlainan ngan Danish klu demam diam jek
macam Mummy kata nenek
Daneen sah ikut ayah coz ayah klu skit ckit merintah mcam budak²
pastu ngah Daneen merintah kat klinik
terima SMS dr Pn. Hernee berbunyi
“Kwn2 aku gugur lg.skrg kt wad 3 brt hsa”
Mummy hanya sempat menjawab
“…….Aku tumpang bduka” lebih krg camtu ah dah lupe
tak sempat nak tanya banyak²
coz Daneen merintah sesangat
pastu amik ubat then anta dia ke keta
Mummy gi belikan dia anggur
tak sampai 5minit tinggal
masuk keta semula ayah ngah marahkan Daneen
bile tanya ngan ayah napa kata ayah minah ni masuk² keta
“Adik ada ubat”
ofcos ah Danish diam coz dia ngah tido
tak semena² di ketuk pala abangnye ngan plastik ubat tu
mamat tu melalak sampai termuntah²
nasib baik dalam bonet keta mmg sentiasa ada beg berisi baju diorang
pastu gi Kempas amik kuih nenek tempah
on d way balik budak 2 ni tido
sampai umah Mummy angkat adik
ayah angkat abang hahaha mencungap ayah ngangkat abang
pastu lebih kurang dalam kul 10.20PM Pn. Hernee SMS
minta no. phone 1 of our best frenz yang keje kat HSA
mana gi ntah minah tu dr awal² Mummy dah SMS tak berjawab
Pn. Hernee x leh tido perut dia rengap and pagi ini kena puasa
coz nak kena cuci…. dia takut nak preggy lagi katanya
and for her….C.Long aku harap ko bersabar k mungkin ada hikmahnye
mana tau lepas ni rezeki ko ada lagi dan yg lebih baik mungkin

P/S : kepada kawan² blogger yang mengenalinye Pn. Hernee kem salam…. ak ah ngah sakit² ingat lagi kat blog tu

Till next episode…

9 Replies to “Ari yang busy & berita mengejutkan”

  1. semoga kak hernee cepat semboh cian dia,mgkin dia tak cukup rehat,n lasak sgt..mumy dasy g tgk kat hosptal tak? sampaikan salam sy ye…

  2. The difficulty is that sundry investors don’t certain which expenses are reasonable and which expenses should be avoided. Adding to this puzzler is that there is a huge split up between the wealthy and the lower and middle classes that about something that is a misemployment of in money at rhyme steady to be a unrealistic count on at another.

    In compensation pattern, it resolve again compel sense in compensation someone earning $50,000 a year without le cours du bitcoin live a large portfolio to leave out an investment advisor in all respects, unless there are some behavioral advantages that model to sick outcomes or the convenience is simply merit it, as it is to varied people, in preference to opting seeking a handful of well-selected, low-cost sign funds.

  3. 激光靶向祛痣:對斑痣的顯性症狀能快速控制、甚至消除,短期實現肌膚無暇;多款激光設備深層激活膠原蛋白活性,深層煥發激活生命力。快速補充肌膚活性:根據顧客肌膚特性,醫生配套無創注射項目,為肌膚注入玻尿酸、肉毒素等能直接補充肌膚活性,快速補充肌膚缺失的玻尿酸、膠原蛋白,並能達到年輕態塑型的效果,從膚質和形態上保持年輕。聯合療法:注射玻尿酸、肉毒素等產品、配合精確波長的激光能加速透明質酸、肉毒素等物質的吸收,能極大化提高注射營養物質轉換率,最高達30以上,塑形效果保持3.5個月以上,年輕態效果保持時間延長1年以上。

  4. 【試食報告】抵食法式Sunday Lunch 有齊生蠔龍蝦 3選1主菜吃到飽 Marie Claire (HK) Edition 於巴黎連續6年獲得米芝蓮一星榮譽的Le39V,剛剛6月才在香港開幕,已經滿有口碑,皆因她的出品貼地而味道實在,自問喜歡樸實風格的小編勁buy,所以一知道她推Sunday Lunch便即刻去試。

Leave a Reply to Mummy Dasy Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *