• am,  Daneen,  Me,  Ney

    Cadbury

    Actually tadi kebetulan jek gi AEON Bukit Indah
    Masuk jek ruang legar ada “Cadbury world of happiness”

    image

    Pergi ngan Mr.hBy & Daneen jek sebabnya da terlanjur dia blik  sekolah
    Tujuan asal hanya ke Fabulousmom utk membeli valve, membrane swing yg da patah…

    image

    Beli rm10 boleh main 3 games tapi kami main spin 3 kali sbb nak cepat malas nak melayan Daneen…

  • am,  Me

    Supermak

    Miahaha tajuk xleh blah
    Baru 2 ari Mr.hBy g kursus huru-hara nak nguruskan anak2
    kalau selalu pagi2 boleh sempat dok melepak ngan swing utk fresh milk Syahmina
    akan tetapi da 2 ari x sempat
    nasib baik Danish senang di kejut


    Syahmina plak, time ayah dia xde boleh plak dia tido berejam2 jejak kul 8.20am baru bangun
    mandi2kan dia terus anta Daneen gi sekolah


    Kat sekolah Daneen masa ni
    rambut serabai cam org tak mandi

    semalam Mummy coti
    kononnya nak menyambung ke ari ini, sekali my boss tipon ah plak suh submit keje arini huh musnah harapan
    balik ambik Daneen dari SR terus ke Mydin beli barang dapur
    Syahmina as always tido jek manjang dalam keta smpi destinas baru terjaga


    bergaduh ngan Daneen huhuhu
    sekarang dia asik bergaduh jek ngan Daneen mentang2 dia kecik pastu Danish backing dia tu yang dia over huh!!!

    Itu cerita semalam…
    Cerita arini plak lagi huruhara

    pagi sama jek cam semalam tapi semalam Mummy x keje
    arini kena keje :(
    tengahari amik Daneen terus anta balik umah
    pastu gi keje semula x sempat nak tengok syahmina kat umah maklong pun huhuhu
    busy mengalahkan perdana menteri wakaka

    Jot’s :: beberapa jam jek lagi Mr.hBy pulang ke pangkal jalan :D

  • friend,  Me

    Akhirnya sampai gak…

    Masuk jek ofis tgk atas meja ada bungkusan
    dalam ati dah mengagak ape barangnya
    coz pengirim adalah dari PBB even envelope pun PBB
    *Idup mati i mmg dgn pbb..katanya wakaka*


    ooohhhh bukan Maher Zain pengirimnya tau
    nampak “O” tu tak, teringat plak kat gambo scan baby.

    T-shirt Maher Zain masa showcase aritu.
    Kirim ngan CDOT,
    Thanks babe jasamu dikenang…

    GAMBO NI CILOK DARI FB CDOT.

    Jot’s :: tekak cam nak makan Spaghetti lagi ni, adeh..


    footer

  • Me,  pregnant

    Delima

    Ahad lepas gi Singapore
    destinasi pertama ke Juring Point
    Mr.hBy nak memborong anggur kat Fair Price
    setiap kali masuk mesti borong anggur MOTIPPP????
    anak² tido so Mummy dok dalam keta jek
    sebelum kuar Mr.hBy tanya nak ape² lagi tak?
    secara spontan Mummy jawab “Kalau ada buah delima, belikan aeh?”
    tak pasal² kna marah, coz mengidam yang bukan² miahaha
    tapi seyes weyyy camne leh terkeluar buah delima tu pun xtau secara spontan lancar jek mulut ni menyebutnya.
    sementara Mr.hBy gi membeli, Mummy melayan mata ngan anak² nak tunggu diorang bangun adalah amat lama, bila bangun confirm pastu cari toys diorg plak.
    Pengakhirannya adalah HAMPA sebab delima xde kat situ.

    Then semalam gi Giant, Nusa Bestari
    masa ngah membelek buah, ternampak plak buah dibawah
    hamba yang jahil terus tanya kat staff Giant
    hahaha buah DELIMA yang dicari akhirnya


    Nilah rupa buah Delima
    1st time tengok dan makan
    so beli 1 jek lah dulu kang watnya x boleh masuk tekak membazir klu beli banyak.

    Isi Delima
    kata Mr.hBy biji²nya tak boleh makan
    sebagai isteri mithali, ikut jek arahan
    naik lidas lidah makan sebutir² gitu cam x kenyang pun ada.
    Rasanya manis² gitu, sedap gak lah nyesal beli 1 jek.

    Jot’s :: Asik sentap jek, kalau selalu camni leh mengakibatkan penyakit murung… huhuhu ada kang meroyan plak huhuhu takmoh..takmoh..


    footer

  • Daneen,  Danish,  Me

    HuruHara

    Arini jiwa kacau
    ni semua gara² keje bertimbun² kena habiskan
    tapi akhirnye tak dapat fokus sebab PC tu baru tambah plak sistem cam huruhara nak catch-up
    balik keje 6.30pm dah rasa macam pekerja asing jek tak pnah umur balik lambat gini.
    Bile sampai umah plak, nak wat keje sekali tengok document yg save dlm USB salah aduhai maknanya kena type semua balik semula….huh hangin3x

    Amik DaSy kat umah NekYang
    Danish belum mandi, Daneen macam biasa dah sebab dia lagi suka mandi umah NekYang coz dapat berendam dalam besen.
    Sampai umah Danish dari kul 7pm jejak kul 8pm tak kuar² bilik air.. aish cam nak jerit jek rasa
    kang kalau jerit ada terberanak plak wakaka

    Ngah melayan Sinetron Cinta Kirana @AstroRia ngan mukabuku
    tiba² Daneen jerit
    “Mummy, Mummy jari adik”


    sekali tengok jari dia tersepit kat lubang² tu
    cuba tarik kuarkan dari lubang, tak boleh
    dalam ati Mummy berkata “Ah, sudah”
    tipon nenek DaSy, PaKuda pun xdapat, aduhai time nilah nak wat hal
    benda tu plak asik nak berpusing jek
    yang kelakonye, x terfikir nak switch off.
    Bila dah tutup suis, try tarik barulah boleh
    tu pun setelah kelamkabut dalam 5 minit jugak ah sebab dia meraung² cam orang histeria.
    Capek banget arini….

    Jot’s :: Jadi burung antu lagi arini…


    footer

Animated Social Media Icons by Acurax Responsive Web Designing Company
Visit Us On FacebookVisit Us On InstagramVisit Us On PinterestVisit Us On TwitterVisit Us On Youtube