Ala2 Korean Fried Chicken

Ayam Goreng Korea / Korean Fried Chicken

Bahan-bahan :-
Ayam (tak kisah mana2 bahagian)
1sk garam
1sk lada hitam
1cawan tepung gandum
1cawan tepung beras
1sudu teh soda bikarbonat
1biji telur
Minyak untuk menggoreng

Cara Penyediaan :-

  1. Basuh & toskan sedikit kering
  2. Gaul ayam bersama garam & lada hitam. Ketepikan.
  3. Satukan tepung gandum, tepung beras & soda bikarbonat. Ketepikan.
  4. Telur dipukul. Ketepikan.
  5. Salut ayam satu persatu ke dalam campuran telur & tepung sehingga habis
  6. Salut ayam sekali lagi kecdalam campuran tepung hingga bersalut rata.
  7. Goreng sehingga kekuningan. Tos dan ketepikan.

Bahan SOS :-
3 ulas bawang putih
2sb cili kisar
2sb madu
2sb sos cili
2sb sos tomato
2sk gula
sedikit garam
Bijan (sangai) optional

Cara Penyediaan :-

  1. Tumbuk bawang putih, goreng bersama cili hingga garing.
  2. Masukkan sos cili, tomato, madu, garam & gula. Gaul rata.
  3. Masukkan ayam yang telah digoreng ke dalam sos, kemudian gaul rata.
  4. Masukkan ke dalam pinggan dan tabur dengan bijan.

 

Love This Song

Lirik Lagu Cukup Indah – Alif Satar

Tak pernah aku menjauh darimu
Meninggalkan cinta kita
Tak pernah aku meluka hatimu
Perasaan dan jiwamu
Segalanya telah ku serah
Hanya engkau terindah

Korus
Hanya kerna kau yang cukup indah
Untuk dimiliki dan untuk dicintai
Ku tahu kau mahu ada di hati
Untuk didampingi untuk disayangi

Tiada yang lain selain dirimu
Kekal tinggi di hatiku
Tiada pengganti yang mampu ku cari
Yang secantik diri kamu
Cinta ini untuk dirimu
Rasa ini untukmu

Ulang Korus

Hanya kerna kau yang cukup indah
Untuk dimiliki dan untuk dicintai

Jot's :: It's 22 week

Bersiaran di Jusco

Nampak x pokok palsu itu
Sungguh lawakan, niat hati nak suh Mr.hBy buat kat umah
confirm dia kata "Yang bukan2 jek ngidam" wakaka
Ada games kat sini tapi kitorg sekadar menonton klu join skali ada terberanak kat situ dok nginja2
Mummy klu da main game confirm cam kanak2 ribena jadinya.

> Jot's :: agak malas skang nak update n3, penyakit ibu mengandung vitamin "M" teramat beso :) <

Ketinggalan

Huhuhu nilah akibatnya kalau anak dah dua
Mummy nun jauh tertinggal di belakang
Hahaha idak lerrr actually pregnant kali ni agak memerlukan kudrat yg lebih
Baru 20minggu dah tak larat, lepas makan confirm pancit sakit kat ulu hati dtambah plak bb mengeras makiN sakit, klu kat umah blh ah trus duduk pastu tido br lega rasa.
Inilah bila mengandung jek Mummy mesti dketepikan, anak2 pun xnak jalan sama coz diorg kata jalan ngan Mummy lambat huhuhu

Jot's :: Pasni nak ke CH plak :)