Berakhirnya cuti sekolah

Arini ni 1st day sekolah, tapi not for Danish coz dia ada masa 2 ari lagi nak menyakat adik & buat serak kat umah nenek, Danish naik sekolah 07/01/09, tapi nasib baik gak dia x sekolah arini coz malam tadi tido lambat temankan mummy tgk tv cerits “Hang pa la hang 2” channel astro prima.
Pagi tadi bangun lambat kul 8.45am ok mummy dah siap nak g keje bgn jek terus anta umah nenek dengan tak mandi bagai bau busuk mummy dah lambat nak wat camne mandi air sejuk ah kat umah nenek :-). Sampai jek nenek tanya sekolah kul berapa arini, mummy jawab tak sekolah rabu baru sekolah, mengeluh kejap nenek coz Danish suke nyakat adik pastu adik mesti terjerit-pekik mcm org kena dera.
As for preparation to school semua dah siap kasut beli sepasang jek coz yg lama boleh pakai lagi sepasang ayah dah kapurkan kasut, beg tak beli coz boleh pakai lagi yang lama xde koyak pun coz buku semua tinggal kat sekolah, uniform sekolah x beli coz ada lagi tak rosak ape2 pun, seluar & baju senam jek beli coz baju dah kotor dari warna putih dah jadi kelabu, seluar lak dah koyak kat lutut xtau camne boleh koyak bile tanya dia jawab tak tau tiba2 jek koyak, boleh gitu & lencana jek mummy belum jahit tampal kat baju.
Daneen lak cbuk nak g sekolah gak tahun depan baru nak hantaar ni kecik lagi nnt dia bosan jgn st day melalak panjat2 paar macam Danish dulu dah ah, dia ni lain ckit klu dah merajuk selagi mummy yg tak pujuk jangan harap oranglain boleh pujuk tu yang mummy risau jek nak anta sekolah.
Ok, till now c in next episod….
2 comments
  1. salam kenal…
    i link your blog ngan mine ok??

    jade

  2. ok, me too

Comments are closed.