Posted in Danish

body ke biotik

Kisah ni terjadi semasa Mummy MC ritu
ngah Mummy dok gigil semalam kerna demam
selaku orang pertama my mom byk complaint coz umah bersepah
then nenek cakap “Ish antibody lemah asik sakit jek”
lebih kurang macam tu ah ayat my mom
yang cucu ni nyampuk nenek dia cakap
“Eh bukan antibody ah nenek antibiotik ah”
full of confident ok
“Abang, antibiotik tu ape” me saja menduga
“Mummy ni… tu pun tak tau, antibiotik tu nak tau kite ni kuat ke x”
dalam ati kena mak kau sedas ye abang
“Mana abang tau”
“Orang tau ah kan orang sekolah”

wah anak kadang2 Mummy pun naik confuse mana yg betul….

pic10-1

13 thoughts on “body ke biotik

  1. hahaha.. la mummy dia confuse pulak ye..? antibody tu ketahanan badan kita.. antibiotik tu ubat untuk lawan jangkitan kuman.. :)

  2. Siti -> Ha tu ah pasal mule2 pun dok pk antibiotik tu kan ubat siap tgk betul ke x kat ubat tu namanya antibiotik

  3. Zuhaini -> Mule2 mmg me dok pk camtu tp lama2 dok kena putar belit cam confuse ah plak

  4. eh… gitu ya.. heh..heh.heh.. pandai abg ya.. siap confindent je kan.. antibiotik lagi.. :D

  5. antibodi yg ktahanan badan kan? antibiotik ubat yg kite dpt utk lwn sgale pnyakit..w’pun tbalik tp terror gak danish ni.. dh tau bnda2 cam tu..

  6. Hernee -> C.Long ha netul ah tu mule2 aku ckp camtu pastu mls aku melayan dia jek yg betul

  7. Wah dgn BANGGAnya abang mnjawap dgn penuh smangat hehe wlaupun sdikit kekeliruan tp he's gud boy..kcik2 dh tau kn pe tue Antibiotik @ Antibody hehe..yealah ABANG skolah kan hehe..

Comments are closed.