• Anak sedara,  family

    AL-FATIHAH

    Tiap-tiap diri akan merasai mati, dan Kami menguji kamu dengan kesusahan dan kesenangan sebagai cubaan; dan kepada Kamilah kamu semua akan dikembalikan. (Surah al-Anbiyaa’: ayat 35)

    Surat Al Fatihah

    Semalam genap sebulan arwah pergi
    Al-fatihah untuk arwah Alif Haiqal
    perginya pada hari Jumaat, 05/07/14 bersamaan 8 ramadhan 1435

    image

    Mati itu pasti… cepat atau lambat je.. kita sendiri pun tak tahu..
    Dari semalam teringat2 kata2 dari wechat arwah

    10485662_267653650107608_600137528925417402_n

    Dan bagi umat ada tempoh ajalnya (yang telah ditetapkan), maka apabila datang ajalnya, tidak dapat mereka melambatkan walaupun sesaat, dan tidak dapat pula mereka mempercepatkannya
    SURAH AL-ARAF ayat 34

    Sedikit Kisah Buat Renungan
    MALAIKAT MAUT DENGAN PEMUDA BERIMAN

    Malaikat Maut telah memberi salam kepada seorang mukmin dan orang mukmin tersebut pun menjawab salamnya.

    Malaikat Maut berkata : “Sebenarnya aku ada hajat hendak disampaikan, tetapi aku akan beritahumu dekat telingamu”

    Orang mukmin tersebut berkata : “Silakan, sebutkan hajatmu itu”

    Malaikat Maut berkata : “Sebenarnya aku adalah malaikat maut”

    Orang mukmin tersebut berkata : “Selamat datang, sudah sekelian lama baru kamu datang kepadaku. Demi Allah ! tidak ada di bumi ini tempat jauh yang hendak aku pergi, melainkan aku hendak berjumpa kamu”

    Malaikat Maut berkata : “Kalau kamu ada hajat, sila tunaikan dulu”

    Orang mukmin tersebut berkata : “Wahai malaikat maut ! Aku tidak mempunyai apa-apa hajat yang lebih besar selain cintaku kepada Allah dan aku hendak bertemu denganNya”.

    Malaikat Maut berkata : “Pilihlah cara bagaimana engkau kehendaki aku mengambil nyawamu”

    Orang mukmin tersebut berkata : “Sanggupkah engkau melaksanakan kehendakku ?”

    Malaikat Maut berkata : “Ya, aku sanggup, katakan saja sebab memang aku diperintahkan begitu”

    Orang mukmin tersebut berkata : “Wahai malaikat maut ! Tinggallah aku sebentar kerana aku hendak berwuduk dan solat, ambillah nyawaku ketika aku sujud”

    Akhirnya malaikat maut mengambil nyawa orang mukmin tadi ketika beliau sedang sujud mengadap Allah SWT.

  • Anak sedara

    Kami Jumpe…….

    Mamat ni, Zikri Syahmi
    Daneen yang dok cbuk ajak tengok Zikri
    sape baby ni, me ada citer kat SINI
    alah yang Daneen dok cbuk ajak beli baby tu ni lah budaknye.
    Sampai skang kalau jumpe baby mesti dia kata ZIKRI teringat ah plak kat anak sedara.
    hhihii klu ikut pangkat anak sedara, tapi Daneen xnak kena panggil Maksu
    dia suh panggil dia kakak, dia panggil Zikri, adik
    huhuhu bukan main lagi ko dik xnak turun pangkat nak uda senantiasa.

    [Note : Bila dapat jumpe Zikri lagi gaknye, geram tengok body berketak]

    footer

  • Anak sedara,  Daneen,  Danish,  Ney,  ney family

    Alamanda

    Selepas makan2 di hospital Serdang
    kami menuju lak ke ALAMANDA
    dalam pala ni bila nmpk Alamanda, teringatkan IZIS JERUK
    hikshikshiks cam orang mengidam plak.
    Bukan me jek Daneen pun pantang klu gi sini mesti cari jeruk dulu.
    Daneen klu jumpe jeruk buah salak makoiii seronok tengok dia makan…

    Anak dara ni klu jumpe benda ni mmg x lepas peluang…
    Merry Go Round katanya….

