Fever Again

Arini tersangat ah lenguh² badan.
Demam + selsema + sakit² badan + pening
argghhhhh tension tau dalam keadaan camni
tapi pehal ah arini rajin leh bekerja, padahal boss xde cuti jek ah
hahaha Mummy sendiri pun x tau napa datang keje
segan ah gak asik muka ni jek yg cuti kerja, tambahan plak esok dateline
berserabut atas meja ni ngan kertas² keje
Kusut semacam dah rasa ni


malam tadi lepas Mr.hBy gi keje
okay lagi, dalam kul 1am Daneen ngamok nak susu
tapi nak ayah dia wat, last² me biar jek
masa tu badan dah seram sejuk, tapi wat dunno jek coz boleh tahan lagi
Daneen lak agaknya dah setengah jam merengek² akhirnya datang merayu gak suh Mummy watkan dia susu
pastu Mummy sakit perut lak, cam cramp kat perut huhuhu sakit cam nak nangis okay…
pastu terus menggigil, a/cond dah off tapi masih menggigil kesejukan
pastu terus selubung dlm comforter….
korg bayangkan selubung comforter tanpa a/cond dan kipas
tapi masih lagi menggigil cam dok kat eskimo rasa.
Kul 5am++ baru tido pastu pagi ni terlajak bangun 6.45am
huhuhu kelamkabut mana nak berebut bilik air, nak mandi anak² lagi
jalan pun terhuyung hayang cam x berpijak di bumi nyata.
Masuk mgg ke-2 ni demam camni, asal malam jek menggigil….
Nak gi klinik lagi takut penyakit lain lak….
huhuhu demam reda ah cepat…

[ Jot’s :: Ya!Allah, elakkan dari penyakit yg x diingini ]

footer

12 comments
  1. beb gi klinik weh..bahaye tgh glombng ke 2 h1n1 ni..

  2. choiiii… selisih jauhkan ah… tp tulah aku pun rasa lain sbb asal mlm mesti menggigil… thanks babe… harus petang kang gi klinik lagi…

  3. dah g klinik lom…cepat-cepat g amik ubat…

  4. ada biknya g check.. klau dh lama sngat demam macm tu..bahaya..

  5. hah…xda lain la tuh…parkinson..parkinson…

  6. moga cpt sembuh…take care.

  7. alololo…cian akak. jgn lupe mam ubat ea. get well soon dear..

  8. Alimaz :: thanks…

  9. Ajay Mahat :: insya'allah xde ape2..

  10. cdot :: mulut ko…

  11. nza :: thanks kak…

  12. Redbloodsnow :: Thanks zie…

Comments are closed.