Posted in am, BI

Kemalangan


Ini adalah kisah duka yang me nak ceritakan
balik dari PSH terus ke Giant macam biasa ah hujung bulan ni macam2 yang nak dibeli
susu anak, barang2 dapur semua dah habis
mmg x makan kat GIANT kononnye
nak makan kat AEON BI
coz budak2 ni nak makan spaghetti
lagipun mmg nak ke sana
coz nak beli Croc’s & Bodyshop
tapi malang x berbau, keta kitorang accident ngan taxi di Bukit Indah
beberapa minit jek nak sampai AEON BI
taxi tu pakai kuar simpang terus
ke lane 3
nasib Mr.Hubby drive x laju, Danish pakai seatbelt
cuma me ngan Daneen kat belakang yang x pakai
tapi me sempat pegang Daneen & dada sedikit terhentak kat lutut
coz duduk berteleku gitu lutut rapat ke dada
actually dari pagi mmg rasa xsedap ati
cam nak jadi something jek
coz plan asal mgg ni nak ke KL

so klu me drive hati2 coz takut2 ape2 jadi hancus semua rancangan
tapi nampaknya malang mmg x berbau
akhirnye jadi gak, keta 10 ari baru siap
mule2 driver taxi tu nak settle tepi
tapi agak2 ah RM300 jek nak bayo byk cantik
so jadi kes polis, tapi dia x ngaku salah kata Mr.Hubb
y sondol belakang
but at last dia yang kena saman….
so claim insuran taxi
alhamdulillah klu gitu
akibat dari kemalangan adalah demam & sakit2 badan


balik jek me dah rasa seram sejuk badan, menggigil
& kesudahannya amik MC xleh bangun
kepala berat semacam
tapi x gi klinik malas Mr.Hubby paksa camne pun me tetap xnak gi
harap2 lepas ni Mr.Hubby berhati2 ckit drive w/pon
lane kite tu betul
MALANG X BERBAU….

Note : Pic Mummy taken by Danish, sesungguhnye baru ari ni nampak gambo tu Mummy dok gigil cbuk gak 2 badik main hp yek… Mummy dah tingtong makan ubat xsedar ape…

pic10-1

25 thoughts on “Kemalangan

  1. Alamak..accident kat depan Giant Tampoi ke? Padan muka Taxi driver tu..semua taxi driver bawak macam apa je..ingat jalan dia punya ke?? (geram! geram!) Apapun..Cakap suami hati-hati dan lebih hati-hati!

  2. apelah pemandu teksi tue…malang mmg xberbau…kdg2x kite dok careful gler,tp pemandu lain plak yg wat hal…sabo je la…smoga cpt sembuh ye dr demam tue…kuatkan smangat…

  3. Alalaaaa..tomeinya “baby” tu pakai “koolfever” kat dahi….

    Mcm2 hal Mummy Dasy ni…Hari tu kena sakit gigi…kesiannn…semoga cepat sembuh….

  4. memang driver taxi klu byk kete mcm ribut.. x pikir org lain, pentingkn diri sendiri..
    sabar ye mummydasy.. mungkin ada hikmah di sebalik kejadian ni.
    moga cepat sembuh dari demam.

  5. itulah dinamakan malang tak berbau dh berhati2 pun kena juga. sabo jerlah…sib baik dah settle..

  6. jaga diri bebaik tau…awak tu baru lah kene operate..harap2 semua ok…hu hu hu…siti dah pernah terkena mcm ni…bawa g report polis..polis tu lak kwn pd drive yg buat slah tu…dah polis tu settle tepi..hangin tak hangin mr hubby…dpan balai polis tu gak dia buat drift…

  7. Siti -> Nasib baik berpihak pada kami klu x hubby nak bwak naik court coz majistret tu kawan kitorg hahaha lagi pengelat sungguh

  8. huish…sib baik tak parah ..
    tak pa la..kete leh repair..yg penting nyawa sekeluarga tu selamat

  9. awak, accident ker? demam lagie tu..sian dia. nasib danish pakai sitbelt kat depan..daneen pun ok kan…memang betul malang tak berbau..cepat sembuh!!!

  10. awak, accident ker? demam lagie tu..sian dia. nasib danish pakai sitbelt kat depan..daneen pun ok kan…memang betul malang tak berbau..cepat sembuh!!!

    1. So true, I’ve decided to just stay put and reufse the nursery run or any run for that matter. Local shop, coffee with people I know in walking distance, lots of baking and cooking.Just as well because in Glasgow they keep planning to open nursery again and then decide not to, or close early. Way too much hassle.

  11. uish.. gitu ya.. kesian mummy kan.. so ni dah ok ke demamnya.. takpe la.. nak buat camne.. apapun pas ni more hati2 bila drive k

Comments are closed.