Her day

Arini adalah hari ke-4 Daneen ke sekolah.
Alhamdulillah semuanya berjalan lancar tak seperti yang dijangkakan.
at first, me sangka dia akan nangis bila kena tinggal,
kerana sehari sebelum gaduh ngan Mr.hBy & dia cakap
“Makanya, esok adik x nak gi sekolah, adik nak nangis”
wah skang klu majuk mesti ngugut2 plak okey, MENYAMPAH TAU!!!
mana dia belajar pun xtau…
Mummy pun xpnah nak ngugut2 bagai tau.
Berbalik ke cerita Daneen.

Pagi Khamis, 1st day 07/01/2010.
kejut Danish dulu cam biasa coz dia w/pon kejut awal bgn amat ah lambatnye.
Lagi pun Danish start kul 7.30am while Daneen kul 8am.
Sedang me gosok jubah Daneen dengar dia nangis tapi x gi kat dia pun coz sibuk gosok baju.
Lagipun tau penyelamat ada ofcos ah Mr.hBy, dia pujuk pastu senyap terus masuk bilik air mandi.
Bila dah selesai me tanya Mr.hBy nape Daneen nangis,
coz selalu pun kejut tido mmg akan nangis macam2 dia dok membebel antaranya
– nak tido lagi
– silau ah, klu buka langsir
– adik penat ah, suh abang bangun dulu
tapi kali ni lain & macam kelako pun ada, kata hBy dia nangis cakap
“Nape ayah x kejut adik dulu”
it was a shocked okey. Biar betul anak aku ni…..
Sampai sekolah dia dah excited, Mr.hBy & me dok dlm keta teacher amik terus kat keta bawa masuk kelas.
Dia siap leh lambai2 ayah & Mummy.
Cam x caya okey, coz Danish dulu melalak meraung bagai but she’s not…
can’t believed it…. pastu me terus ke JB atas bbrp urusan kul 11am terus gi amik Daneen.
Mummy yang over excited okey coz nak tau ape yang dia cerita.
sampai sekolah tengok budak lain dok atas lantai tgg parents tp my lil princess dok kat kerusi depan class. Bila nmpk muke mummy dia dok senyum2 simpul.
Then cari kasut, terus balik.
Bila tanya napa x dok atas lantai cam kawan2, dia jawab
“Kawan2 semua duduk atas tu lantai maksudnye adik xnak nanti kotor baju adik”
huhuhu dik ko ni macam2 ah, abang dulu belasah jek.

Friday 08/01/2010, 2nd day.
Pakai baju kat gambo tu, coz uniform belum dapat lmbt daftar dah habis.
pun cam hari pertama, tapi kali ni balik dia cerita dia nangis sebab kawan2 dok usik barang2 dia,

Monday 11/01/2010, 3rd day.
Semalam pagi dia dok tanya ayah dia bile nak beli kek macam abang.
weyyyy sekolah ni tujuannye nak celebrate B’day ke?
Bila kite cakap nnt ah ayah ada rezeki ayah beli.
sekali dia jawab ”Habis nape ayah x keje, camne nak dapat rezeki”
wakaka anak2 ko kena kan plak ayah ko ek?
Kang ayah ko keje pagi melalak nak ayah anta, bile ayah dah anta byk pulok songehnye.
Sampai semalam budak2 lain dah beratur coz start arini naik kul 7.45am & terlambat seminit.
Bila tgk kawan2 dah beratur dia melolong plak xnak sekolah takut teacher marah,
nasib teacher pndi pujuk.
Balik hBy sorang gi amik, dia called Mummy
“Mummy, adik dapat buku teacher bagi”
“Uniform dah dapat ke? teacher dah bagi”
“beyum, adik dah tanya”
“Camne adik tanya”
“Teacher baju adik dah jumpe beyum, kata teacher beyum lagi”
ngan segala org dia cerita dia tanya teacher pasal uniform.
Alhamdulillah dia nak sekolah, x banyak kerenah & meragam.
Tiap2 pagi mesti dia kena bangun,mandi & siap dulu klu danish yang wat dulu smua harus melalak.

footer

4 comments
  1. Alahai kiutnya dia ngn bju skolah bru yea sayang..
    Sonokk tgk Daneen ok pg skolah tk menangis..
    Hope Qaseh nti ikut cam akak Daneen yea..

  2. well done adik! bile dah sekolah, mcm2 lak pula kerenah dia…

  3. alahai…sekelip mata daneen berubah…he hee…iyerlah..dr taun lpas mmg dia dah exctd nak sekolahkan…mestilah dia tunjuk perrangai dia yg baik dulu..he hehe

  4. alalala..tomei nyerr..

Comments are closed.