THE ART & SCIENCE OF BREASTFEEDING AND PARENTING LITTLE ONE

 

THE ART & SCIENCE OF BREASTFEEDING AND PARENTING LITTLE ONE
Bersama Dr Hairin Anisa Tajuddin
===================

Kepada semua bakal ibu bapa pertama kali DAN juga ibu bapa yg ingin menambah ilmu penjagaan bayi dan penyusuan susu ibu.

1. Pihak kami menyediakan topik yang lengkap untuk ibu dan anak bermula dari sebelum sehingga selepas bersalin

2. Topik disampaikan oleh pakar perubatan dan kakitangan yang berpengetahuan dalam bidang mereka

3. Nasihat serta praktikal mengenai penyusuan susu ibu dan penjagaan selepas bersalin

4. Latihan cara-cara pernafasan semasa bersalin oleh fisioterapi berpengalaman

5. Harga berpatutan

6. Hadiah cenderahati yang cantik!

Apa tunggu lagi! Daftar sekarang untuk BF Class

Pada Sabtu 28 April 2018,
Bilik SCL C14216 Fakulti Pendidikan, UTM JB.

Hubungi kami di link ini for inquiry & reservation..
http://wasap.my/60137652551/bfclass

Bayaran yuran secara online melalui akaun Kelab Sokongan Penyusuan Susu Ibu Johor Bahru

Maybank 5511 3750 7754

hantarkan butiran bayaran ke _bendaharikelab@gmail.com

atau Whats App Bendahari kelab (Puan Hernee)
http://wasap.my/0146106331

Daftar segera! 🤱🏼❤

Saya Pemalas…

Saya pilih untuk menyusukan anak anak sebab saya malas.

Malas pilih susu yang sesuai mengikut usia.
Malas pergi pasaraya beli susu.
Malas bancuh susu.
Malas masak air panas.
Malas basuh botol.
Malas tukar botol susu anak setiap 6 bulan.
Malas nak cari susu lain yang sesuai jika anak sakit perut.

Ini C&P dari status SURAYA LUNATOTS

 

Sekarang Syahmina dah campur susu iaitu antara breastmilk and formula milk, masuk bulan ke-2 bila Mummy ada di rumah & malam memang df tanpa sebarang FM..
Akan tetapi malam tadi dia dah df sekali nak fm aduyai dah hampir 1y6m semalam adalah ari pertama Mummy kna bangun buat susu, adalah sangat malas…
bayangkan kite ni tengah lena tido tiba2 kena bangun tengah2 malam buat susu dia, adalah sangat malas plaknya dia tak boleh bersabo kite ni lagi nak set badan ngah mamai dia dah melolong cam kena dera aish…
dan yang buat Mummy naik angin adalah bila dah buat susu dia xnak minum dia df plak uish menyirap rasa…

SEKIAN LUAHAN RASA SAYA :)…. lambatnya due saya, klu tak dah boleh bfkan semula cekmek :D.. memang dasar pemalaskan..

Jot’s :: Arini cam teringin nak pekena Indulgence cake SR huhuhu

Penyusuan ketika puasa

Info ini saya jumpa dari mag Pa&ma Julai 2012

Penyusuan anak lelaki memerlukan lebih tenaga. Jadi, makan lebih banyak nasi ketika bersahur.
Bagi anak perempuan pula, anda boleh kurangkan pengambilan nasi tetapi melebihkan buah-buahan dan sayur-sayuran.

6 bulan sudah

dah 6 bulan fully bf..Alhamdulillah
kalau dulu masa Danish start solid food jek x topup ngan fm sebab bf milk dah kurang production :D
Daneen lak 10mth sahaja dapat breastaurant, tu silap mummy coz amil pil perancang

Dah pandai meniarap kalau dibiarkan confirm dah sampai ceruk2 mana kat dalam umah,
tapi oleh kerana Mummy letak bantak keliling play mat tu yang x dapat bergerak kemana2 wakaka
kalau nak harapkan abang ngan kakak tolong jaga hurmmm
diorang memang jaga tapi duduk atas sofa mata tangok tv, yang si adik kat bawah sofa ni dah jadi pelakon hindustan berguling2 ke sana ke sini x dipedulikannya, kesian

sekarang dah start solid food, mula2 Mummy bekalkan bubur+carrot dalam bekas tupperware kecik ni
sekali kata maklong x cukup hehehe sesungguhnya Mummy ikut ape yg dibaca jek mula2 kena bagi ckit2 dulu wakaka
akan tetapi dia x kenyang daaaaa

see habis licin di makannya

sebelum tu Mummy amalkan 4 days wait  rule hehehe
mulakan ngan avocado puree, pastu baru anta bubur tu
akan tetapi ini dah 3 ari bg nestum jek sesungguhnya sejak 2 menjak ni kurang sihat ah plak
asik pening kepala jek semadang.

Jot’s :: terbayang2 bumbo seat jek #motip