Our lil’s..



Our lil’s.., originally uploaded by Mummy DaSy.

Masuk mmg tarikh idaman Mr.hBy tapi apakan daya baby blum masa nak keluar

Kronologinya

03/04/1 Ahad
Petang sebelum kuar ke Jusco makan2 ada rasa sakit ngan dari pagi bb kurang gerak tapi diamkan aje sebab takut false alarm ngan takut hBy marah.
Malam masa tengok ABPBH dh semacam plak tu tiba2 blackout dr kul 10.30pm smpi ke 2.30am lagi ah bertambah bb asik mengeras Mr.hBy ngan anak2 dah tdo tgl me sorg terkebil2 bla da ada karan br blh tdo..

040411 Isnin
Pagi ada checkup kat Klinik Desa, pd awalnya nak keje tp mmg xlarat sakit perut smcm anak2 gi sekolah pun x tengok pndi hBy ah siapkan, thanks Ney..
Kul 11am gi klinik gtau masalah, then JM check VE dah buka 1.5cm dia ckp klu masih sakit trus g spital, lpas mkan tengahari trus ke spital smpi hospital dalam kul 2.30pm ingatkan xkna tahan ward, smpi jek trus wat CTG then mmg btul ada contraction sekali lg check VE dah buka 2cm.. Pastu mlm doc plak bukakan jalan nak tido pun x lena cos contraction makin kerap

050411 Selasa
Seawal 5am kna kejut gi LR, time tu berdebar2 cos hBy xde huhuhu mmg sedih sangat2 tambah plak takut, sebelum gi sms hBy minta maaf suh doakan selamat andai kata dia x sempat tengok, masuk LR dah buka 4cm pastu terus jab ubat bius ngan sedut gas, gas tu sungguh syok di sedut sebab macam org mabuk x sedar ape yg terjadi di sekeliling mamai semamainya, even Mr.hBy sampai pun x sedar ngan sakit contraction lgsg x trasa akan tetapi kenapa ah masa nak push baby xboleh guna hehehe setelah berhempas pulas hampir 10 kali push baru ah baby kuar dalam pukul 11.45am ngan weight 3.865kg.. Awalnya doc estimate 3.2kg jek huhuhu inilah yg terakhir 3 kali beranak baru ni tau camne seksanya melahirkan seorg anak sebelum ni ckit rasa sakit pun x rasa huhuhu… Semua org cakap bb ikut muka Danish tapi nasib baik x cakap depan Daneen kalau tak mau tarik muncung minah tu..

Jot’s :: walaupun bb x kuar ikut seperti tarikh ayah nak xkisah ah asal selamat semua

7 comments
  1. congrats dear!!! alhamdulillah semua dah selamat…
    wah suka lah abang danish & kakak daneen yer..adik dah lahir..
    well….have a good rest..& selamat berpantang….!!!

  2. congrats..

    geram btul aku long tngok bb..cm nk geget2 jek..tbyg2 dagu die tu ha..xpe la x dpt 4411 aslkn ko n bb slmt kn..doakn aku plak nti mudh2an dpt normal cm ko.. :-)

    p/s jgn lupe pesan “PAKAR SAKIT PUAN” kite tu.. :-P

  3. tahniah..selamat berpantang

  4. alhamdulillah semua selamat..lama gak ek..lebih 12 jam..mcm anak first gak rasanye..huhu..moral nak preggy jgn selang jejauh..2 tahun paling lama..wakakakaka

  5. tahniah kak dah selamat…pizet gak menunggu hari ni…harap2 jgn terlebih due date udah ler

  6. congrats Su..baby sgt comel..take care and selamat berpantang.

  7. This is a really great blog. Thx to the auther

Comments are closed.