Melampau

Aksi melampau nononono
Siapa yang melampau?
sapa lagi budak kecik 2 orang tu ah
huish kadang2 macam terkena tekanan perasaan Mummy rasa
sekarang ni makin melampau2
ape yang melampau mulut, perbuatan yg melampau

as for Danish
dia tak berapa sangat mulut dia bercakap yg bukan2
coz dah beso, dah sekolah jadi dia fikir
klu dia cakap mesti kena marah
tapi bila sekali keluar dari mulut dia menyakitkan hati ok!!

Pernah sekali bergaduh ngan Pak Usu dia
“B**I” kuar dari mulut dia
mana plak berlajar ni
kena lada mulut ngan ayah start dari tu x pnah sebut lagi

Pasal kes khemah lak pening nak menjawab
tiap2 ari menanya bile nak beli khemah
1 mgg sebelum beli, tpon ayah masa tu ayah ada keje kat Larkin
ayah kata nnt ada rezeki adalah
bile dah letak phone

“Mummy jek ah beli”
“Kan ayah kata nanti ayah belikan abang sabo ah”
“Yelah lambat tapi lambat sangat ayah dapat rezeki”
Mummy dah tak tau nak jawab ape ok melainkan sonyap jek

Lagi 1 incident mlm tadi
selalu klu ayah keje malam
sebelum gi anak2 masuk bilik pastu kiss sana kiss sini
nnt mcm doa danish kuar k
ni doa tuk ayah gi keje katanye lebih kurg ah ayatnye coz Mummy xtau sgt
“Ya Allah, Ya! Tuhan ku murahkan ah rezeli ayah……….. anak2”
mlm td dah lepas dia bc doa dah 15min ayah still x gerak gi keje lagi ayah baring2 dulu
sekali mamat ni boleh dia cakap
“Ayah tak gi lagi nanti rezeki tak masuk lama2 sangat”
hahaha macam nak pecah perut Mummy dgr

as for Daneen
ape yg abang cakap tu ah dia cakap
tapi abang cakap sekali
dia praktikkan selalu okie…
dah ah tu kata dia xnak mmg jgn harap dia nak bt ape yg kita suruh ok

“Adik mandi cepat”
“Kejap”
“Adik cepat”
“Taknak nak ngan nenek”
selagi nenek tak datang selagi tu dia x bergerak
jadi tunggul tak bergerak2 ok
klu xpun dia cpt2 lari gi umah nenek

lagi 1 suke cari pasal
klu barang dia kedekut nauzubillah
pnah sekali bertumbuk ngan neighbour depan umah
boy ok budak tu melalak terus balik
Mummy yg takut coz bapa budak tu
dgr sore anak dia melalak terus ke pintu
tanya anak dia nape
anak dia cakap Daneen tumbuk
nasib baik bapak dia diam pastu
klu tak huhuhu takut weiiiiii

klu dia dah boring
tiba2 cari pasal
klu org ngah baring bantal di ambil
pastu kita marah
“B***H” katanya
bila kena marah melalak macam org kena dera

suka berjalan bila dah berjalan tak nak balik ok
ada sekali gi AEON BI
lepas makan2 balik
minah ni boleh plak berkata2 sambil melalak tah hingat dunia
“Adik tak nak bayik, nak jalan”
“kan dah puas jalan nak gi mana lagi” ayah tanya
“Adik nak jalan jauh2”
wah demand betul tak puas2 berjalan
ayah ambik kesempatan ngata
“Like Mother Like Daugter”
tak puas2 asik nak berjalan

selalu sebelum tido
ayah akan praktikkan (Mummy x kuasa nak melayan)
baca doa tido & Ya Latif pada Danish
Daneen akan ikut mlm tadi
dah baca doa tido
“Ya Latif dah baca” Mummy tanya
“Dah baca slow2 mana Mummy dengar”
pastu Mummy istighfar cos terperanjat
“astaghfirullahalazim”
“Ape mummy, Astaghfirullah alazim”
dia istighfar gak slow2 tapi Mummy dengo dia cakap
dalam hati lantak ah nak ape org cakap semua ko ikut….

