Kesabaran

Hari yang kelam kabut
Mummy suh PakUda amik Danish balik sekolah
tapi bila smpi masa kul 10.55am Mummy rcvd called from PakUda

“Long, aku lupe ah amik Danish br kuar umah ni ko amik letak kat ofis pastu aku amik kat ofis je k”

H***k koTak leh harap dalam masa 40min aku tipon dah lupe”

Sabo jek ah klu Mummy tak byk keje arini
mmg tak harap org lain amik
Mummy bergegas kuar amik Danish
nasib baik ada lagi budak2 lain
klu tak mau ngamuk kawan…..

Nak jadi citer
smpi kat parking PakUda dah tgg ngan Nenek
pastu diorg bleh nak tgl Danish & Daneen kat ofis Mummy ok
Hello….. ingat akak ko ni ada syer ke
cos diorg nak g post office PakUda mls nak jaga
anak sedara nnt mengaruk kata dia
nak tak nak Mummy bawak 2 badik masuk keta
terus anta balik

Lagi menguji kesabaran Daneen merengek

“Kata nak gi makan, nape Mummy x singgah nape jalan terus Mummy org nak gi makan org kata tau tak”

“Adik bleh duduk diam2 tak Mummy bawak laju ni kang jatuh, nnt lain kali ah klu ayah anta abang sekolah kan selalu adik makan luar ni Mummy nak cepat k. Arini ni adik makan kat umah je k”

“X nak x sedap”

Pastu dia diam tapi muka mogok duk belakang.
Aduh kecik2 dah pndi makan luar sapa ah yg ajar ni.
Sampai umah Mummy tinggal jek budak 2 tu ngan makcik dia.
Mummy gi keje semula
Membazir tenaga, minyak dan waktu betul
ni semua gara2 PakUda mmg pelupa tul
Hampeh………..

Till next episode…

2 comments
  1. sabor eah…sabor…mmg mcm tuelah kalau kkdg kita hrp org lain akan tlong kita..nasib baik, keja bolh kuar2…

  2. Siti–> tulah pasal nsb baik bleh kuar2 time keje

Comments are closed.