Kuih Lipat @ Kuih Ropa

Ropa ni makanan Terengganu,
Google punye google Ropa Terengganu goreng guna minyak banyak..
Saya versi diet grill atas pan jek…
Cari magic pan tak jumpa, yang selalu masuk dapur sampai lupa mana letak magic pan tu :)

wpid-img_20150523_085131.jpg

Abaikan yang hangus rentung tu..
Tu akibat bergaduh dengan Mya, Mummy tgh goreng dia kat dalam melalak tak nyabo sebab nak korek inti ropa tu jek…
Kulit tu tinggal orang belakang makan

wpid-wp-1432537612287.jpeg

Yang ni untuk bekal sekolah Danish & Daneen..
Daneen jenis xde perasaan kalau bab makanan ni… dia makan je tak cerewet..
Danish kalau kena tekak dia, memang dia akan repeat jek makan..
Ropa ni dia suka, kata dia “Sedap, macam rasa lasagna”
ERK kalau da tekak western tu tetap gak nak samakan ngan makanan barat ye nak…

Ropa ni, macam lempeng pastu di bentuk 4 segi filling daging blackpepper…
Sedap ah jugak… sebab xyah mikir ape2 tinggal masak je wakaka
Saya memang suka bab frozen food ni hehehe
Ropa ni makan dengan cili sos mmg x nak berhenti rasa… sekali goreng 10pcs :)

Jot’s :: Sekarang ni mood nak meroti je….