1 lagi klu org2 tua berbual
pantang dengar perkataan
“nak gi ……..”
capat2 dia sampuk “Nak ikut”
dalam kepala dia ingat nak berjalan jek gaknye

Kadang2 penat nak melayan ape yang di cakap cos Mummy ni bukan jenis suka bercakap ok
macam2 soalan ditanya bile
Mummy datang bulan kena marah ah gamaknya
sbb tu tugas2 tu diberi kat ayah untuk melunaskannye hehehehe
“THANK YOU AYAH”

Till next episode…

14 Replies to “Melampau”

  1. aduh mummy….peningnyer…itu baru babca, belum tgok depan mata lg…kalau kena kat sitilah, mmglah cnfirm mia tu asyik kene marah je…la ni pun, pntng org buka capai tudung, dia tahu mak dia nak kuar, dia dah tunggu depan pintu smbil pegang kasut..hu hu hu

  2. siti –> sama ah la ni klu nmpk org2 pakai tudung jek dia dah melekat mcm kena gam tkut kena tgl… hahaha klu tang marah tu mmg dah tiap2 ari usah dicakap

  3. For admonition, it determination often make common sense for someone earning $50,000 gagner de l’argent en ligne a year without a corpulent portfolio to cede an investment advisor absolutely, unless there are some behavioral advantages that convince to ameliorate outcomes or the convenience is just value it, as it is to profuse people, instead opting for a sprinkling of well-selected, low-cost ratio funds.

  4. 加強優化面部輪廓,可被身體完全吸引,能自然地修飾面部輪廓 功效可長達24個月以上 JUVEDERM的特點: 效果立即可見 非永久性 非手術性 安全有效 效果自然 JUVEDERM獲歐盟(CE)及美國及藥物管理局(FDA)認證 首先及唯一獲得FDA認證在首次療程後能維持長達一年2-4功效 新世代專員Hylacross科技為產品帶來獨特的物理特質,包括凝聚力、支撐力及柔順度 8點提升 這是一套由全球著名醫學美容醫生Dr. Maurício de Maio,以JUVÉDERM®系列透明質酸產品為基礎而研發的面部優化療程,藉著簡單程序便達致面部優化效果,不需進行手術,減低風險。 此療程會根據病人的個別情況,重點針對面部8個最常因流失膠原蛋白及彈性纖維而凹陷的位置,再依據特定的順序,從顴骨至下巴位置配合JUVÉDERM®系列的透明質酸產品進行療程,從而改善這些位置的豐盈度及滑溜度,全面性優化面部輪廓。

  5. 【美食】周末蠔飲蠔食 法國超大生蠔 Gillardeau No.0 – Katerina的花俏部落格 •Beauty •Fashion •Lifestyle 【美食】周末蠔飲蠔食 法國超大生蠔 Gillardeau No.0, Katerina的花俏部落格 •Beauty •Fashion •Lifestyle: 【美食】周末蠔飲蠔食 法國超大生蠔 Gillardeau No.0, Katerina的花俏部落格 •Beauty •Fashion •Lifestyle

  6. 激光無創熱作用模式精準作用於陰道粘膜層、肌層,使陰道組織發生新生改變,修復由於順產而引起的損傷,解決一系列產後女性生殖系統常見問題。私密緊緻作用原理:刺激陰道粘膜固有層、粘膜肌層,使其膠原纖維、彈性纖維大量增生重塑;彈性纖維網修復,陰道收緊 SUI作用原理:恢復盆底正常解剖位置 陰道彈性纖維網得以修復,恢復到正常解剖位置避免了擠壓,牽拉尿道,使尿道角度恢復正常 盆底血供豐富,間接的使尿道括約肌得以修復進而停止漏尿或症狀減輕 私密敏感、潤滑作用原理:CO2微脈管作用,使血管重建、促進血液循環 血管活性腸肽(VIP)和神經肽Y(NPY) 表達增加,敏感度增加 血流量增加,陰道上皮細胞功能增加、陰道粘膜自分泌功能增強,潤滑度增加

  7. 迷倒全日本的中國四川藏族超級美女:阿蘭.達瓦卓瑪(Alan Dawa Dolma) @ 察爾斯大夫 美麗殿堂 Dr. Charles Meridien Palace :: 痞客邦 :: 迷倒全日本的中國四川藏族超級美女:阿蘭.達瓦卓瑪(Alan Dawa Dolma) 阿蘭·達瓦卓瑪(藏文:ཨ་ལན་ཟླ་བ་སྒྲོལ་མ་,藏音:Alan Dawazhoim

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *