Paci pny pasal

Semalam balik anta Danish
sampai² jek umah tgk Daneen dalam buai
baru nak tido
kata nenek merajuk macam ape
sampai bengkak² mata… lupe lak nak snap pic
Mummy tanya nenek pasal ape majuk
kata nenek pepet puting dia hilang
cari kat umah xde
Mummy bgtau ah kat umah mmg xde dlm keta ada 1 warna pink
kat umahkan warna biru
nenek kata warna biru ah yg hilang
orang lain xleh wat keje
dia bukan nak mencari sama
dia duk belakang pintu merajuk nangis x benti²
sejam ada nangis….. nasib x pengsan
rupe²nye tertinggal kat umah depan bawah kerusi
pastu nekyang cakap lain kali lekatkan kat bb dia
mummy cakap ape jek yg x beli semua dah beli
aritu dah gantung kat bb dia suh buka x lawo katanya
selagi x tanggal benda tu melalak jek
minah ni makin melampau sekarang ni
pastu balik keje mummy amik diorg kat umah nenek
tanya ngan Daneen
“Adik x yah pepet lagi ah”
“Tak nak”
“Habis camne tahun depan nak sekolah takkan nak bawak pepet”
“Tak yah sekolah adik nak pepet jek”
ah sudah budak ni xleh lepas langsung
bile cakap ngan Ayah
“Sape yang mulakan pepet ni dulu”
hampeh tul bukannye dia nak tolong settlekan
mummy kena cari solution putuskan pacifierdari daneen sebelum dia masuk sekolah next year


4 comments
  1. dina pun sibuk ngan ‘ting’. Puas usik tikus ambik, nangis guling2 dia.

  2. mmg susah ek nak stopkan paci nih?? xde pengalaman lorr..sbb dedua anak daraku x pakai paci..

  3. KV ♥♥ ak ah mmg susah nak buang habit tu…

  4. sayangibu ♥♥ tulah Mr.Hubby cakap sapa yg mulakan dia yg settlekan dush …. masalahnye x bleh lepas langsung…

Comments are closed.