Akhirnya sampai gak…

Masuk jek ofis tgk atas meja ada bungkusan
dalam ati dah mengagak ape barangnya
coz pengirim adalah dari PBB even envelope pun PBB
*Idup mati i mmg dgn pbb..katanya wakaka*


ooohhhh bukan Maher Zain pengirimnya tau
nampak “O” tu tak, teringat plak kat gambo scan baby.

T-shirt Maher Zain masa showcase aritu.
Kirim ngan CDOT,
Thanks babe jasamu dikenang…

GAMBO NI CILOK DARI FB CDOT.

Jot’s :: tekak cam nak makan Spaghetti lagi ni, adeh..


footer

Selamat Hari Guru

Selamat Hari Guru kepada semua pembimbing

Tema : Guru Pembina Negara Bangsa

LOGO HARI GURU

logo

Putih : Menunjukkan kesucian, kesabaran, kesempurnaan dan keamanan.
Perak : Menunjukkan rakyat berbilang bangsa bersatu padu dan teguh.
Kuning: Sinaran cahaya yang cemerlang pada masa hadapan.

Bulan dan bintang membawa erti yang terkandung dalam bendera Malaysia.

Merah : Menunjukkan keteguhan semangat.
Biru : Menunjukkan perpaduan muhibah.

credit to Portal rasmi Hari Guru

Tidak Lupa, kepada HERNEENAZIR selamat hari lahir, semoga diberkati selalu dan semoga tercapai segala ape yang dicita2kan. Wishing you a very Happy Bday and a year ahead filled with love and happiness.

[Jot’s :: Kan bagus klu esok cuti]


footer

Takziah…

kepada kawan2 blogger yang kenal Pn.Hernee
sama2 ah kite sedekahkan Al-Fatihah untuk arwah emaknye
KASMAH BINTI DAUD
semoga rohnya dicucuri rahmat dan ditempatkan dikalangan orang2 yang beriman.
AMIN

footer

Tatkala Ini….

Pagi tadi dengar berita kat Era
Yanie mentor meninggal.
al-Fatihah untuk arwah…

actually bukan ini yang aku nak tulis.. xde kena mengena pun 1st phrase tu
tak tau nak mula dari mana sebenarnya……….
semalam gi umah Pn.Hernee, ziarah mak dia
act. mmg aku respect ko kuat & tabah
dan ko kena kuat.
Balik jek dari ziarah tu terus terfikir
kalau aku kat tempat ko, kuat ke aku
adakah anak2 aku nanti cam ko,
macam2 lagi yang difikirkan…………
bak kata pepatah berat mata memandang, berat lagi bahu yg memikul.
seyes beb, bile aku teringatkan ko, confirm airmata ni mesti mengalir
masa type n3 ni pun airmata mengalir
tambah plak ofis yang senyap sunyi ni….
malam tadi pun aku xleh tido asik teringatkan ko…
Ape2 pun aku doakan yang terbaik untuk ko & family….

fullstop setakat ini, x reti dah nak tulis ape lagi ni hanya luahan perasaan untuk hilangkan rasa sedih yang membelenggu dari petang semalam.

footer

Baby Boy

Last few weeks,ada tulis N3 about my BFF yang bersalin.
Inilah hasilnya. Luper ah plak fullname tapi ada ASYRAFF panjang sangat.
Pastu azie pun panggil anaknye ASYRAFF.

Dear Friends,
nilah rupa anak Azie ye.
Comel bangat, muke pada aku ngan Edah ikut Azie masa ni.

Me gi ngan Edah + Adam (Edah son) + Daneen (my lil princess).
Gi Isnin lepas, kebetulan masa tu 1/2day coz DaSy xde org jaga lagipun Edah ada balik kg. tu yang wat plan g tengok Azie.
Masuk jek umah dia me terus merutai okey, coz dia leh duduk ala2 mengangkang tapi masih lagi dalam keadaan sopan.
Yang wat kitorang menjerit (me & Edah) x sesuai ah duduk camtu untuk baru 6 ari bersalin.
So sweet, gambo masa ni Azie g dapur buang pampers coz bb poopoo & nak amik susu.
BB boy ni dok menjerit nonstop, oleh kerana Azie g dapur, Edah lak melayan anak dia Adam BF, si Asyraff ni lak melalak macam ape nak susu, plak tu camne ntah tangan terlepas dari bedung, so apelagi as a Mummy amik jari dia terus sumbat dalam mulut xkan nak bagi susu aku plakkan.
Dapat jek jari terus senyap cotcotcot bunyi dia hisap jari.
Masa BB dok menjerit Edah lak wat statement “Ko dukung ah, aku takut budak nangis camni takut pengsan”
Hampagas tul tau, menakutkan jek, tu yang me dukung nasib masa tu angin Daneen okey, kalau tak, tak tau ape jadi.
Asyraff pasni leh lak kawan ngan Ean, Adam & Iman….

[Note : suke tengok budak2 kecik2 gini]
footer