    Masa ni lepak2 kat ground floor
    nasib masa duduk kat situ air pancutnye belum berfungsi
    kalau tak memang naya.

    Pastu gi melayan budak2 main bowling
    bukan setakat anak2 jek bapak budak pun join sekali.
    Daneen muke tension jek coz x dapat main
    pastu skang ni asik cakap jek
    “Adik dah beso nnt boyeh main bowling tak, Mummy”
    sebagai Mummy mithali, ya kan jelah jawapannya.

    Pas dah penat2 berjalan & berbowling
    singgah makan di A&W, ada maskot tapi x snap plak coz Daneen takut.
    Pas makan2 g spital semula untuk tengok Baby…
    Nak tengok baby tungguuuuu…

    footer

  • Anak sedara,  Ney,  ney family

    Hospital Serdang

    Seterusnya kami ke hospital Serdang

    watpe? sape sakit?
    hehehe tgg orang bersalin klu nmpk pic’s banyak kat depan dewan bersalin

    Bila camera dapat kat diorang
    nilah hasilnye, semua gambo depa actually banyak lagi
    tapi x larat nak masuk semua tgk SINI
    MIL,SIL & BIL
    ngah tunggu anak my SIL pic yang atas belah kiri tu bersalin
    belah bawah tu SIL & BIL
    kitorang gi ngan diorg anakbanak + MIL
    Ini kami lagi…..
    lepas makan ada lagi xtvt kami
    sementara menunggu masa untuk masuk ke wad kul 12.30pm.
    sungguh ketat syarat kemasukan ke ward… menyampah…

    footer

  • Anak sedara,  Daneen,  Danish,  My Family,  Ney

    Petang Raya AidilAdha

    Belah petangnye plak kitorang ke umah Cikgu TokYang
    hihihih Daneen yang bagi gelaran tu.
    Kat sana yang ada cume family NekCom, NekNgah, TokUsu & our family jek
    yang lain belum balik lagi @ mungkin tak balik.


    Pic’s ni semua taken by PakNgah
    nak test menggunakan jenama Nikon katanya
    berlagak sungguh okey!!!
    Mule2 byk gambo tak jadi
    bak kata CDOT klu guna filem gulung mmg membazir
    nasib ah skang ni guna memorycard boleh delete2 hehehe
    dia biasa menggunakan CANON
    katanya friendly user
    tapi kata Daneen lak “MESRA PELANGGAN”
    apedaa anak dara tu sembarang tul.
    ada ah ckit2 PakNgah ajar macam titik fokus, ISO & exposure.
    Itu semua Mr.hBy yang mendengar,
    Mummy hanya makan, makan & makan sahaja :)

    Aritu gak ada celebrate b’day lagi.
    Kali ni b’day budak tembam
    QURRATUL’AIN
    yang ke-2 tahun.
    Bulan depan Ain bakal dapat adik mudah2an selamat UMInye melahirkan.
    wat family jek, goodies bag untuk budak2
    kismis & stationery.
    Untuk bapak & mak budak Yassin & kismis.
    Agenda belah malam plak
    Mr.hBy & anak2 gi umah MIL
    while me stayed @ home watching
    Nur Kasih & Taubat Nasuha
    menjejeh airmata weii melayan citer2 tu
    ape punye gembeng ah….

    Okey tu ending hari pertama raya
    Nak tau ari ke-2 & ke-3 ape yang kami lakukan
    tungguuuu next episode ye……..

    footer

Customized Social Media Icons from Acurax Digital Marketing Agency
Visit Us On FacebookVisit Us On InstagramVisit Us On PinterestVisit Us On TwitterVisit Us On Youtube