Posted in Me, My Family

Makan² Lagi

Baru berkesempatan nak menghapdet blog
selama ni dok busy memanjang kat FB

Sabtu bersamaan 17/10/2009
kitorang gi makan kat Rawa Steamboat sekali lagi
klu mgg lepas PakNgah belanja, kali ni Mr.hBy plak belanja
kali ni PakUsu plak ngikut, plan asal semua nak gi
last² cancelled coz PakUda gi BP ada Drift keta
Makcik lak nak siapkan assignment coz esoknye dah nak balik hostel
TokAyah terpaksa ah menunggu di rumah coz takut MakCik nak ke CC ke mana² diakan x tau drive keta @ bike so terpaksa kena pasang driver sorang.

kali ni kitorang makan smpi Mummy rasa nak kuar balik
dari kul 8pm-10.30pm pny ah lama
Daneen berlantak makan aiskrim x benti²
dia leh lak eksen ngan PakUsu, siap cakap

“Ucu xpnah gi sini, ada airteyim aiskrim, jom adik tunjuk”

sambil tunjuk itu ini yang dia tahu pada Ucunye.
yang menjadi favv. malam tu
crab stick, shitake mushroom (PakNgah panggil cendawan hancing, kureng tul), jagung, kunci, udang, gonggong (betul ke ni), chicken wing, daging blackpepper, pencuci mulut tembikai
kali ni amik sup tomyam sahaja
mmg power sup tu wat Mummy x benti² makan
pastu wat sakit tekak pabila vomit.
PakNgah dalam takut, masih gak membedal x hengat donia
mule² takut coz baru baik cirbir ciritbirit
sampai umah dah kul 11.30pm
anak² dah tido dlm keta, Mr.hBy pun sama sampai umah terus masuk tido coz esok nak jalan jauh & bangun awal² pagi.
Mummy spt biasa harus jengok & jengah FB dulu wat ape yang patut baru boleh masuk tido.

Itu kisah ari sabtu kami…..:)

footer

2 thoughts on “Makan² Lagi

Comments are closed.