am

Sakit Hati

Selepas makan2 tu
terus menuju ke DATARAN PAHLAWAN MELAKA MEGAMALL
kerna PakNgah nak membeli something katanya
sampai2 terus ke BO 1/2jam habuk pun xde beli

pastu gerak lak ke Esprit
PakNgah membelek2, Daneen pun membelek gak
di belakang kain baju main sembunyi2
1/2 jam gak kat sini hapah xde ape dibeli.

pastu ke QUIKSILVER lak
mmg wajib pun klu tgk hampir semua barang dia jenama ni
tapi yang pelik sama gak naik kejung kaki
ngikut dia 1 ape pun x dibelinye
bikin hangin okey

Last2 ke POLO
bukan main lagi siap sarung kasut
pastu lepas, round 1 kedai pastu di gelak
coz Mr.hBy yang x merancang dah letak kasut kat counter
“Mak ah, aku yang beria ko yang beli dulu”
Mr.hBy nak tgg dia beli baru bayar coz nak beli beg ada PWP
pastu dia sambung lagi try kasut yang sama
siap suh promoter tu amik size kat stor
cuba lak pakai stokin last2 x jadi beli
hangin tul, klu Mummy jd budak promoter tu dah lama kena hempuk ngan kotak kasut tu.

Tak hilang sakit ati ngan PakNgah
sakit ati lak kat Mc’D
kotor yang amat okey, ni 1st time tgk suasana camni
atas meja berlonggok sampah x berangkat
Mummy dok membebel sambil tgg turn
dah tu slow sangat cashiernye.
kata PakNgah
“Kalau ko gi Australia, kat depan ni xde tukang bersih tapi x kotor macam ni. Ko tau nepa?”
“Nape, malas aku nak pkir”
“Sebab customer lepas makan, angkat buang kat dustbin. X caya ko tgk mat salleh klu diorg makan terus angkat pastu buang dalm tong sampah”
pastu dia cbuk lawa ah beg tadi siap tanya patut beli ke tak?
Mummy pun ape lagi
“Ko gi ah beli, nnt aku pinjam”
dia pun terus amik resit gi semula POLO
sekali bile Mummy dah beli makanan tgk dia ada kat meja
“Mana begnye”
“Kena beli RM250 1 resit, ko suh ah Aji beli stokin”
“Xde maknenya dia nak gi semula. Ko ah beli”
“Malu ah aku nak gi semula”
“Malu dah, tadi sape suh xnak beli”
“Klu kasut tu 200++ aku beli, aritu dah tgk tp xde sales”
tidak ke ngokngek dah tgk lagi nak mencuba lagi…
aishhhhh bikin hangin tau, pompuan pun x macam ni beli barang.
Mr.hBy pun x susah gini.
Cerewet……..


footer
5 comments
Floating Social Media Icons by Acurax Wordpress Designers
Visit Us On FacebookVisit Us On InstagramVisit Us On PinterestVisit Us On TwitterVisit Us On Youtube