am

Berani Sungguh

Semalam balik keje
pastu gi paso malam ngan my mom & PakUda
budak kecik 2 tu ofcos ah ikut x leh tinggal
pastu masa lalu depan simpang umah kawan PakUda
my mom tanya ngan dia
“Ape citer umah ni semalam” refer umah kawan dia tu
“Macam tu ah, atuk dia ngan mak sedara dia kena ikat”
me yang duduk kat seat belakang sungguh ngepoh nak tau
“Kenape? Ape? Siapa?”
dah macam reporter kata my Bro…
al-kisahnye rumah atuk kawan dia tu telah dimasuk perompak
nak kata perompak orang tak nampak
plak tu umah yang di rompak tu sekelompok tempatnye
kira kiri kanan depan ada umah dan ada orang
umah depan pun ngah diperbaiki
kisah terjadi kul 3pm
si makcik ni ngah santai berbaring
ngan selambanye perampok tu masuk bilik
si makcik ni tanya
“Engkau sape?”
perampok ni toleh, si makcik belum sempat menjerit
pisau ke parang dah sampai ke leher
si atuk lak menjerit
jeritan dah di dengar si tukang umah
tapi salah sorangnye cakap ah budak² tu gaknye
so diorang abaikan saja jeritan tu
pastu dengar lagi jeritan kali ke-2
terus diorg menuju ke rumah tu dan tengok penghuninye dah diikat
perampok tadi dah melarikan diri
lupe lak nak tanya ape yang hilang…
pastu masa si mangsa membuat report datan lak orang lain
membuat report di ragut
dari ciri² mungkin orang yang sama
berkulit gelap, tinggi & rambut lurus

huish ku seram dengar citer tu
that’s why ah kalau kat umah siang² ari pun ku tetap tutup & kunci pintu umah
sungguh berani perompak zaman skang ni
P/S : wah dah macam karangan budak sekolah lak…

pic10-1

9 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Animated Social Media Icons by Acurax Wordpress Development Company
Visit Us On FacebookVisit Us On InstagramVisit Us On PinterestVisit Us On TwitterVisit Us On Youtube