• Ayam/Chicken,  Resepi,  Uncategorized

    Ala2 Korean Fried Chicken

    Ayam Goreng Korea / Korean Fried Chicken

    Bahan-bahan :-
    Ayam (tak kisah mana2 bahagian)
    1sk garam
    1sk lada hitam
    1cawan tepung gandum
    1cawan tepung beras
    1sudu teh soda bikarbonat
    1biji telur
    Minyak untuk menggoreng

    Cara Penyediaan :-

    1. Basuh & toskan sedikit kering
    2. Gaul ayam bersama garam & lada hitam. Ketepikan.
    3. Satukan tepung gandum, tepung beras & soda bikarbonat. Ketepikan.
    4. Telur dipukul. Ketepikan.
    5. Salut ayam satu persatu ke dalam campuran telur & tepung sehingga habis
    6. Salut ayam sekali lagi kecdalam campuran tepung hingga bersalut rata.
    7. Goreng sehingga kekuningan. Tos dan ketepikan.

    Bahan SOS :-
    3 ulas bawang putih
    2sb cili kisar
    2sb madu
    2sb sos cili
    2sb sos tomato
    2sk gula
    sedikit garam
    Bijan (sangai) optional

    Cara Penyediaan :-

    1. Tumbuk bawang putih, goreng bersama cili hingga garing.
    2. Masukkan sos cili, tomato, madu, garam & gula. Gaul rata.
    3. Masukkan ayam yang telah digoreng ke dalam sos, kemudian gaul rata.
    4. Masukkan ke dalam pinggan dan tabur dengan bijan.

     

  • Uncategorized,  youtube

    Love This Song

    Lirik Lagu Cukup Indah – Alif Satar

    Tak pernah aku menjauh darimu
    Meninggalkan cinta kita
    Tak pernah aku meluka hatimu
    Perasaan dan jiwamu
    Segalanya telah ku serah
    Hanya engkau terindah

    Korus
    Hanya kerna kau yang cukup indah
    Untuk dimiliki dan untuk dicintai
    Ku tahu kau mahu ada di hati
    Untuk didampingi untuk disayangi

    Tiada yang lain selain dirimu
    Kekal tinggi di hatiku
    Tiada pengganti yang mampu ku cari
    Yang secantik diri kamu
    Cinta ini untuk dirimu
    Rasa ini untukmu

    Ulang Korus

    Hanya kerna kau yang cukup indah
    Untuk dimiliki dan untuk dicintai

    Jot's :: It's 22 week

  • Uncategorized

    Bersiaran di Jusco

    Nampak x pokok palsu itu
    Sungguh lawakan, niat hati nak suh Mr.hBy buat kat umah
    confirm dia kata "Yang bukan2 jek ngidam" wakaka
    Ada games kat sini tapi kitorg sekadar menonton klu join skali ada terberanak kat situ dok nginja2
    Mummy klu da main game confirm cam kanak2 ribena jadinya.

    > Jot's :: agak malas skang nak update n3, penyakit ibu mengandung vitamin "M" teramat beso :) <

  • Uncategorized

    Ketinggalan

    Huhuhu nilah akibatnya kalau anak dah dua
    Mummy nun jauh tertinggal di belakang
    Hahaha idak lerrr actually pregnant kali ni agak memerlukan kudrat yg lebih
    Baru 20minggu dah tak larat, lepas makan confirm pancit sakit kat ulu hati dtambah plak bb mengeras makiN sakit, klu kat umah blh ah trus duduk pastu tido br lega rasa.
    Inilah bila mengandung jek Mummy mesti dketepikan, anak2 pun xnak jalan sama coz diorg kata jalan ngan Mummy lambat huhuhu

    Jot's :: Pasni nak ke CH plak :)

Social Media Integration by Acurax Wordpress Developers
Visit Us On FacebookVisit Us On InstagramVisit Us On PinterestVisit Us On TwitterVisit Us On Youtube