Posted in Danish

Luper

Semalam ajar Danish wat homework
aduh Mummy bukan jadi singa jek
dah bertukar hijau, merah, biru & kuning semua
ape yang membuatkan mendidih adalah
bila masa ayah yang ajar boleh plak dia wat semua ngan betul
tapi bile Mummy yang ajar dia leh lupe lak semua
“Abang color 1 ball only”
“Colour ape?”
“Yellow, show me which one is yellow”
“This” sambil tunjuk ngan confidentnye okey
“Hah” saja jek test, mamat tu dah menggelupur
“This” tunjuk lak yang lain, padahal tadi dah betul
miahaha saja jek nak test confident level dia
“Yang mana satu ni Danish Syafiq
last² semua color dia tunjuknye
“Danish Syafiq” hahaha masa ni muka dah nak nangis
“Teacher ajar ni yellow” smbl tjuk pencil color kuning
“Betul ah tu, abis tu Mummy baru tinggi sore ckit dah kelamkabut napa? Teacher ajar yg tu tjuk yg tu”
sambil dia warna Mummy ngadap lappy sekali tengok semula bukan 1 bola dia warna semua sekali, gegar 1 umah Mummy jerit!!!!!!!!!
“Danish kan Mummy kata one only, amik pemadam padam sekang yg balance tu”
dia pun terkial² padam bile dah padam Mummy suh sambung
“This one green, green is what color”
sekali lagi penuh confident jawab “Merah”
“Ha ape? Green tu warne ape dlm BM”
semua colour dia sebut aduh makin ah Mummy mendidih nak ajar
“Bak sini Mummy copy pastu buat sendiri Mummy nak tgk betul pasni”
pastu Mummy tinggal gi tgk tv ngan Daneen
masuk bilik semula betul plak dia wat sendiri
saja jek nak suh Mummy naik darah
pastu bile homework lukisan lak
yang membuatkan mendidih bukan Danish tapi Daneen
bile kite ajar abang dia cbuk gak
“Ha wat camni lawa jekan Mummy”
Mummy ye kan aje malas melayan dia
Bila kite marah abang salah
dia pun cbuk sama ngajuk ape yang kite cakap
ada sekali buku Colour Barbie
dia leh tanya marah “Ni sapa yang buat ni yawa lawa na”
aku laki bini dah tgk sesama sendiri nak gelak
Daneen lak muke garang konon nak marah
“Klu lawa tu Mummy ah yang buat”
“Tak ah kakak yang buat, klu x yawa tu abang yang buat”
pandai sungguhkan cari gaduh pastu nnt awak kalah salahkan orang lain yang buat awak nangis
BIJAK BIJAK
adeh fenin pala klu time cuti sekolah ni tau
kadang² dok fikir camne ah orang anak ramai²
leh handle anak² ek?
ni baru 2 dah pening pala

pic10-1

18 thoughts on “Luper

  1. hehhehe perangai budak2 gitulah. yerlah mummy saya pun kdg2 terfikir gak cam manalah kalau anak ramai cam mak-mak kita tuh..2 org dah penin paler dah

  2. anak2 skrg ngn anak2 dulu tak sama….sbb tu kkdg, rezeki kita mmg skit part anak…sbb Dia tahu kita ni susah nak handle anak2..he he he

  3. betul la…ayu pun selalu terpikir, macam mana la mak mak kita dulu beranak ramai-ramai.pastu tak keja plak..tak penin ker?

  4. huh..sama la kite nk handle anak yg 2 org ni pn dh pening..mmg kkdg tu nak bertukar jd hijau je..

  5. hahahaha…btul la…anak baru 2 dah didih rasa darah kan…ke kita yg kurang sabar??hikhik….

  6. Aihh..Danish..Danish….garangnya mak kau…Mana lah Danish tak “gabra”….sekali singa mengaum….Habis semua ilmu yg dia belajar terbang…heheee…

    Comel lah Daneen bila dia puji hasil kerja dia sendiri “Ni sapa yg buat ni yawa na”…hehee…

    Tah mcm mana lak kak yatie kalau ada 2 koleksi mcm ni gak…maunya BP naik selalu….

  7. mesti muka danish cuak kan bile sore tu dah tinggi sikit….padahal nk test je…hehehe

Comments are closed.