Like Mother Like Daughter

Semalam lebih kurang kul 5pm lepas siap masak kek kitorang kuar gi beli barang ckit pastu gi BI lagi macam xde tmpt lain lagi nak gi dah naik bosan :-).
Pastu dalam keta Daneen dah merengek ayah kuar beli barang yang jadi mangsa Mummy ah kadang2 malas nak melayan.
Daneen : Adik nak mamam mee.
Danish : Orang pun nak mee macam aritu.
Mummy : Mee ape lah macam aritu meehoon, meesup, mee goreng, spaghetti…. terus Danish jerit “ha tu lah” kata dia.
Pastu Daneen terpandang plak KFC
Daneen : Mummy, adik nak mamam kat situ ah.
Danish : hehhehheh (siap geleng pala) baru semalam makan.

Pic ni ngah majuk Mummy hangin dia boleh nak bergusti dalam keta pastu Mummy cakap takyah makan kat luar makan kat umah jek.

Yang ni nak berguling2 macam hindustan tapi takleh coz dalam keta xleh ah.

Danish relax jek coz dia tukang nyakat pastu nak peace konon.

Pastu ayah masuk keta Daneen cakap lak ngan ayah. “Ayah adik mamam kat luar jalan2 jauh2”. Ayah selamba jek jawab like mother like doter tul makan kat luar ah asal kuar jek makan kat luar, peradang, kata dia aje ckp org x nak dengar.(Hampeh tul ayah yg buruk semua Mummy yang baik ikut dia heh mana aci). Mule2 nak makan Mc’d (orang cbuk memboikot kitorg layan jek yang penting perut kenyang ye) last2 x jadi coz budak kecik 2 nak makan mee.

Anak dara ni habis baju macam ape kotor makan spagetti

Danish pun spaghetti gak tapi xleh tarik macam Daneen coz gigi takde :p

Ni Mummy nye YEE MEE SIZZLING BLACK PEPPER WITH EGG

Ayahnya Nasi Claypot Black Pepper tapi macam xde B/Pepper cam kicap jek.(control makan)

Aksi stunt Daneen, Danish relax jek

Dapat kawan

Pic’s tak banyak amik coz Mummyn cbuk nak makan org 1st yang makan & last juga yang siap makan, pastu Daneen wat hal lak nak beli puting pun tak sempat coz ayah dah hangin. Ayah dukung jek dia meronta “Adik taknak bayik balik, nak jalan2 jauh2″, wah sejak bile anak dara ni tak reti nak balik bile berjalan selalu baru sampai depan simpang dah ajak bayik. Dah masuk keta masih lagi merengek xde sape melayan tau2 senyap jek ghupenye tido. Smpi umah ngamuk lagi Mummy tidokan sampai Mummy pun tertido sama tu yang tak sempat update. :-)

Till next episode…

2 comments
  1. Huhu…scroll down nak tengok gambar mummy..takde ghupenya….kekeke…

  2. hehehE coz mummy tukang amik gambo so cameraman camne nak amik gambo sdiri

Comments are closed.