Baby reflexology

Manfaat refleksologi

Sentuhan adalah rasa yang pertama untuk membangunkan bayi dalam rahim dan akibat dari itu bayi berkembang jika mereka disentuh dengan kasih sayang dan penjagaan.
Refleksologi adalah terapi yang indah untuk bayi anda. Ia adalah mudah, boleh digunakan di mana-mana pada bila-bila masa dan boleh membantu bayi anda dengan pelbagai isu seperti

  • sakit perut
  • sembelit
  • tumbuh gigi
  • selsema
  • tidur

Parents, refleksologi hanya di hujung jari dan boleh dilakukan seberapa kerap yang anda suka untuk menenangkan dan membantu bayi untuk berehat.
Berikan keselesaan dengan refleksologi adalah benar-benar agak mudah.
Pada asasnya jika anda bekerja seluruh permukaan kaki bayi dari tumit sehingga ke puncak jari kaki, anda memberikan si manja anda dengan rawatan refleksologi mini.
Kaki mereka halus dan anda hanya perlu tekanan yang lembut.
Mata refleks pada kaki bayi adalah lebih dekat bersama-sama daripada dewasa. Mula dengan menyokong kaki kanan dengan tangan kiri anda dan menggunakan tangan kanan anda letakkan ibu jari atau jari telunjuk di bahagian bawah kawasan tumit selaras dengan kaki bayi kecil. Menggunakan pergerakan ke hadapan menjalar bekerja sehingga ke atas kaki bayi. Teruskan menggunakan kaedah yang sama dari tumit ke atas setiap kaki akhirnya berakhir di kaki yang besar. Anda boleh mengulangi langkah ini 2 atau 3 kali jika bayi anda tak meragam. Ulangi pada kaki kiri.

Masa Syahmina ngan semangat kami pergi urut asas dari Johnson & Johnson di Puteri Pacific Hotel.. sampi dia pandai merangkak praktikkan urutan, pastu tak dan dia mengamuk smpi la ni, nak pakaikan pamper or CD pun huruhara kadang2..
source HERE, HERE, HERE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *