Cerita Arini

Arini awal2 pagi dah ke Klinik Kesihatan Gelang Patah
coz nak amik darah untuk HIV & MGTT
1 tabung plak tu di amik dah lah puasa
masa ngah amik tu idak lerr berani nak tengok
me siap tutup mata takut punya pasal
tau2 jek sakit.
Sebelum amik darah tu ada plak kecemasan
doctor ngan beberapa staff kna pegi ke kawasan Desa Mengkuang
coz ada kes DENGGI
kata nurse yg amik darah tu, ibu mengandung meninggal sbb DENGGI
berhati2 ah ye, takde dengar citer ke?
jadinya dalam bilik tu dah penuh ngan kakitangan klinik melainkan me jek patient
hahaha sempat ngepohkan ngan nurse tu.
Berbalik pasal amik darah tadi
bila nurse dah amik darah, dia tanya me puasa tak start kul 10pm smpi pagi
ofcoz ah puasakan sebab kul 9.30pm dah tido
tapi sahur kul 4am makan
so MGTT tak boleh buat tunda minggu depan
tadi setabung, minggu depan setabung lagi darah keluar
huhuhu bak kata Mr.hBy
“Baru setabung, jalan dah cam org mabuk terhuyung hayang”
ceh dia tak merasa sedap ah cakap
macamana gaknye aek suami yang morning sickness pabila isteri pregnant
alangkah bagusnya kalau itu yang terjadi
takyah ah me dok vommit 24/7
tapi Alhamdulillah kali ni tak seteruk Danish & Daneen
kalau tak confirm la ni dah terlantar kat hospital.
Tapi semalam masa buat kad merah kat KD Paya Mengkuang kata JM Latifah
usia kandungan dah 10weeks maknanye dah 2bulan setengah
huhuhu mana satu yang betul ni
??????1bulan ke 2 bulan??????
next week nak gi scan untuk kepastian……
sejak amik darah pagi tadi perasaan nak pitam makin menjadi2 plak
nak 1/2 day keje segan ah plak asik muka me jek yang 1/2day & cuti keje.
Tapi kat tempat keje pun bukan wat keje dok melepek baring kat meja
pastu bila boss kuar amik kesempatan untuk tido wakaka
So lepas ni tiap2 minggu ada appointment kat Klinik Kesihatan GP
x suke..x suke..x suke
sebabnya tadi bile langkah kaki dalam KK tu dah bau poopoo baby
bau yang kurang menyenangkan hidung.
Itu jek ler citer untuk arini, nanti next week lepas scan baru confirm brp bulan sebenonye BABY ni.

Jot’s :: Tekak cam teringin plak nak makan Nasi Kurma Ayam & Ramadan Fizz @ Pizza Hut..

footer

10 Replies to “Cerita Arini”

  1. anak sedara mak lamah la long..aku knal..duk kelasi 5..muda lg suria name die.. baru umur 24thn..sian tnggal la ank die bru je bpe tahun tu..die dh lame gak koma..tp bukn denggi berdarah tau..denggi biase je..cume byk lak pnyakit lain bru dpt kesan..

  2. Hernee :: ye ke? kecoh kat Klinik tadi sbd arwah pnah check-up kat ctu tp diorg x dapat kesan.. Al-Fatihah untuk arwah..

    Kak Jannah :: dah 8 bln,masya'allah..

  3. 傷口深淺、疤痕、手術、修疤手術、增生性疤痕、 敷料、燒燙傷、 犁田、癒合時間、 植皮等一些相關議題、似是而非或有爭議的事項的披露與討論。

  4. Derma Veil ® 被喻為新世代逆齡完美輪廓塑造,最新一代的PLLA膠原。 2003年獲得Mexican Ministry of Health (SSA)認證及美國FDA出口認證,並於2006年在拉丁美洲及遠東至東南亞地區廣泛使用,多個臨床實例見證能改善老化、遺傳、疾病(如脂肪萎縮)等引起的凹陷問題,其效果備受認同。蘊含兩大活性成分均具有生物兼容性及分解性,可逐步被人體自然分解吸收,有效塑造童顏肌 : 1. 聚左乳酸 (Poly-L-lactic acid / PLLA) : 促進骨膠原生長 2. 甘醇酸(Glycolic Acid ) 使皮膚表皮層黏膠性脂質鬆軟,改善皮膚厚度,加速細胞再生,減少皺紋及疤痕,加強保濕功能,增加光澤,美白效果。 由於甘醇酸分子較小,容易滲透皮膚 治療前: 皮膚的凹陷/皺紋 治療後: 成分被人體吸收、並刺激膠原增生,撫平皺紋及凹陷部位。 注入BOTOX(保妥適)會抑制突觸前膜釋放神經遞質,阻斷乙酰膽鹼(Acetylcholine)的釋放,從而使肌肉張力下降或癱瘓麻痺,皺紋也隨之而逐漸消失。

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *