am

Malang Tak Berbau

Pagi tadi seperti biasa anta Daneen gi sekolah
tapi oleh sebab dah terlambat bangun
kena ah speed lebih ckit
mula² perjalanan lancar sahaja
tapi bila sampai kat kawasan berbukit & sedang turun bukit
tiba² keta hadapan sekali behenti mengejut
tengok bonet enjin dah terangkat,
keta Mummy no. 4, 2nd & 3rd car pun sama² laju emergency brek
Daneen kat sebelah dah terkedepan
sambil mulut dia cakap “Ya Awah Allah, Ya Awah Mummy”
sebab keta 1st tu dah berasap².
Nasib xde ape² sebab Daneen duduk tadi, kalau tak selalu dia berdiri kat cermin
cuma perut Mummy jek senak ckit terentak kat stereng
nasib tak tersembur muntah keluar sbb masa tu mmg ngah menahan nak vommit.
Dalam keta tu ada emak (driver) ngan anak.
Kesian, tapi Mummy tak turun pun coz 2nd car tu dah benti tolong kuarkan anaknya.
Budak tu mungkin luka sebab cermin depan pecah.
Daneen suh benti, tapi Mummy tak sanggup ah sebab dah loya sangat²
lagipun Daneen dah lambat, lagi pun ramai² buat ape…

Jot’s :: To my friend Raziawati, tahniah for ur 2nd baby…

footer
6 comments

nasib baik xde apa2…syukur alhamdulillah

teringat time xcident tahun lepas..kereta terbalik…basib la paai tali pinggang keledar…kalau tak, kompem dah arwah

Animated Social Media Icons by Acurax Responsive Web Designing Company
Visit Us On FacebookVisit Us On InstagramVisit Us On PinterestVisit Us On TwitterVisit Us On Youtube