Posted in Daneen, Me, work

Rabak

Hiks….. Tajuk tak hengat jangan fikir lain ye Puan2.
Mata ku dah cam nak rabak ni, malam x cukup tido.
Tido adalah awal kul 9.30pm, dari siang dah plan nak tengok citer KERANDA PAPAN kat Astro.
Sekali semuanye musnah dek kerana Cik Daneen cbuk ajak masuk bilik dia nak tido.
Ini adalah bahana makan ubat batuk, dia batuk tu yg asik makan ubat jek tak behenti-henti.
Ngah syiok tido, sekali Cik Puan Kecik kejut nak susu, tengok jam kul 1am
me pun gi buat kat dapur, eh dia ngikut jugak sambil terjerit2 membebel ntah ape2.
Dalam ati “Kakak ko ingat ni siang ari ke nak terjerit2 bagai”
pas dah siap susu ajak dia masuk bilik, dia boleh plak
“Good Night, Ayah”
“Good Night, Mummy”
“Selamat Malam, Mummy”

Pastu dia baca doa tido. Macam nak tuli telinga mak ko ni nak, dekat cuping telinga bercakap.
Pastu dia leh ajak berbual2 ah. Macam2 dibualnye pasal ayam ah, pasal Mickey Mouse, pasal citer Jangan Pandang Belakang Congkak, pasal Cicakman etc. macam2 lagi ah gamaknya.
Pastu dia nak air.
“Mummy, nak air”
“Sebelah kakak kan ada botol air”
“Bukan air ni, nak air ubat” air ubat tu air Yassin.
“Sama jek ah kakak, dah malam ni mummy ngantuk ah”
“Habis tu dah malam nak wat pe?”
“Malam tido, nanti pagi kakak bangun ah”
“Oh malam kena tido he? Ni dah malam he Mummy”
“Yelah kakak tido ah Mummy dah pening dah ni”

Jam pada masa tu dah menunjukkan kul 5.30am okey. Pastu me terus tertido, sedar2 dah kul 7.15am, huwarghhhh dah terlambat Subuh pun tidak. Tgk budak kecik tu dah tido gak.
Ngelatat kejutkan Danish, dalam masa ngah cbuk2 si kecik leh bangun gak, uish tak mengantok gaknye dia ni. Me siap2 terus gi anta Danish sekolah & keje.
Kat ofis ni lak boss datang awal plak arini, aduh x sempat nak nyambung tido. Petang ni, tika dan waktu ini boss xde makin mengantuk keje berlambak tak siap lagi ni, mata sambil type N3 pejam celik pejam celik…. lambatnye kul 5pm…

head4_edited-1

9 thoughts on “Rabak

  1. sian dia ngantuk ye…agaknya budak perempuan ni memang banyak cekadak kan? iris kecik kecik tu pun kenkadang banyak cekadaknya..sabar je la..

  2. Mummy dasy….

    Salam Ramadhan. Selamat berpuasa.

    Sy ada tugasan utk Mummydasy. Check kat blog sy.
    Jwb tag tu tauuuuuu.

    Errkkkk,comel la anak2 MummyDasy. Geram tgk pipi.

  3. Huhu ciannya Mummy..
    Qaseh pn kekadang wat pangai gitew gaks..
    Memag laa rabak bijik mta msa kt ofs tue

Comments are closed.