Posted in Me, pregnant

Cerita Arini

Arini awal2 pagi dah ke Klinik Kesihatan Gelang Patah
coz nak amik darah untuk HIV & MGTT
1 tabung plak tu di amik dah lah puasa
masa ngah amik tu idak lerr berani nak tengok
me siap tutup mata takut punya pasal
tau2 jek sakit.
Sebelum amik darah tu ada plak kecemasan
doctor ngan beberapa staff kna pegi ke kawasan Desa Mengkuang
coz ada kes DENGGI
kata nurse yg amik darah tu, ibu mengandung meninggal sbb DENGGI
berhati2 ah ye, takde dengar citer ke?
jadinya dalam bilik tu dah penuh ngan kakitangan klinik melainkan me jek patient
hahaha sempat ngepohkan ngan nurse tu.
Berbalik pasal amik darah tadi
bila nurse dah amik darah, dia tanya me puasa tak start kul 10pm smpi pagi
ofcoz ah puasakan sebab kul 9.30pm dah tido
tapi sahur kul 4am makan
so MGTT tak boleh buat tunda minggu depan
tadi setabung, minggu depan setabung lagi darah keluar
huhuhu bak kata Mr.hBy
“Baru setabung, jalan dah cam org mabuk terhuyung hayang”
ceh dia tak merasa sedap ah cakap
macamana gaknye aek suami yang morning sickness pabila isteri pregnant
alangkah bagusnya kalau itu yang terjadi
takyah ah me dok vommit 24/7
tapi Alhamdulillah kali ni tak seteruk Danish & Daneen
kalau tak confirm la ni dah terlantar kat hospital.
Tapi semalam masa buat kad merah kat KD Paya Mengkuang kata JM Latifah
usia kandungan dah 10weeks maknanye dah 2bulan setengah
huhuhu mana satu yang betul ni
??????1bulan ke 2 bulan??????
next week nak gi scan untuk kepastian……
sejak amik darah pagi tadi perasaan nak pitam makin menjadi2 plak
nak 1/2 day keje segan ah plak asik muka me jek yang 1/2day & cuti keje.
Tapi kat tempat keje pun bukan wat keje dok melepek baring kat meja
pastu bila boss kuar amik kesempatan untuk tido wakaka
So lepas ni tiap2 minggu ada appointment kat Klinik Kesihatan GP
x suke..x suke..x suke
sebabnya tadi bile langkah kaki dalam KK tu dah bau poopoo baby
bau yang kurang menyenangkan hidung.
Itu jek ler citer untuk arini, nanti next week lepas scan baru confirm brp bulan sebenonye BABY ni.

Jot’s :: Tekak cam teringin plak nak makan Nasi Kurma Ayam & Ramadan Fizz @ Pizza Hut..

footer

5 thoughts on “Cerita Arini

  1. anak sedara mak lamah la long..aku knal..duk kelasi 5..muda lg suria name die.. baru umur 24thn..sian tnggal la ank die bru je bpe tahun tu..die dh lame gak koma..tp bukn denggi berdarah tau..denggi biase je..cume byk lak pnyakit lain bru dpt kesan..

  2. Hernee :: ye ke? kecoh kat Klinik tadi sbd arwah pnah check-up kat ctu tp diorg x dapat kesan.. Al-Fatihah untuk arwah..

    Kak Jannah :: dah 8 bln,masya'allah..

Comments are closed.