KAKAK

KAKAK!! KAKAK!!
ayah teriak tapi xde sahutan
(ceh dah macam tulis cerpen lak rasa)
Mummy pun confuse
Ayah senyum² ngan Mummy
Mummy : “Jangan nak ngengada ah ney, geli org dengo”
Ayah : “Kakak klu Mummy panggil adik jangan nyahut diam jek k”
Daneen wat x dengao jek hahahah

sapa yang kakak ni
hahaha Daneen ah xkan Danish lak
BUT
jangan pk Mummynye ngah pregnat okeh
ni practise for next year Insya’allah
klu ada rezeki
tapi minah ni xnak dia leh jawab
“Wei! x ah nama orang adik ah”
sambil menjerit² marah
Mummy terbahak² ketawakan ayah


Pic’s atas tu Daneen ngah majuk

tak suka ayah panggil dia KAKAK
meraung² cam kena dera
tak suke bebeno ah tu gamaknya
tu ah ayah, Mummy dah cakap jangan nak tuko² nama dia
lain lak ngan Danish dia suka siap suh ayah panggil dia
ABANG LONG
berapa ramai dah kat famili MakTok ada nama tu
ABANG LONG ADI
ABANG LONG FAKHRUL
ABANG LONG ALIFF
ni nanti
ABANG LONG DANISH lak
pastu dia lak cakap ngan ayah suh panggil Daneen
KAK NGAH
makin hangin minah tu
Mummy x kisah ape² pun nak panggil
klu ikut Mummy 2 dah cukup
ayah nak lagi 2 terima jek ah keputusan dia
kang x pasal² jadi isteri derhaka lak
tak dengo cakap suami hehehe
ni family planning kitorang
ape² jadi kemudian hari Allah S.W.T yang tentukan
kitorang cuma merancang….

Till next episode…

16 comments
  1. nnt jd macam saya.. ada adik 3 org tapi smpi skang kekdg kakak terpggl adik.. sbb saya anak ke2.. dlu masa blum ade adik lg.. pggln kitorg adik & kakak je :)

  2. sebb tu siti ngn hubby tak nak panggil mia adik…biar je panggila mia…he he he…( siti mmg nak 5 owg tau, tp hubby nak 3 je)…he he he

  3. ahahahah..sakan dia tak suka tu!!

  4. heheheh…comelnyer daneen merajuk…mungkin dai x dpt terima kenyataan yang dia bakal dpt adik lagik…heheheh..

  5. syahza -> tu ah skang ni asik panggil abang & adik jek.. tu yang ayah diorg nak latih pgl kakak

  6. Siti –> wah lawan tokey smpi 5.. x larat yg 2 ni pun dah huru-hara

  7. KV & Qaseh –> Ak ah.. klu g tgk newborn dia x suka

  8. salam…
    patut dan sepatutnya anak2 dipanggil nama yang diberikan kepada mereka..adik kakak abang tu semua untuk adik kakak abang kita…bukan untuk anak2 kita..sekadar memberi pencerahan….yg baik kita amek…yg salah kita betulkan….maaf andai tersilap bicara…:)

  9. wah mummy nak tambah lagi sorang keluarga ker..alhamdulillah bestnyer dengar…kalau yer tahniah..tahniah yer..

  10. limaumaniss -> xpe, terima seadanya..

    rynas –> mmg nak tmbh tp bkn la ni next year coz amik depo injection

  11. mummy, sbb baru sowang tuleh yg buat siti rasa nak 5…nanti agak2 dah masuk 2, terus ckp ngn hubby nak stop…kekehekehekek…

  12. salam perkenalan…
    cantik blog u…nak belajar lah ngan u cam ne nak buat blog yang secantik u punye…

  13. hehe.. nama dia adik laa bkn kakak

    hahaha.. xmo tukar nama tuh..

  14. Siti -> hahha tau xpe…

  15. Mummy_Ayu -> salam kenal..tima kasih.. hehehe jgn puji lebih² coz kami pun budak baru belajo..

  16. Cik Jeela –> dia xnak tuko nama ayah yg mulakan panggil adik pastu nak tuka lah mau x marah kawan

Comments are closed.