• Daneen

    Hasil seni

    image

    Ini adalah hasil seni fotografi Nur Daneen Syahindah… Entah bila masa dia amik gambo ni pun xtau, yang mummy tau ngah belek2 hp tnampak gambo yg pnuh kreativiti ni :-)

  • Daneen,  Danish,  family,  LiveCast,  mummy,  Ney,  Syahmina

    Xtvt di ari Sabtu

    Sabtu lepas 3/11/2012 awal2 pagi dah keluar anakbanak
    mula2 pergi ke PC Expo 2012 di Persada nak cari barang sikit

    lama jugaklah kat Persada tu lebih kurang dalam 2jam daru jam 11am-12pm++
    lepas tu gerak ke Aeon Tebrau City plak sebab Mummy dapat sms dari Sustagen hehehe ngejar susu promosi untuk DaSy :)
    masa kat Persada tu Danish merengek nakkan jajan Tasco ke apentah namanya
    RM10 1 beg ada 5 beg dalam keta Danish ngan Daneen dah pegang sorang 1 mestilah si kecik nak jugak dapat pegang plastik kosong pun jadilah puas ati asal dapat pegang hehehe

    Kami lunch di Chicken Rice tu pun Mummy dah lapar yang amat
    anak2 dah dapat main games kat sustagen tu x ingat nak makan langsung huhuhu
    cerita ape yang ada masa Sustagen fair tu nanti next entry ye..

    Sejak dah besar ni hehehe besarlah sangat baru 1y7m ni Syahmina xnak makan di suap
    semua nak buat sendiri, berdikari konon :)
    asal bahgia sukati ah nak…
    pantang nmpk kite nak amik gambo dia mesti buat macam ekspresi wajah, pastu nak tengok lawa ke tak hehehe

    ni plak budak majuk sebab xdapat masuk Toy “R” Us hahaha

    Yang ini plak perasan comel jugak ada jek gayanya huh!!

    image

    Budak majuk tapi bila makanan sampai dia yang makan dulu
    gara2 tergoda ngan rojak buah sampai jatuh kerusi makan, pastu malu terus benti makan tolak Syahmina dalm stroller :)

    image

    Jot’s :: 23minggu sudah

  • Daneen,  Danish,  Legoland

    Legoland

    Ni cerita cuti Hari Malaysia yang lepas
    hehehe betapa rajin nak menghapdet blog ni.. dah berkurun dalam draft
    malas nak tulis banyak2 layan gambo jek ye..
    Gambo pun tunggang langgang tak ikut turutan hehehe

    image
    Ni fav. tempat diorag setiap kali datang ceh… agaknya feeling bawak keta sendiri :)

    image
    Lost Kingdom ni Mummy ngan Syahmina duduk kat luar jek… Mr.hBy, Danish & Daneen jek yg masuk kata diorg main tembak2 binatang :)

    image
    Syahmina suka main kat dalam ni hehehe excited bebeno dia ngutip bola masuk dalam bakul tuang kat dalam tong tu pastu tekan button angin bola terbang di awang-awangan…

    image
    Ini mainan budak2 naik kuda Daneen feeling knight konon dapat naik kuda camtu ceh..

    image
    ni macam taman mainan sementara tunggu Mr.hBy bawa Daneen main roller coaster.. Syahmina time ni ngah melayan perasaan tido..

    image
    sementara Mr.hBy bawak Daneen gi sini main roller coaster untuk budak2 kecik..

    image
    Ni budak2 kecik baya2 Syahmina boleh masuk tapi masa kitorang masuk sini hanya untuk sejukkan badan :)


    Orang beso cbuk buat keta sendiri dia pun cbuk gak mencari bahan menyibuk kacau orang lain :D..
    manalah Daneen tak sakit ati

    image
    Ini diperbuat daripada lego.. dekat keliling2nya boleh buat lego sendiri and ada button robohkan lego yg dah dibuat.. Syahmina keje dia dalam ni nyelit celah2 orang beso baya2 danish pastu picit button tu kasi gegar dan robohkan rekacipta orang lain huhuhu malu maknya..

    image
    Jom tengok wayang :) kata Daneen

    image
    Budak kecik tu ntah ape dibebel gaknya, Mr.hBy dah tak terlayan…
    Dah masuk dalam ni Syahmina ok jek melayan SpellBreaker w/pon tanpa cermin mata 3D akan tetapi Daneen yang over terjerit pekik bagai pastu takut siap nangis2 huhuhu

    image
    Naik aeroplane kat sini nak naik ikut ukuran tinggi :D

    image
    Tido lagi, masa ni kat taman panas terik dia boleh tido dengan lena..

    image
    Fireman, red team :)

    image
    Daneen tukang sorak, Danish x membantu kata Mr.hBy hahaha race to win..

    image
    Ni pun tmpt yang paling Danish ngan Daneen suka.. mula2 naik bertiga kali ke-2 Danish bawak sendiri Daneen ngan Mr.hBy.. as for cekmek kecik ni ngan Mummy dok tepi jek..

    image
    Driving license Danish ngan Daneen (muka x semanggah masing2)

    image
    Budak ini tak reti beratur waktu orang ramai :)

    image

    image
    The Tower.. yang ini belum dapat naik yang menyampahnya time orang ramai tunggu turn ckit pny lama tak dan ah nak beratur sebab panas time orang tak ramai tutup ah plak under maintenance ah bagai setakat ni dah 2 kali alasan under maintenance (ari ke-3 opening ngan 24/9)

    image
    Tutti Frutti tempat fav. Daneen mesti nak singgah klu balik…

    image
    Briyani’s boleh ah sebab dah lapokan ibu mengandung ni 24/7 lapo :)
    dlm jug putih tu air gula utk tuang dalam juice tu :D

    Kesimpulannya, biasa2 jek Legoland ni enjoy untuk anak2 sbb saya ibu mengandung hapapuntakboleh disamping menjaga Syahmina.. untuk 4D movie tu plak kata Danish & Mr.hBy best lagi USS sbb effect kadang2 cepat kadang2 lambat dari cerita.. Need more improvements ceeeewahhhhh… kite tunggu waterparks next year hehehe yang tu Mina2 ngan Mummy boleh berendam lama2 tapi kalau buka sebelum bersalin ah..
    Ada lagi gambo nanti tepek di lain episod ye, ni episod Cuti Hari Malaysia :D

    Jot’s :: Need a break, bukan ke Tanah Lego tapi tempat lain USS ke sekali lagi *wink..wink..* Mr.hBy :)

  • Daneen

    Stokin

    image

    Ape perasaan agaknya tdo berstokin bagai…
    Selama ari ni x pnah ah plak…
    Patut ah semalam tanya soalan cepumas “Mummy, syahmina tdo pakai stokin x?
    Mummy pun x syak ape2 jawab “Pakai ah” sambil pakaikan tight syahmina
    Tup tup pagi ni tengok dia pun pakai syokin…. Ape perasaan ko gaknya nak… Huh menjeles x berabih…

    Jot’s :: Akhirnya keluar gak umah setelah 3 ari terperap dlm umah *motip*

Animated Social Media Icons by Acurax Responsive Web Designing Company
Visit Us On FacebookVisit Us On InstagramVisit Us On PinterestVisit Us On TwitterVisit Us On Youtube