Tutorial

Borderkan Blog post

Actually ni untuk reminder untuk memborder blogpost,
al-maklum ah me ni pelupa…
tu yang letak tutorial kat sini jadi x lupe..
berasaskan dari blog @LiYaNNuaR
mule²

(1) Layout

(2) Edit Html

(3) CARI code .post {

(4) PASTE code di bawah ini seperti yang ditunjukkan pada gambar di atas… pastikan di paste kan sebelum tanda }

border: dashed #FD9C88 1px;
background: #000000;

(5) PREVIEW untuk melihat perubahan yang dibuat
(6) SAVE TEMPLATE sekiranya berpuas hati dengan perubahan yang dibuat
(7) View Blog

klu kat main-wrapper ada coding ni

background-color:#DF0174;

buang terlebih dahulu
insya’allah jadi…. cuba baru tau….

pic10-1

4 comments

Haaa..leh ler zie soh readers zie yg dok tanye camne nk watkan border pi wat ikut tutorial akak neh. sbb nyer zie kemalasan nk watkan tutorial tuh

miahahahaha

Zie >> Akak pun malas tapi sbb usia dah meningkat nnt lupe nak wat balik tu yg wat N3 hehehe

Mummy_ayu >> ur welcome

oraittt… tak kisah punya… sharing is loving kan.. kan.. kannn… anyway… thanks for the link…

Floating Social Media Icons by Acurax Wordpress Designers
Visit Us On FacebookVisit Us On InstagramVisit Us On PinterestVisit Us On TwitterVisit Us On Youtube