Kuih Lipat @ Kuih Ropa

Ropa ni makanan Terengganu,
Google punye google Ropa Terengganu goreng guna minyak banyak..
Saya versi diet grill atas pan jek…
Cari magic pan tak jumpa, yang selalu masuk dapur sampai lupa mana letak magic pan tu :)

wpid-img_20150523_085131.jpg

Abaikan yang hangus rentung tu..
Tu akibat bergaduh dengan Mya, Mummy tgh goreng dia kat dalam melalak tak nyabo sebab nak korek inti ropa tu jek…
Kulit tu tinggal orang belakang makan

wpid-wp-1432537612287.jpeg

Yang ni untuk bekal sekolah Danish & Daneen..
Daneen jenis xde perasaan kalau bab makanan ni… dia makan je tak cerewet..
Danish kalau kena tekak dia, memang dia akan repeat jek makan..
Ropa ni dia suka, kata dia “Sedap, macam rasa lasagna”
ERK kalau da tekak western tu tetap gak nak samakan ngan makanan barat ye nak…

Ropa ni, macam lempeng pastu di bentuk 4 segi filling daging blackpepper…
Sedap ah jugak… sebab xyah mikir ape2 tinggal masak je wakaka
Saya memang suka bab frozen food ni hehehe
Ropa ni makan dengan cili sos mmg x nak berhenti rasa… sekali goreng 10pcs :)

Jot’s :: Sekarang ni mood nak meroti je….

35 Replies to “Kuih Lipat @ Kuih Ropa”

  1. I’ve been exploring for a little bit for any high quality articles or weblog posts on this sort of
    house . Exploring in Yahoo I ultimately stumbled upon this site.

    Studying this information So i am satisfied to show that I’ve
    an incredibly just right uncanny feeling I discovered just what I
    needed. I so much undoubtedly will make sure to
    don?t overlook this website and give it a look regularly.

    Juventus drakt

  2. Does your site have a contact page? I’m having trouble locating it but, I’d like to shoot you an email.
    I’ve got some suggestions for your blog you might be interested in hearing.
    Either way, great site and I look forward to seeing it develop over time.

    Billige tottenham fodboldtrøjer

  3. 它讓神經原在常規的緊張鍛煉中進行共振燃燒,由此帶來健身運動所無法達到的效果。Ion Magnum複雜的振動波是基于於二十多年對神經原燃燒信號的研究手工製作的。 設備製造者的臨床研究結果顯示,30分鐘的治療相當於在健身房10個小時的運動,可以燃燒高達5000卡路里的熱量。其他臨床研究顯示肌肉生成的速度以及脂肪(表面脂肪以及深部脂肪)减少的速度相應都比運動的效果更好。對於Ion Magnum沒有進行理療的部位,甚至會有抗衰老防氧化的效果。 有受試者治療一次之後同一個部位减掉了3-4英寸(不像其他减肥治療中宣稱的那樣,一次治療减掉了5英寸,但那是全身20多個部位加起來减掉的尺寸)。同時,它還可以减掉脖子和下巴的脂肪,讓你的雙下巴消失 . 每次治療需要25分鐘。治療前後的效果非常明顯,而且會持續1-2天。要想達到更好的效果,最好接受1-2個小時的治療。

  4. 「 生蛇 」( 醫學名稱是 『帶狀疱疹』Shingles ) 是由水痘病毒引起的疾病。水痘癒合後,病毒在神經細胞潛伏多年,日後隨時重新激活後導致的帶狀皮疹,就是「 生蛇 」。因此,凡感染過水痘的人,都有機會「 生蛇 」。病發時,身體某一部位會感到內疼或劇痛,通常是臉或背部及腰部的一側;這時由於病毒從脊髓處沿其中華一條神經擴散到身體以及去到連接的皮膚表面,形成紅疹及小水疱。帶狀疱疹疫苗Zostavax康栢苗 (蛇針)能助減低「 生蛇 」的機會,有效預防: 「 生蛇 」( 帶狀疱疹 ) 成效高達 70% 「 生蛇 」的後遺神經痛:即使紅疹痊癒,神經痛還可以持續數月或數年。年紀越大,持續有後遺 神經痛風險越高 「 生蛇 」引起的急性及長期痛症 不適用人士: 曾對疫苗成分包括明膠( Gelatin ) 及紐奧黴 ( Neomycin ) 有過敏性休克反應的人士 有原發及繼發性免疫系統問題的病患者,或正服用抑鬱免疫系統藥物(如高劑量膽固醇)的病人 患有肺結核,正發病及未經治療人士 孕婦

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *