Bazaar Karat

huwaa memang dasar pemalas betul Mummy DaSy ni tau
naik bersawang dah,tak ada masa punye pasal (ye ke?)..

sambungan dari entry INI
selepas bersantap kami menuju lak ke Bazaar Karat
alah klu org JB mesti tau yg terletak kat sungai Segget tu.
Tapi me pun baru tau actually, tu pun PakNgah yg gi tau
nama sebenar xtau lak ah coz my bro yg bg nama tu.
Masa gi aritu tak banyak sangat cam bulan pose.
Takde beli ape2 pun, yang memborong PakNgah and his friend.

Banyak gak barang2 antik kat situ
tapi Mr.hBy x berape berkenan, dia kata best lagi yang kat SERIKIN, S’wak.
So kitorang x beli ape2 cuma dapat penat jek meround Bazaar tu.
Budak kecik 2 org ni yang untung coz dapat mainan.
huhuhu kalau gi mana2 x sah kalau x beli gaknye membazir jek.
Mula2 Daneen beli patung doraemon tu Danish beli senapang.
Tapi minah kecik tu xnak main toy dia, dia nak yang Danish
mule2 ayat dia
“Abang pinjam, abang main yang adik punye”
“Nah, tapi jangan lama” nada x ikhlas takut kena marah ngan PakUda.
Tapi minah ni lupe daratan main xnak pulang, last2 Mummy hangin belikan gak dia senapang 1.
Pastu asik memekak “FIRE FIRE”.
kitorang x lama coz soknye kan Danish nak sekolah.
Dalam perjalanan balik PakNgah driver, kitorang zzzzzzzzzzzzzzzzzzz……..
untungnya kalau ada driver.

footer

3 comments
  1. long tmpt ni mmg org panggl bazar karat la..

  2. Hernee –> Ye ke? Aku xtau nasib betul… Tu pun Wan yg bgtau klu x aku pun xtau bazaar ni wujud.. jakun tul aku ni

  3. wah.. cm best je.. mcm nk g lah mlm ni..sje jln2 mlm mggu.

Comments are closed.