Cuti sehari

16/03/09

Mummy 1/2 day keje
ayah mmg offday
lebih kurang kul 4.30pm baru gerak ke KL
coz tolong nenek siapkan keje dulu
lebih kurang kul 9pm sampai Putrajaya
kitorg stay umah Along Azah (cousin DASY yg sulung belah ayah)
klu belah Mummy diorg ah yg sulung
sepanjang jalan dari Johor ke Putrajaya ujan x putus²
kat Seremban jek yang terang tu pun renyai²

Pic ni taken on d way baru sampai Seremban baru kul 7pm++ tapi terang lagi silau matahari tu yang minah ni pakai cermin mata

ni dekat simpang umah Along tp umah dia kat blok B kuarters Putrajaya

Tasik dari beranda umah

ni plak Along ngah melayan budak 2 ni kat playground Mummy amik dari beranda umah

17/03/09

Kul 9am dah kuar dari Putrajaya menuju ke KL
gambo kat atas tu dah on d way nak ke KL
lepas amik gambo Daneen tengok cermin
dah belek² dia boleh cakap conversation di dengar oleh Mummy jek dulu
“Lawa jugak adik ni kan, lawa anak Mummy”
siap berlagu² okeh.. Mummy pecah perut gelak
pastu ayah ngan nenek tanya ape dia cakap
ai mak ah boleh ulang semula
“Adik cakap lawa jugak adik ni”
1 keta pecah perut
mcmmana ko leh pasan sangat dik…
sampai City centre terus menuju ke Jalan Tar
tempat yang di tuju
Semua House,City 1 Plaza,Sogo & Alinas
tak lama kat situ sampai kul 2pm terus berangkat lak ke
IKEA, The Curve & Ikano
mule² kat IKEA Mummy xnak beli ape²
tup tup Mummy lak yang terbeli banyak barang dari nenek
coz ayah tak turun sama Danish tido dlm keta
tu yang Mummy belanja sakan tu pun ada lagi nak dibeli
tapi takut x muat bonet keta
tu pun dah naik sendat bonet
kul 6.15pm bertolak balik
aduh jammed giler kat LDP
sampai umah lebih kurang kul 1am
coz banyak kali berhenti ayah penat
Mummy pun penat gak tapi bukan penat drive
penat meriba Daneen pastu tido ala² kat umah macam² posing dia wat

Layanzzzzzzz pic kat Jalan TAR


Mummy cbuk membelek tudung dia kata nak pakai berusaha Mummy carikan brooch lama gak dia pakai tudung tapi pakai skirt ngan tights kata PakUsu dah macam org I*D*N sesuka ati ko jek ngata anak aku ek…

pic budak pemalu konon

Ni plak pic’s around THE CURVE,IKANO & IKEA

Pic ni Pakusu yang candid kat IKEA

Makin syok Mummy belanja coz Daneen dah lena

Nampak x benda yang macam kelambu tu cam lawa jek kalau letak kat umah

PakUsu dah tua bangka dok kat trolley malas jalan nenek macam ape tolak dia duk dalam tu

dah habis shopping masih lagi tido… ZzzzZzz

Metrojaya Toys Fair

Kasut² baby yang comel “Nape ah dulu xde kasut2 ni”

Daneen suh amik pic dia ngan belon ni, tanya sama tak senyum? Danish melalak nak hotwheel ngan B-Daman dia leh melalak nak belon ni dah ah mahal
Ni muka orang ngah bosan jammed… sian ayah sampai lenguh² kaki tu ah org suh beli keta auto xnak

Till next episode…


2 comments
  1. wah sakan menyoping tu!!!

  2. KV –> ak ah kak sakan shopping..

Comments are closed.