Posted in Daneen

New words

Semalam Daneen totally day diapers-less
malam nak tido jek pakai pampers
siang 3 kali gi toilet sendiri
nenek pun dah tak biang2 sangat
coz dah tak terbabas lagi….
klu ngan Mummy terbabas mummy selalu cakap
mulut tu yg lain2 boleh cakap
cuba nak buang air kecil & beso cakap
dia boleh ketawa jek hampagas tul….
Mulut dia skang suka melatah
klu nak terjatuh ke terperanjat ke
“Oh mak kau tau”

pastu klu dlm keta ke ngah bersantai ayah kacau
“Ayah kau ni…”
hahaha yang ni ikut Mummy
coz Mummy klu marah Ayah
“Ish ayah kau ni ……….”
dia dengar tu yg dia follow jek
semalam kata nenek tiba2 jek dia cakap
“Kesian adik”
“Napa plak nak kesian” nenek tanya
“Ayah adik tak balik”
wah sejak bile pulok ko jadi anak ayah ni dik…….
hahaha budak kecik ni dia time bangun tido jek cari Mummy
selalu klu Mummy dah gi anta abang dia belum bangun
gamaknya merajuk ah kena pujuk berjam2
pastu klu ngan ayah videocall klu ngan nenek voice call
baru sonyap minah…..

Till next episode…

10 thoughts on “New words

  1. >>salam mummy..
    >>budak2 gitulah cepatjer belajarnyer.. macam span tuler timeni kena ajar yang baik2..
    >>kita ibu bapak dialer selalu tersasul lepastu nyesal..
    >>bagusnyer daneen, atikah lagi 2 bulan nak 3 tahun still pakai pet2 lagi geram.. cakap semua benda pun tau.. tapi susah sikit sebab dia tinggal ngan nenek yang tak larat kitapun tak lerh nak lebih2..

  2. keh keh keh
    tak padan tau anak bujang sorang nie…mulut pun cam bertih yerk…pot pet pot pet…

    batrice plak kalu melatah sebut
    “ooccoocot” – opocot !

  3. Cho Zila –> sama ah ngan Daneen bulan 9 ni 3y pet2 masih lg xleh lepas huhuhu thn dpn dah sekolah ajar xyah pet2 dia jawab nnt adik xleh tido

  4. alahaiiiii, buat n3 khas tuk sifat mazmumah tu…mekasih333…

    budak2 kekadang buleh buat kita pening ngan telatah diaorang…

  5. bagusla awal2 dah train free diaper.. anak sy daniel tuh masuk sekolah baru takmo diaper.. kalo tak katanya nanti ‘bird’ kene gigit… ada2 jer alasan…
    budak2 mmg cepat jer blajar… ikut jer apa kite cakap.. sabo je la..

  6. Leen_Wawie–> Betul coz next year dah sekolah tu yg ajar tu pun berbulan, abang dia sekejap jek ajar dah pndi….."bird" kena gigit pndi btl alasan dia

  7. sonok jer bila anak dah pandai cakap..suka betol dia meniru apa kita cakap..daneen sebayalah ngan anak saya durrani dia lahir 23/10

Comments are closed.