am

Puasa ke-9

hahaha setelah lama menyepikan diri.
Arini xde xtvt ape2 cume petang gi Kipmart temankan makcik DASY beli kasut sekolah & beg.
Miahaha dah macam budak sekolah aku tengok beli kasut bata.
Kesian para2 nurse (opsss jangan amik ati ye pada sesiapa) xleh nak melaram ek? kena pakai kasut sekolah jek gi keje.
Tapi dalam bulan pose ni bile merayap gi mana2 1 jek yg mencabar keimanan,
iaitu pabile melihat penganut agama laian makan & minum, bukan itu sahaja bile tgk anak2 ku makan Mc’flurry huhuhu macam nak join jek…x kuat iman tul
dah alang2 bawa my sis beli barang dia, me & Daneen gi beli barang dapur ckit niat ati nak cari gula & santan.
Akan tetapi gula idak ada, huhuhu camne ni gula dah xde stok kat umah.
Pastu gi Giant, Perling mencari gula me & Mr.hBy, anak2 xde tgl kat bazaar ngan nenek diorg, kitorg terus amik gula pasir 10 packet tanpa menoleh kiri & kanan straight to the counter untuk membayar.
huhuhu akan tetapi bdak kat kaunter tu cakap “Maaf, gula boleh amik 2 pack jek”
kitorang pandang sesama sendiri, nak tak nak terpaksa akur ah cuma dapat 6 pck jek.
caranye 1st hBy bayo, pastu me plak bayo last me lagi bayar menyampah tul menyusahkan.
Ingatkan cume kitorang jek cari gula rupanya my BIL pun cari gak, diorang gi Jusco pun 2 pack jek sorang leh amik. Last2 dia ada 5 anak, beratur anakbanak bawak sorang 2 pack gula hahaha camne ah gayanya ek?
Arini berbuka di rumah MIL pastu me gi umah NekYang DASY lak kerna yg lain2 tu gather2 kat sana ku jek yg xde menyampah.
Sekian xtvt saya pada arini miahahah

head4_edited-1

3 comments

salam mummy dasy…alhamdulliah..anak kecik dah di ajar berpuasa…tak kisahlah berapa jam pun….rajinnya mak kamu berniaga..

kat kay ell pun mcm tu..limited for 2..pandai-pandailah nak hidup..akak bayar di cashier yang berlainan..

Floating Social Media Icons by Acurax Wordpress Designers
Visit Us On FacebookVisit Us On InstagramVisit Us On PinterestVisit Us On TwitterVisit Us On Youtube