Cadbury

Actually tadi kebetulan jek gi AEON Bukit Indah
Masuk jek ruang legar ada “Cadbury world of happiness”

image

Pergi ngan Mr.hBy & Daneen jek sebabnya da terlanjur dia blik  sekolah
Tujuan asal hanya ke Fabulousmom utk membeli valve, membrane swing yg da patah…

image

Beli rm10 boleh main 3 games tapi kami main spin 3 kali sbb nak cepat malas nak melayan Daneen…

Supermak

Miahaha tajuk xleh blah
Baru 2 ari Mr.hBy g kursus huru-hara nak nguruskan anak2
kalau selalu pagi2 boleh sempat dok melepak ngan swing utk fresh milk Syahmina
akan tetapi da 2 ari x sempat
nasib baik Danish senang di kejut


Syahmina plak, time ayah dia xde boleh plak dia tido berejam2 jejak kul 8.20am baru bangun
mandi2kan dia terus anta Daneen gi sekolah


Kat sekolah Daneen masa ni
rambut serabai cam org tak mandi

semalam Mummy coti
kononnya nak menyambung ke ari ini, sekali my boss tipon ah plak suh submit keje arini huh musnah harapan
balik ambik Daneen dari SR terus ke Mydin beli barang dapur
Syahmina as always tido jek manjang dalam keta smpi destinas baru terjaga


bergaduh ngan Daneen huhuhu
sekarang dia asik bergaduh jek ngan Daneen mentang2 dia kecik pastu Danish backing dia tu yang dia over huh!!!

Itu cerita semalam…
Cerita arini plak lagi huruhara

pagi sama jek cam semalam tapi semalam Mummy x keje
arini kena keje :(
tengahari amik Daneen terus anta balik umah
pastu gi keje semula x sempat nak tengok syahmina kat umah maklong pun huhuhu
busy mengalahkan perdana menteri wakaka

Jot’s :: beberapa jam jek lagi Mr.hBy pulang ke pangkal jalan :D

Akhirnya sampai gak…

Masuk jek ofis tgk atas meja ada bungkusan
dalam ati dah mengagak ape barangnya
coz pengirim adalah dari PBB even envelope pun PBB
*Idup mati i mmg dgn pbb..katanya wakaka*


ooohhhh bukan Maher Zain pengirimnya tau
nampak “O” tu tak, teringat plak kat gambo scan baby.

T-shirt Maher Zain masa showcase aritu.
Kirim ngan CDOT,
Thanks babe jasamu dikenang…

GAMBO NI CILOK DARI FB CDOT.

Jot’s :: tekak cam nak makan Spaghetti lagi ni, adeh..


footer

Delima

Ahad lepas gi Singapore
destinasi pertama ke Juring Point
Mr.hBy nak memborong anggur kat Fair Price
setiap kali masuk mesti borong anggur MOTIPPP????
anak² tido so Mummy dok dalam keta jek
sebelum kuar Mr.hBy tanya nak ape² lagi tak?
secara spontan Mummy jawab “Kalau ada buah delima, belikan aeh?”
tak pasal² kna marah, coz mengidam yang bukan² miahaha
tapi seyes weyyy camne leh terkeluar buah delima tu pun xtau secara spontan lancar jek mulut ni menyebutnya.
sementara Mr.hBy gi membeli, Mummy melayan mata ngan anak² nak tunggu diorang bangun adalah amat lama, bila bangun confirm pastu cari toys diorg plak.
Pengakhirannya adalah HAMPA sebab delima xde kat situ.

Then semalam gi Giant, Nusa Bestari
masa ngah membelek buah, ternampak plak buah dibawah
hamba yang jahil terus tanya kat staff Giant
hahaha buah DELIMA yang dicari akhirnya


Nilah rupa buah Delima
1st time tengok dan makan
so beli 1 jek lah dulu kang watnya x boleh masuk tekak membazir klu beli banyak.

Isi Delima
kata Mr.hBy biji²nya tak boleh makan
sebagai isteri mithali, ikut jek arahan
naik lidas lidah makan sebutir² gitu cam x kenyang pun ada.
Rasanya manis² gitu, sedap gak lah nyesal beli 1 jek.

Jot’s :: Asik sentap jek, kalau selalu camni leh mengakibatkan penyakit murung… huhuhu ada kang meroyan plak huhuhu takmoh..takmoh..


footer

HuruHara

Arini jiwa kacau
ni semua gara² keje bertimbun² kena habiskan
tapi akhirnye tak dapat fokus sebab PC tu baru tambah plak sistem cam huruhara nak catch-up
balik keje 6.30pm dah rasa macam pekerja asing jek tak pnah umur balik lambat gini.
Bile sampai umah plak, nak wat keje sekali tengok document yg save dlm USB salah aduhai maknanya kena type semua balik semula….huh hangin3x

Amik DaSy kat umah NekYang
Danish belum mandi, Daneen macam biasa dah sebab dia lagi suka mandi umah NekYang coz dapat berendam dalam besen.
Sampai umah Danish dari kul 7pm jejak kul 8pm tak kuar² bilik air.. aish cam nak jerit jek rasa
kang kalau jerit ada terberanak plak wakaka

Ngah melayan Sinetron Cinta Kirana @AstroRia ngan mukabuku
tiba² Daneen jerit
“Mummy, Mummy jari adik”


sekali tengok jari dia tersepit kat lubang² tu
cuba tarik kuarkan dari lubang, tak boleh
dalam ati Mummy berkata “Ah, sudah”
tipon nenek DaSy, PaKuda pun xdapat, aduhai time nilah nak wat hal
benda tu plak asik nak berpusing jek
yang kelakonye, x terfikir nak switch off.
Bila dah tutup suis, try tarik barulah boleh
tu pun setelah kelamkabut dalam 5 minit jugak ah sebab dia meraung² cam orang histeria.
Capek banget arini….

Jot’s :: Jadi burung antu lagi arini…


footer