b'day, Danish

Kronologi kelahiran Danish

21/07/04

Pagi tu Mummy dah rasa lain macam

coz xde reaction dari bb dlm perut
normally pagi² dah bergerak
tapi pagi tu xde gerak langsung
Mummy tak bgtau sape² lagi
dah tengahari baru Mummy bgtau ayah
bb x gerak dari pagi
ayah kata kalau petang x gerak gi klinik check
siap gi melawat org sakit ngan ayah
balik tu singgah umah MIL
SIL² semua tanya due bile
bual² Mummy ckp bb x gerak dari pagi
wah tak pasal² kena marah ngan Maklong
kata dia napa x gi klinik pagi²
coz dia dah serik
dulu Maklang camtu gak dah tunggu ari
dari malam bb x gerak dia senyapkan jek
pastu ari esoknye br bgtau Paklang bb x gerak
gi check-up, scan semua
tgk bb dah meninggal dalam perut
bb boy mmg diidamkan selama ini
tapi Mummy mmg respect Maklang dia boleh terima seadanya
klu Mummy mmg meroyan wei dah penat² bawak perut tiba masa xde
la ni anaknya semua pompuan
berbalik pada kes Mummy tadi
bile dah kena marah²
terus kitorang rush gi HSA
check² dah bukak 1cm bb dah lemah
terus kena masuk wad
harap jek masuk wad tapi bukan dapat tido pun
dari maghrib sampai awal pagi
kena baring kat bilik check-up
jantung bb pakai tali pinggang tu ape ntah namanya
dah ah katil kecil xleh nak pusing kiri pasing kanan
sakit tong**ng tau
katil sebelah-menyebelah dah tukar² Mummy jek yg x kuar²
kul 3am baru leh baring katil kat ward
22/07/04
5am kena bangun coz kena wat test kencing manis kena minum air gula
coz sepanjang pregnant belum wat lagi
mak oi smpi sakit gigi minum air tu
bukannya ckit 1 mug beso hampagas tul
kul 10am kena tolak gi LR
Mr.Hubby x sampai lagi, Mummy pesan ngan org katil sebelah klu Mr.Hubby sampai suh bgtau dah masuk LR coz time tulah hp batt leh kong
sampai kat LR dah bukak 3cm pecahkan air ketuban
perut dah sakit pusing kiri pusing kanan
pastu dalam kul 12.30pm budak sblh katil kat ward lak masuk
dapat sebelah katil gak dalam LR
dia siap cakap “Kak, tadi abang akak datang saya cakap akak dah masuk sini, dia ada kat luar ngan mak akak”
siap berbual² coz Mummy jek yg x bersalin² okeh
plak tu tgk org katil depan bersalin makin ah menakutkan
dulu bilik bersalin macam wad 3rd class
boleh nampak org lain bersalin
akak tu pny ah susah siap berdogang sana sini
kecut perut wei klu dah nak bersalin pun akan ku tahan²
tengok jam dah kul 3pm hawat x bersalin lagi
badan rasa dah seram sejuk macam nak demam
doctor asik seluk check dah bukak berapa
mslhnye lain doctor check lain bacaan bukaannya
makin lama makin ckit klu doctor 1st check 8cm doc. 2nd plak 6cm
klu camtu bila nak bukak habis x beranak ah gamaknya
budak yang kat sebelah katil masuk lmbt dah kuar LR coz dah banak
kul 6pm Pakar Puan sampai Dr.Siti klu x silap namanya
check dah bukak 9cm tapi xleh normal coz demam panas & bb dah terlalu lemah
habis doc. pelatih & nurse² semua kat ctu kena marah
hahaha padan muka
terus wat preparation tolak ke OT lak
dalam hati dah takut okey, orang² dok kata biar normal dr c-sect
yang xde pengalaman coz 1st bb
macam² doa dibaca masa dlm perjalanan ke OT
Mr.Hubby & my mom ghupenya dari pagi
duk kat luar nunggu x balik² lagi
bile nampak muke ayah
wah makin ah Mummy sedih coz x banak² lagi
pastu bile dah masuk dlm OT, terus kena jab kat tulang belakang
3kali kena inject adeh sakit wei
coz mule² doc. pelatih yg inject pastu dia tanya
rasa kebas ke tak
me jawab “TAK” pastu dia ketuk kaki pastu tanya sakit tak
me jawab ah “SAKIT”
sorang lagi doc. inject pun kejadian yang sama
pastu doc. dah berusia wat kali ni lagi dahsyat
dia suh nunduk, adeh dah ah perut beso suh nunduk²
coz nak betul² inject kat tulang
tapi perut sakit yang amat tapi Alhamdulillah mmg berkesan
coz x terasa pastu bile dia dah belah perut pun x terasa
lepas maghrib bb kuar
nama seperti yang dirancang dari awal pregnancy
MUHAMMAD DANISH SYAFIQ
bermaksud
YANG BERPENGETAHUAN BIJAK, PENYAYANG
supaya dia menjadi ketua keluarga harus ah bijak dalam menangani ape jua masalah dan menyayangi adik² & keluarga yang lain.
bila dah merasa bersalin C-sect ku terus nak bersalin secara C-sect ini adalah kerana bagiku pendapat diri sendiri org lain xtau ye bersalin cara ini cepat sembuh dalam 10 ari luka dah baik & kering coz tiap² ari makan sup ikan haruan & pati ikan haruan Polleney selama 40 ari berpantang….

4 comments

btape sdapnye polleney pati ikn haruan tu kn? mcm rase siakap 3 rase..hahahahaha

emmm
seram sejuk dibuatnya baca pengalaman bersalin orang nih…
ish..ish..
org kata anak lelaki ni memang susah ek.. isau nye..
akak dapat 3Q rasanya dah teruk dah.. camne lah kalau anak lelaki nanti ek..

bolh pulak mummy makan pati ikan tu selama 40 hari..siti cuma bolh telan utk seminggu je…har hr har har..bila pkr blaik, bestkan time pregnant..he he he…heppy beday to berday boy

Social Network Integration by Acurax Social Media Branding Company
Visit Us On FacebookVisit Us On InstagramVisit Us On PinterestVisit Us On TwitterVisit Us On Youtube