Daneen, Danish, Me, My Family

Cerita 30/06/09

Ni cerita basi baru arini nak hapdet
dulik blog ku suke ah nak citer bile yek

Masa gi anta my sis aritu
kuar umah kul 5.00am
tu pun Mr.Hubby gerak suh bangun
adeh mata dah kelat tido lambat
coz berlantak main games kat FB
Danish & Daneen angkut jek masuk keta
Daneen sebelum tido me dah pakaikan pampers
so xde ah kena benti emergency kot² dia nak *tencing*
me yang jakun ingat jalan ke Pahang tu cam gi KL
ada R&R, so boleh mandikan anak²
sekali ghupenye xde okeh rimba di kiri kanan jalan
Mr.Hubby dok gelak dia boleh cakap
“Patut ah cakap nanti leh mandikan anak benti sat, ingat nak gi KL ape”
dalam ati me dok bebel
“Dah tau xde R&R bgtau ah jadi boleh gerak anak² bangun suh mandi”
menyampah okeh masa tu
last² kul 11am baru anak² tukar baju
tu pun kat Petronas x mandi lap badan jek
adeh me klu gi mana² mmg susah nak membuang coz x selesa ngan toilet yg disediakan
perut dah semacam rasa ngan laponye
nak gi toilet berkira² sama cam Daneen
sebab tu pakaikan dia pampers lagi senang
dah sampai area Jerantut
tempat yang dituju ialah umah my SIL punye mom
kat FELDA SUNGAI TEKAM GETAH
mmg suasana kampung sampai dalam kul 12.30pm
lebih kurang 7 jam perjalan dari JB

petangnya dalam kul 4pm
kuar gi cari tempat yang nak di tuju esok
nampak tak gambo atas tu budak 2 ni cam senyap semacam
baru lepas bergaduh & kena marah ngan Mr.Hubby
Danish bertutup muka ngan bantal
makcik dia pujuk pun x jalan
hahaha kena cekau ngan Daneen tu yang majuk
Daneen lak nyelit kat Mummy ketakutan & rasa bersalah

suke tengok trademark nak masuk ke 1 kawasan tu
macam tanduk lembu
tunjuk ngan Daneen dia asyik melalak x nampak
Mr.Hubby geram terus bawak dia kuar
pegang benda tu
orang yg lalu tgk semacam mesti diorg cakap
“JAKUN ORANG NI”
bile dah jumpe tempat nak dituju kitorang balik semula ke umah my SIL punye mom
okey akan sambung next entry……

sign_edited-1

6 comments

kelakar la cita u kali nie..gelak ayu baca entry nie…peduli la orang nak cakap jakun ke apa kan..rasanya macam penah tgk tanduk tu..

Hehe haruss dpt pegang tnduk tue wat knang kengan Yang..hepi laa Daneen dpt pegang tanduk tue ya

Social Network Widget by Acurax Small Business Website Designers
Visit Us On FacebookVisit Us On InstagramVisit Us On PinterestVisit Us On TwitterVisit Us On Youtube