Kenapa Avocado?

Avocado merupakan antara makanan pertama yg Mummy perkenalkan pada Syahmina..
Kenapa avocado…

Nutrients in Avocados

VITAMINS: (one cup pureed) Vitamin A – 338 IU
Vitamin C – 20.2 mg
Vitamin B1 (thiamine) – .2 mg
Vitamin B2 (riboflavin) – .3 mg
Niacin – 3.9 mg
Folate – 205 mg
Pantothenic Acid – 3.3 mg
Vitamin B6 – .6 mg

Contains some other vitamins in small amounts.

MINERALS: (one medium)
Potassium – 1166 mg
Phosphorus – 124 mg
Magnesium – 67 mg
Calcium – 30 mg
Sodium – 18 mg
Iron – 1.4 mg

Also contains small amounts of selenium, manganese, copper and zinc.

tu antara khasiat yang ada dalam avocado..

senang untuk bagi baby guna avocado ni, kulit kopek pastu isinya korek cam gambar..

Tips pilih avocado kulit gelap picit ckit pilih yang lembik senang nak lenyek…

Credit HERE, Here,..

Mummy suka bagi avocado sbb senang dan cepat nak bagi bby..
tak payah nak masak2 bagai, amik dari fridge potong 2, sebelah sahaja setiap kali bagi dia makan pastu lenyek2 tambah SI ckit siap dah bagi dia makan settle..
Mummykan over rajin hehehe tu yang semua nak cepat
Itu adalah puree pertama masa dia 6mth skang ni dah 7mth3w dan dah ada gigi dia x berapa suka yg lembik asik nak gigit jek… Yang tu nnt Mummy citer apa lagi bagi bby makan..

Jot’s :: Cuti sekolah dah bermula Mummy yg over excited miahaha

1 comment
  1. tak pernah terpikir pun nak kasi avacado…senang je nak prepare sbb dah memang lembut…

Comments are closed.