Tutorial

Borderkan Blog post

Actually ni untuk reminder untuk memborder blogpost,
al-maklum ah me ni pelupa…
tu yang letak tutorial kat sini jadi x lupe..
berasaskan dari blog @LiYaNNuaR
mule²

(1) Layout

(2) Edit Html

(3) CARI code .post {

(4) PASTE code di bawah ini seperti yang ditunjukkan pada gambar di atas… pastikan di paste kan sebelum tanda }

border: dashed #FD9C88 1px;
background: #000000;

(5) PREVIEW untuk melihat perubahan yang dibuat
(6) SAVE TEMPLATE sekiranya berpuas hati dengan perubahan yang dibuat
(7) View Blog

klu kat main-wrapper ada coding ni

background-color:#DF0174;

buang terlebih dahulu
insya’allah jadi…. cuba baru tau….

pic10-1

4 Comments

  • Redbloodsnow

    Haaa..leh ler zie soh readers zie yg dok tanye camne nk watkan border pi wat ikut tutorial akak neh. sbb nyer zie kemalasan nk watkan tutorial tuh

    miahahahaha

  • Mummy Dasy

    Zie >> Akak pun malas tapi sbb usia dah meningkat nnt lupe nak wat balik tu yg wat N3 hehehe

    Mummy_ayu >> ur welcome

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Floating Social Media Icons by Acurax Wordpress Designers
Visit Us On FacebookVisit Us On InstagramVisit Us On PinterestVisit Us On TwitterVisit Us On Youtube