Salah siapa???

Sekarang ni Daneen makin menjadi² mulutnye menjawab
asal suh ape jek jawapannya mesti
“KEJAP”
wah bikin hangin 1 badan jek okeh
mule² Mummy bising gak
dari mana plak minah ni dapat perkataan tu
actually dah dekat sebulan dia guna perkataan tu
tapi pagi tadi baru perasan & tau mana dia dapat perkataan itu….
“Mummy, adik nak susu” nada paksaan & nyaring
Mummy ngah iron baju sekolah Danish
“Jap” pastu dia jerit lagi
“Mummy, nak susu”
“Kejap”
sekali lagi dia menjerit
“Sekejap adik Mummy ngah ada keje ni”
ngah iron baju tu baru Mummy terfikir
Gaknye dari Mummy dia ah dapat perkataan “KEJAP” ni kot
alamak dah silap ajaran ah plak aduh
macamne budak ni nak lurus
Mummy tak pasan ajaran bengkang bengkok
Lg 1 minah ni klu bercakap mesti pitching tinggi
volume takleh slow langsung
ni pun sbb Mummy suka marah jerit² kot
hhhhhhhuuuuuuuurrrrrrrrrmmmmmm
ni “kot” ke “kenyataan”
Lu fikir ah sendiri hehehe
nampak gaya skang ni kena pk 2,3 kali sebelum bertindak





Till next episode…

10 comments
  1. heheh…same mcm kak long…dulu, suka cakap kejap…sekrang, kat ujung ayat akan terselit perkataan..OH..hehehe..

  2. Qaseh –> hehe sama ah budak2 ni gaknye..

  3. sah..confirm ikut mummy nye..hehehehe

  4. kekeke…ikut mummy la tu….:P

  5. ye le.. ape yg kita buat suma di ikut.. hr tu aku tendang pintu almari yg kiok.. tiba2 anak aku dtg n tendang same [konon nk tlg mak die].. aduhai.. kompen kena jaga2 lepas nih..

  6. samalh mummy…si mia ni lagilah, kocit2 dah ikut apa siti ckp…kalau dia panggil siti, mesti siti ckp , ape?…..la ni, bila kita panggil dia, dia mesti nyahut, pe?….hampeh je erk….mmg nak kene pkr byk kali kalau nak ckp atau nak buat sesautu dpn dia…bahaya…

  7. Pn. Hernee & Mimi -> Ye ke (still x ngaku) ikut Mummy..scr kebetulan jek

  8. Jade -> wah, pandai Airin tlg maknye

    Siti -> Betul, Daneen pun kdg2 nyahut cam tu "Ape"

  9. abeh laaa…pasni kene hati² ckit berckp kan mummy. psstt…like mother like daughter maaa..hehe

    daneen comey okeh!!! geramsss tgk :D

  10. Zie >> Betul mmg kena hati2 sblm ni words yg kuar dr mulut dia lagi dahsyat dr skang

Comments are closed.