Power!!!

Ape yang POWER?
Power Root oh bukan…
actually ni perkataan baru yang Daneen dapat
semalam masa ngah ramai² orang kat umah
tiba² “BROOT”
salah sorang sepupu tu marah anak dia
“Wawan besonye kentut x malu betul”
Daneen ngan selamba jawab
“Bukan ah, kakak yang tentut (kentut), power kakak tentut”
gegar 1 umah ketawakan dia
wat malu tul anak dara ni tau
perkataan POWER tu ditekankan lak tu penuh perasaan
ish wat malu jek nasib makpak dia xde
la ni Daneen dah totally free diapers
malam pun tido dah x pakai
masa mule² jek terlepas kat tempat tido
tu pun dah subuh baru terlepas
tau² dia melalak
“Abish tempat kakak bacah (basah)”
tu pun ckit jek pastu terus angkat gi toilet
la ni mmg dah macam biasa dah senang xyah beli Mamypoko lagi
yang kat umah ni pun x berabis
pakai pun kalau gi kuar shopping jek
coz dia geli masuk toilet kat mall
esp. Giant & Angsana sama cam Danish gak
tapi Danish leh tahan² minah ni xleh
klu dia kata nak tencing jek
mmg kena terus gi toilet klu x gamaknya kat ctu berciciran
time tu dush dush Mummy jadi HIJAU plak nnt

pic10-1

28 Replies to “Power!!!”

  1. wakakakaka…lawak ko daneen. leh bygkan camno muke die wat statement gittew kak..hahaha

    tuh klo dh dara still kentut kuat mcm tuh…mmg kecoh satu mesia t…hahaha

    :P

  2. mumy -> Kite xtau coz mule2 ajar siang jek, dalm sebulan gak huruhara coz asik menceceh 1 umah pastu bile dah ok 1 mlm tu terlupa nak pakaikan sekali tgk terus pandai dia tak terkucil pun smpi la ni

  3. 除皺特點 純度高,效果好 見效迅速,無創無痛 安全精準,表情自然 唯一在臨床有20多年的注射材料,全球超過11000000人使用 適用範圍 魚尾紋、額頭紋、眉間紋、鼻紋和頸部皺紋都可以祛除; 最適合於早期的、不太明顯的皺紋 不須使用任何的鎮靜劑或局部麻醉劑,且Botox除皺治療後可立即繼續進行正常的活動。 Botox除皺可以利用午休時間約診即可,完全不影響工作的安排。BOTOX肉毒桿菌素是一種高度純化的蛋白質,經過注射之後,能夠使導致動態皺紋的肌肉得到放鬆,它能夠阻斷導致肌肉收縮的神經細胞,使面部線條變得平滑並防止新皺紋形成。全球銷量第一品牌 在中國唯一獲得SFDA、FDA批准用於醫療美容的肉毒桿菌素 唯一一個擁有40年安全記錄的肉毒桿菌素 在70個國家獲得批准使用 BOTOX肉毒杆菌素

  4. Derma Veil ® 被喻為新世代逆齡完美輪廓塑造,最新一代的PLLA膠原。 2003年獲得Mexican Ministry of Health (SSA)認證及美國FDA出口認證,並於2006年在拉丁美洲及遠東至東南亞地區廣泛使用,多個臨床實例見證能改善老化、遺傳、疾病(如脂肪萎縮)等引起的凹陷問題,其效果備受認同。蘊含兩大活性成分均具有生物兼容性及分解性,可逐步被人體自然分解吸收,有效塑造童顏肌 : 1. 聚左乳酸 (Poly-L-lactic acid / PLLA) : 促進骨膠原生長 2. 甘醇酸(Glycolic Acid ) 使皮膚表皮層黏膠性脂質鬆軟,改善皮膚厚度,加速細胞再生,減少皺紋及疤痕,加強保濕功能,增加光澤,美白效果。 由於甘醇酸分子較小,容易滲透皮膚 治療前: 皮膚的凹陷/皺紋 治療後: 成分被人體吸收、並刺激膠原增生,撫平皺紋及凹陷部位。 注入BOTOX(保妥適)會抑制突觸前膜釋放神經遞質,阻斷乙酰膽鹼(Acetylcholine)的釋放,從而使肌肉張力下降或癱瘓麻痺,皺紋也隨之而逐漸消失。

  5. La Prairie於Art Basel展示嶄新藝術創作 Marie Claire (HK) Edition 護膚與藝術可以共冶一爐,La Prairie為配合全新護膚創作WHITE CAVIAR CRÈME EXTRAORDINAIRE魚子晳白緊緻昇華霜的誕生,特別贊助瑞士藝術家Julian Charriè

  6. Andres Iniesta has responded to his critics by claiming he ‘never went away’ after a vintage first-half display in Barcelona’s 2-0 win over Paris Saint-Germain on Tuesday night at the Camp Nou. Andres Iniesta: ‘I’m back? I never went away…’ Barcelona star rolls back the years with vintage performance against PSG

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *