Uncategorized

Berjaya Akhirnya!!

Yes, untuk sekian kalinya berjaya gak memisahkan Daneen ngan paci a.k.a pepet
tu pun setelah beberapa kali mencuba.

1st time – beberapa bulan lepas
jejak kul 1am baru tido tu pun lepas Mummy x tahan dia tawaf 1 bilik ah, ajak berbual ah
last bg pepet tak sampai seminit dah tido.

2nd time – last week
Pagi sebelum gi sekolah masuk bilik Mummy
ngah borak2 ngan Mr.hBy “Mulut busuk ah”
Daneen jawab “Tak ah, tipu”
Mummy lak nyampuk “Gi ah buang pepet tu, busuk mulut nanti”
dia terus amil paci then throw it in the sink, dia anggap sink tu sbg dustbin.
Cam x caya okey, tapi Mr.hBy amik balik then basuh.
“Napa amik balik, biar je lah” Mummy ckp ngan Mr.hBy
“Alah, bukan leh percaya dah banyak kali dia wat camtu” Kata Mr.hBy
“Biar je ah, org dah kuarkan yg baru” hahaha Mr.hBy jadi pelik coz Daneen punye paci mmg 24/7 ada yg baru belum buka kotak. x risau kalau hilang sbb ada lagi.
Tapi ini last stock color PINK.
Balik jek sekolah btul tekaan Mr.hBy dia ngamuk macam ape coz xde pepet bergantung kat BB.
Bila Mummy cakap “Kan pagi tadi adik dah buang”
“Mummy suh adik buang, adik buang ah”
perjalanan 15min ke rumah rasa cam 5tahun okey, cam nak roboh keta keje dia.
sampai jek umah, dia terus lari depan pintu sambil cakap “Cepat ah Mummy” x nyempat2 nak cari semula pepet dia.
Buka jek kunci pintu terus ke dapur, cari harta pusaka dia dalam sinki.
Jeritan dari dapur “Mummy xde pun” hahaha mmg ah xde coz Mr.hBy dah amik.
Dari dapur dah dia dia dok membebel ntah ape2 ntah
tapi senyum semula bila tengok pepet dah ada gantung kat bb.

3rd & last time trying, 2 days ago.
Tak tau ape Mr.hBy cakap ngan dia.
Tapi sebelum tu dari kul 8pm smpi ke 10pm x tido2 dia dok kuar masuk bilik order macam2, nak air ah, nak makan ah, nak gi toilet ah
pastu bangun pagi mencari gak tapi Mummy wat dunno jek masa dia jerit nak
pastu takda tanya2 lagi.

and now paci xde BB masih ada ;p
Jot’s :: Tapi masih gak ada sisa2 dia rindu PEPET dia..

footer
2 comments

erm…sy tk dpt nak imagine..paci & BB tu apa…huhu…puting dgn bantal ke..? or botol susu..? huhu..

jom ke APA KATA HATI pulak,
BABIES

fuh,.,..seb bek mia dah lama tinggalkan pet pet tu,…..kalau dah ebsar baru nak buang, aduh,…tensen jadinyer,,,

Plugin for Social Media by Acurax Wordpress Design Studio
Visit Us On FacebookVisit Us On InstagramVisit Us On PinterestVisit Us On TwitterVisit Us On Youtube