Legoland

Ni cerita cuti Hari Malaysia yang lepas
hehehe betapa rajin nak menghapdet blog ni.. dah berkurun dalam draft
malas nak tulis banyak2 layan gambo jek ye..
Gambo pun tunggang langgang tak ikut turutan hehehe

image
Ni fav. tempat diorag setiap kali datang ceh… agaknya feeling bawak keta sendiri :)

image
Lost Kingdom ni Mummy ngan Syahmina duduk kat luar jek… Mr.hBy, Danish & Daneen jek yg masuk kata diorg main tembak2 binatang :)

image
Syahmina suka main kat dalam ni hehehe excited bebeno dia ngutip bola masuk dalam bakul tuang kat dalam tong tu pastu tekan button angin bola terbang di awang-awangan…

image
Ini mainan budak2 naik kuda Daneen feeling knight konon dapat naik kuda camtu ceh..

image
ni macam taman mainan sementara tunggu Mr.hBy bawa Daneen main roller coaster.. Syahmina time ni ngah melayan perasaan tido..

image
sementara Mr.hBy bawak Daneen gi sini main roller coaster untuk budak2 kecik..

image
Ni budak2 kecik baya2 Syahmina boleh masuk tapi masa kitorang masuk sini hanya untuk sejukkan badan :)


Orang beso cbuk buat keta sendiri dia pun cbuk gak mencari bahan menyibuk kacau orang lain :D..
manalah Daneen tak sakit ati

image
Ini diperbuat daripada lego.. dekat keliling2nya boleh buat lego sendiri and ada button robohkan lego yg dah dibuat.. Syahmina keje dia dalam ni nyelit celah2 orang beso baya2 danish pastu picit button tu kasi gegar dan robohkan rekacipta orang lain huhuhu malu maknya..

image
Jom tengok wayang :) kata Daneen

image
Budak kecik tu ntah ape dibebel gaknya, Mr.hBy dah tak terlayan…
Dah masuk dalam ni Syahmina ok jek melayan SpellBreaker w/pon tanpa cermin mata 3D akan tetapi Daneen yang over terjerit pekik bagai pastu takut siap nangis2 huhuhu

image
Naik aeroplane kat sini nak naik ikut ukuran tinggi :D

image
Tido lagi, masa ni kat taman panas terik dia boleh tido dengan lena..

image
Fireman, red team :)

image
Daneen tukang sorak, Danish x membantu kata Mr.hBy hahaha race to win..

image
Ni pun tmpt yang paling Danish ngan Daneen suka.. mula2 naik bertiga kali ke-2 Danish bawak sendiri Daneen ngan Mr.hBy.. as for cekmek kecik ni ngan Mummy dok tepi jek..

image
Driving license Danish ngan Daneen (muka x semanggah masing2)

image
Budak ini tak reti beratur waktu orang ramai :)

image

image
The Tower.. yang ini belum dapat naik yang menyampahnya time orang ramai tunggu turn ckit pny lama tak dan ah nak beratur sebab panas time orang tak ramai tutup ah plak under maintenance ah bagai setakat ni dah 2 kali alasan under maintenance (ari ke-3 opening ngan 24/9)

image
Tutti Frutti tempat fav. Daneen mesti nak singgah klu balik…

image
Briyani’s boleh ah sebab dah lapokan ibu mengandung ni 24/7 lapo :)
dlm jug putih tu air gula utk tuang dalam juice tu :D

Kesimpulannya, biasa2 jek Legoland ni enjoy untuk anak2 sbb saya ibu mengandung hapapuntakboleh disamping menjaga Syahmina.. untuk 4D movie tu plak kata Danish & Mr.hBy best lagi USS sbb effect kadang2 cepat kadang2 lambat dari cerita.. Need more improvements ceeeewahhhhh… kite tunggu waterparks next year hehehe yang tu Mina2 ngan Mummy boleh berendam lama2 tapi kalau buka sebelum bersalin ah..
Ada lagi gambo nanti tepek di lain episod ye, ni episod Cuti Hari Malaysia :D

Jot’s :: Need a break, bukan ke Tanah Lego tapi tempat lain USS ke sekali lagi *wink..wink..* Mr.hBy :)