Like Mother Like Daughter

Semalam lebih kurang kul 5pm lepas siap masak kek kitorang kuar gi beli barang ckit pastu gi BI lagi macam xde tmpt lain lagi nak gi dah naik bosan :-).
Pastu dalam keta Daneen dah merengek ayah kuar beli barang yang jadi mangsa Mummy ah kadang2 malas nak melayan.
Daneen : Adik nak mamam mee.
Danish : Orang pun nak mee macam aritu.
Mummy : Mee ape lah macam aritu meehoon, meesup, mee goreng, spaghetti…. terus Danish jerit “ha tu lah” kata dia.
Pastu Daneen terpandang plak KFC
Daneen : Mummy, adik nak mamam kat situ ah.
Danish : hehhehheh (siap geleng pala) baru semalam makan.

Pic ni ngah majuk Mummy hangin dia boleh nak bergusti dalam keta pastu Mummy cakap takyah makan kat luar makan kat umah jek.

Yang ni nak berguling2 macam hindustan tapi takleh coz dalam keta xleh ah.

Danish relax jek coz dia tukang nyakat pastu nak peace konon.

Pastu ayah masuk keta Daneen cakap lak ngan ayah. “Ayah adik mamam kat luar jalan2 jauh2”. Ayah selamba jek jawab like mother like doter tul makan kat luar ah asal kuar jek makan kat luar, peradang, kata dia aje ckp org x nak dengar.(Hampeh tul ayah yg buruk semua Mummy yang baik ikut dia heh mana aci). Mule2 nak makan Mc’d (orang cbuk memboikot kitorg layan jek yang penting perut kenyang ye) last2 x jadi coz budak kecik 2 nak makan mee.

Anak dara ni habis baju macam ape kotor makan spagetti

Danish pun spaghetti gak tapi xleh tarik macam Daneen coz gigi takde :p

Ni Mummy nye YEE MEE SIZZLING BLACK PEPPER WITH EGG

Ayahnya Nasi Claypot Black Pepper tapi macam xde B/Pepper cam kicap jek.(control makan)

Aksi stunt Daneen, Danish relax jek

Dapat kawan

Pic’s tak banyak amik coz Mummyn cbuk nak makan org 1st yang makan & last juga yang siap makan, pastu Daneen wat hal lak nak beli puting pun tak sempat coz ayah dah hangin. Ayah dukung jek dia meronta “Adik taknak bayik balik, nak jalan2 jauh2″, wah sejak bile anak dara ni tak reti nak balik bile berjalan selalu baru sampai depan simpang dah ajak bayik. Dah masuk keta masih lagi merengek xde sape melayan tau2 senyap jek ghupenye tido. Smpi umah ngamuk lagi Mummy tidokan sampai Mummy pun tertido sama tu yang tak sempat update. :-)

Till next episode…

9 Replies to “Like Mother Like Daughter”

  1. 只靠手指! 必學1分鐘 通鼻塞 絕技 造型打扮 Grooming 新Monday 晚上躺在床上準備入睡,但鼻塞的程度讓人完全睡不著,多數人會選擇服用藥物或用通鼻塞噴劑來解決鼻竇阻塞問題。但其實過份依賴藥物只會得不償失!今天就教大家一招1分鐘即 通鼻塞 的絕技,以後就不怕睡不著啦!

  2. Restylane乃一系列用於美顏的長效透明質酸產品。 Restylane療程能有效撫平皺紋、美化臉型輪廓及唇部,並可改善膚質及肌膚的彈性。Restylane透明質酸作用原理 Restylane透明質酸均以非動物來源的透明質酸作為原料,獨有的NASHA™專利技術研製而成。微量Restylane透明質酸凝膠到皮膚中,可以讓您的面部肌膚恢復豐盈飽滿。 Restylane透明質酸中的透明質酸與人體內的天然透明質酸十分相似,使用前無需進行皮膚測試,引起過敏反應的機率亦極低。

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *