Daneen

Awal pagi bersama

Oleh kerana me masih MC
so pagi² me & Daneen dah anta Danish gi sekolah
ngan Daneen dah mandi & Mummy belum mandi
pastu balik sekali lagi minah ni mandi coz dah comot bersapan
pastu kul 9.45am, sedang Mummy mandi setelah selesai semua
masuk tengok minah ni dah terlena di sofa
last² tinggal ngan makcik kat umah hahaha padan muka
tak sangka ngan Mummy bukan main cepat lak ko tido dik
opppsss skang ni bukan adik lagi
dia suh panggil diri dia “KAKAK”
dah beso tapi kalau time nak susu kecik lagi katanya
skang ni mulut macam mak nenek
semalam dia main Leap Pad pastu xleh tutup
then me ckp “Kuat ah ckit”
dia wat kuat² pastu bile dah tutup selamba jek jawab
“Mampos tau (kau)”
ha me tergamam k mana lak dapat ni setahu me & Mr.Hubby
mmg xde cakap perkataan tu klu kat umah
pastu sepak mulut dia then dia leh tanya
“Nape cepak (sepak) satit (sakit) tau”
Danish lak menyampuk makin hangin dia yang sememangnya peradang
nasib baik ayah ko xde kalau ada mau makan cili semalam
la ni kalau ada orang datang umah dia ngan kepoh
tunjuk batu hempedu yang dikeluarkan patu cakap
“Ni batu Mummy,Mummy makan batu”
hahaha tapi smpi la ni dia tak makan ais klu x pantang jumpe
mesti tangan masuk dalam cawan nak amik ais
takut nnt kena operate kata dia
macam² kerenah minah ni penat nak melayan especially time meradang
habis semua dibuang & dibaling, perajuk pun ye gak ckit² nonggeng
heh pangai sapa ah diikutnye

pic10-1

13 comments

bukan main daneen…macam mak nenek dah. tapi elok gak dia takut minum ais. lawak la kamu nie daneennnn…

Sma laa cm Qaseh skang ni tgah mgikut pe sja ayt yg kita ckp..haruss bhati2 tdr kluar ayat2 yg tk sdap d dgar kan..dorg nir memg bijak2 belaka..

bila dia dah soh panggil kakak tuh ada 2 makna tuh….hehehe mungkin dia dah nak adik kot…hiksss

cutemiut78 -> Alhamdulillah dah kurang tgl lg 1 tebuk yg kat lubang masih berdenyut2 lagi 2 dah baik

masviona -> uish thn dpa kot tu pun xtau lg tkut kang prut terburai me klu preggy 3 bulan dah mcm 6bln

Animated Social Media Icons by Acurax Responsive Web Designing Company
Visit Us On FacebookVisit Us On InstagramVisit Us On PinterestVisit Us On TwitterVisit Us On Youtube