Hari Terakhir

Hari terakhir awal pagi ke Kuah memborong di Haji Ismail Group (HIG)
pastu balik chalet untuk checkout.
Lepas checkout gi lak Makam Mahsuri.
huhuhu xde ape yg best pun kat situ.
Tak ke Idaman Suri pun kata hBy sama jek menyampahnye……….


Pastu kitorang ke Beras Terbakar.
pun sama xde ape2 yang best.
Sebab pada Mummy yang best adalah tempat yang ada xtvt.
Pastu terus ke airport coz flight kul 5pm so kena check-in kul 3pm.
Kul 6.30pm kitorang sampai LCCT.
Penatnye badan toksah cakap kul 8.30pm dah masuk tido bangun 8am baru sedar.

footer

12 Replies to “Hari Terakhir”

  1. idaman suri lagi best bg opie…cam haji ismail tuh kedai die sesak sgt…kat idaman suri, barang2 die pon cantek je displaye..idak le berabuk2 & tak sempit…

  2. uishhh blog sana sini tunjuk gi langkawi hoho..ntah2 dalam tak sedar rupanya ramai bloggers dok berkampung kat langkawi hihi..kalo kenal mau lagi sakan haha

  3. tk g telaga 7 ke? kat sna cntik ada air terjun, bleh mandi lgi..
    pe pun tma ksih la sudi bg kami buah tangan dri sna..huhuh

  4. 「 生蛇 」( 醫學名稱是 『帶狀疱疹』Shingles ) 是由水痘病毒引起的疾病。水痘癒合後,病毒在神經細胞潛伏多年,日後隨時重新激活後導致的帶狀皮疹,就是「 生蛇 」。因此,凡感染過水痘的人,都有機會「 生蛇 」。病發時,身體某一部位會感到內疼或劇痛,通常是臉或背部及腰部的一側;這時由於病毒從脊髓處沿其中華一條神經擴散到身體以及去到連接的皮膚表面,形成紅疹及小水疱。帶狀疱疹疫苗Zostavax康栢苗 (蛇針)能助減低「 生蛇 」的機會,有效預防: 「 生蛇 」( 帶狀疱疹 ) 成效高達 70% 「 生蛇 」的後遺神經痛:即使紅疹痊癒,神經痛還可以持續數月或數年。年紀越大,持續有後遺 神經痛風險越高 「 生蛇 」引起的急性及長期痛症 不適用人士: 曾對疫苗成分包括明膠( Gelatin ) 及紐奧黴 ( Neomycin ) 有過敏性休克反應的人士 有原發及繼發性免疫系統問題的病患者,或正服用抑鬱免疫系統藥物(如高劑量膽固醇)的病人 患有肺結核,正發病及未經治療人士 孕婦

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *