Posted in Uncategorized

Luahan rasa

N3 ni luahan hati seorang ibu terhadap anak daranya yang mulut jones
kejadian berlaku awal pagi tadi
hari ni gi lambat ckit
coz “Hari Terbuka” sekolah Danish
mandikan anak² lebih kurang kul 8am
lepas dah mandikan, siapkan Daneen

Mummy : Kakak sini sikat rambut
Daneen : X yah nnt sakit rambut kakak
Mummy : X lawa ah nanti

dia terus blah ngan rambut yang serabai
kdg² bile dah di toncet 3 ari xleh buka
lagi ah hangin dia menjawab
“Jangan buka nnt x lawa jadinya, sikat depan jek”

Pastu ngah sarapan
dia bersuara ngan lantangnya

Daneen : Kakak nak pakai baju kurung kuyung
Mummy : Ish tadi x cakap masa Mummy pakaikan baju

bile dah salinkan baju

Mummy : Sini ikat rambut
Daneen : Ok
Mummy : Ha kan lawa
Daneen : Tau xpe

dush dush lebey² plak ko ek, adeh salahkah Mummy mengandungkan ko ni
rasanye xde yang lebey xde yg kurang sama jek masa ngandungkan Danish
akan tetapi ini budak wooo banyak kepoh

sign_edited-1

8 thoughts on “Luahan rasa

  1. bebudak memang cam tu
    kekdg tuh…diorg bukan tau
    jawapan diorg tuh…
    membuat kita trasa ati

    huhuuuu

  2. hihihi…tau tak per!!!!

    psst…akak btau anak2 akak, cannot use that lines to org2 tua. mcm tak berapa sesuai aje!!!

  3. anak dara memang banyak ragam la..my iris yang kecik tu pun banyak cekadak jugak sometimes..tu dah besar nanti mau macam daneen gak..sabau je la kita mummy nie…

  4. memang tul mumy..kekadang tu rasa nak cubit2 jek mulut diorang bila menjawab …..mmg banyak songeh…

  5. Hehe bdak2 skang Yang memg dh tlebih bijak drp kita zman knk2 dulu kan..
    Dorang da je idea pe ntah komen ngn kita kan..kdg2 memg gerammmm jer rsa nk geget2 hehe..luv u laa Daneen omel

Comments are closed.