Contraction

image

image

Inikah yang dinamakan kontraksi.. Skarang drah xde kuar tapi bila malam jek mesti skit bwah perut smpi ke pinggang macam senggugut, memulas2 perut…
Serius cakap masa  Danish, Daneen ngan Syahmina xde rasa mcm ni, mungkin kerana amik Salindah tp yg ni amik gak cuma kdg makan kdg x :-)
Makin malam baby makin gerak ngan aktif kdg2 x benti2… Sakitnya x boleh duduk setempat kna bjalan 1 umah.. Bila baring baru lega tp bila da baring Syahmina plak denda baring secara statik mana larat weyyy makin sakit pinggang..
Sakit datang x lama dalam beberapa saat jek…
Hurmmm kata Mr.hBy baby tunggu 3/3 baru kiar sbb Mummy nak makan brownies cessss… Lagipun Dr.Laila xde Mummy takut kna gynae lain miahaha…
Paling x boleh lupa bila Mummy tjuk blood stain kat Mr.hBy trus dia mcm nak demam badan sertamerta seram sejuk.. Dia yang gelabah…
Kontraksi tu setakat ni x kuat sgt Mummy boleh tahan lagi.. Insya’allah semuanya selamat lgpun klu msuk ward sekarang mcmana abg kkak nak ke sekolah nnt mesti susah.. Syahmina x kisah boleh tinggal umah maklong, dia lagi suka rasanya :P
Mummy pny instinct kuat merasakan ahad baby nak kuar :-)

image

Hamburger pipi kata Dr.Khor hehehe…
See u soon lil one..

Jot’s :: x sabo nak jumpa baby dlm masa yang sama nervous sbb saya x reti nak neran huhuhu

5 Replies to “Contraction”

  1. Long.. ngerinya.. akak ni dah 5 thn x beranak, blur jek rase.. sakit contraction pon rase cam xtau.. cam mana ni.. errr…

  2. 用CO2激光完美的波長與熱作用比例,強大的熱作用可以使陰道粘膜中的膠原纖維、彈性纖維、網狀纖維及有機基質大量增生重塑;CO2的微脈管作用原理使陰道血管重建,血流量增加,細胞功能活躍,進而使陰道緊緻,分泌作用增強、敏感度提高,使陰道恢復年輕、健康狀態。

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *