Posted in am

Express Counter

Korang pnah tak bayar di express counter?
Me pnah tapi jarang ah, 2,3 kali jek setahun :)
kalau counter express ni bererti 8 barang ke bawah jek boleh bayar kat situ
selalunye tertulis di atas counterkan….
tapi bagi sesetengah orang yang xreti bahasa
jenis camni selalu menyusahkan orang.
Baru2 ni kat Jusco ada beberapa orang camni.


yang ni xtau ape kes, yang me tau nyonya tu dah menjerit
“No, i have to queue for half an hour” itu kata2 aunty tu ah not me.
kalau tengok mmg cam xsalah ape2 coz dia tak bawa barang lebih dari 8 nos
tapi ada yang tak puas ati coz 3,4 ahli keluarga beratur membawa barang 8nos sebenonye
kalau me mmg dia x salah pun, mmg patut pun nyonya tu tak rasa bersalah hehehe

tapi yang ini memang betul2 mencabar kesabaran
dah ah masa tu, Mummy orang ke-39 beratur
tapi org di dalam bulatan merah tu boleh plak sebanyak2 tidak membeli barang
ape kes????????????????
orang kat belakang2 dok coceh2 membebel coz lama sangat
termasuk ah Mummy, naik cair eskrim aku tau tak…..
dah tu bertekak2 ngan pompuan cashier tu ble dia kna marah
leh plak dia menjawab
“Counter lain semua ramai”
huhuhu mmg ah ramai dah ko dtg time coti weyy
huhuhu org camni pun ada, sabo jek ah
tapi me respect counter express kat Giant,Tampoi
coz trolley xleh masuk kat counter tu
jadi sape2 yang TAK PERASAN 8 nos below tu memang x boleh masuk ah.

[Jot’s :: Suke gi GIANT barang semua ada]

footer